TV2Nettavisen

Ikke heng med hodet, Hareide

Av Thomas Enger - 08.okt.2006 @ 00:26:46

EM-flyet har forlatt rullebanen, men vi sitter fortsatt i cockpiten.

Vi kan ergre oss grønne over den feilaktige offside-avblåsningen mot slutten av kampen, der Daniel Braaten ble spilt igjennom alene med den greske keeperen, men det har lite for seg. Vi fikk ikke med oss noen poeng hjem fra vannkrigen i Athen, men vi har i et litt større perspektiv egentlig ingen grunn til å henge med hodet.

For Hellas-kampen lørdag kveld var nok et eksempel på at Norge har tatt gode, viktige og ikke minst riktige skritt på veien mot å bli et bedre fotball-lag i løpet av høsten. Vi har slått Ungarn borte og vunnet oppskriftsmessig hjemme mot Moldova, og vi har vist de regjerende europamestrene at vi kan slå dem.

For det bør ingen være i tvil om etter lørdagens kamp. Norge spilte godt, og vi var bare marginer unna å score både ett, to og tre mål. Vi hadde fullstendig kontroll på Hellas etter pause, og mens grekerne hev etter pusten og ba til sine guder om hjelp mot slutten, kjørte vi på videre.

Det er mye godt i det norske laget for tiden. Innsatsen. Vinnerviljen. De enkeltvise prestasjonene så vel som de kollektive. At vi ikke fikk med oss poeng hjem lørdag kveld, får så være. Vi hadde bra med flyt mot Ungarn, og hadde et litt større element av uflaks denne gangen. Vi fikk heller ingen gavepakker av det solide greske forsvaret.

Flaks, flyt og uflaks pleier som regel å jevne seg ut i løpet av en sesong eller kvalifisering.

Men Norge famler uansett ikke i mørket på jakt etter løsninger lenger. Det ser ut til at vi har funnet en retning og en stil, og det virker som om begge deler passer oss.

For første gang på flere år kan jeg skrive dette og faktisk føle at jeg har en viss dekning for det:

Norge er blitt ganske gode.

Og det er ingen tvil om at vi vil få gode resultater om vi fortsetter å prestere på samme nivå.


oktober 2006
ma ti on to fr
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
hitsimg