TV2Nettavisen

Lillestrøm tar sølvet

Av Thomas Enger - 31.okt.2007 @ 12:12
I Lillestrøm har man mistet troen på medalje. Det er det ingen grunn til.

Det vil si: de har helt sikkert ikke mistet troen på det. For tro må man alltid gjøre på en fotballbane. Men det er viktig å være mentalt forberedt på alle eventualiteter. Det er antakelig derfor man har valgt en forsiktig tone før siste serierunde.

Men jeg mener det er mye som taler for at Lillestrøm tar sølv i årets serie. Dette er ren gjetting, selvsagt, men det er gjetting basert på en magefølelse og en titt på terminlisten. Og den viser følgende:

* At Lillestrøm møter Sandefjord i siste serierunde. På Åråsen.
* At Viking møter et Vålerenga i bra form. Riktig nok i Stavanger, der Viking har vært gode i år, men uansett.
* At Stabæk møter Strømsgodset borte. Ingen lett kamp det heller, selv om Godset - i likhet med Vålerenga - ikke har noe annet enn æren å spille for.

Lillestrøm bør relativt enkelt slå Sandefjord, og jeg vil vurdere det som mer enn overveiende sannsynlig at både Viking og Stabæk taper poeng i siste seriekamp. Og siden Lillestrøm har bedre målforskjell enn sine medaljekonkurrenter, kan de derfor snike til seg sølvet på målstreken.

Det blir sagt fra tid til annen at man ikke sparer på 2.- eller 3. plasser, men at det kun er titler som teller. Det tror jeg ikke Tom Nordlie eller Uwe Rösler er helt enige i. Man trenger ikke fri fantasi for å skjønne at det ligger tung prestisje for dem begge i forhold til hvem som havner øverst på tabellen, i og med at Nordlie forlot Viking til fordel for Lillestrøm og Rösler ble sparket fra Lillestrøm og endte opp i Viking.

Så det er mye som står på spill.

Men jeg tror altså Tom Nordlie smiler bredest lørdag kveld.

- Vi har litt flyt nå

Av Thomas Enger - 17.okt.2007 @ 22:48

Takk, Gud, for at det ikke finnes stilkarakterer i fotball.

Norge er ett hakk nærmere EM etter 2-0-triumfen over Bosnia onsdag kveld. Det betyr i klartekst at vi er klare for EM dersom vi slår Tyrkia i neste kvalifiseringskamp.

Jeg tror ikke det er mange som dveler altfor mye ved det rent fotballfaglige etter en slik type kamp vi var vitne til i Sarajevo onsdag kveld. Det betyr ikke så mye. De fleste skjønner, eller bør i hvert fall skjønne, at det eneste det handlet om, var å reise hjem med tre poeng.

Og det gjorde vi.

Ja da, det er som alltid ting å rette på. Vi ble altfor tamme offensivt etter det tidlige ledermålet, og det var ikke mange trekk på rad der vi traff våre medspillere. Akkurat det skal banen ta mye av skylden for, for det var ikke ytre forutsetninger for at kampen skulle bli særlig velspilt.

Så la oss ikke gå altfor dypt i kampanalysen denne gangen, men bare glede oss over at det ikke deles ut stilpoeng i fotball. Nå er vi i posisjon til å avgjøre vår egen EM-skjebne.

Dit har vi kommet takket være gode prestasjoner og en gunstig vindretning. Vi hadde ikke helt flyten i Thomas Myhres bedrøvelige kamper hjemme mot Bosnia (1-2) og borte mot Tyrkia (2-2), men det har vi tatt igjen nå. I tillegg har vi fått hjelp av våre rivaler.

Vi har kort og godt litt flyt nå.

Mot Bosnia scoret vi på et perfekt tidspunkt i første omgang og vi kunne deretter kontrollere oppgjøret defensivt. Bjørn Helge Riise la også på til 2-0 da bosnierne presset, og etter det var kampen i realiteten over. Det er lenge siden vi har hatt såpass medgang over tid som vi har nå.

Og deilig er det.

Nå gjenstår to kamper. Tyrkia hjemme og Malta borte. Vi er gode nok til å vinne begge de to kampene. Og selv om vi skulle rote oss bort mot Tyrkia, skal tyrkerne fortsatt møte Bosnia i siste kamp.

Ja da, jeg er klar over at det normalt sett skal være grei skuring, men så er det denne ballen, da. Den er så rund, så rund. Men jeg sitter med en følelse av at vi slår Tyrkia nå. Vi er både gode nok og heldige nok til å klare det.

Sammen kan de to faktorene skrives i to store bokstaver:

EM.


oktober 2007
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
       
             
hits