TV2Nettavisen

Danke Schön!

Av Thomas Enger - 25.jun.2006 @ 00:45:54
Vertsnasjonen Tyskland seiler opp som en av favorittene i VM. Tilfeldig?

Tyskland har mer eller mindre alltid vært kjent som et maskinmessig lag, som med unntak av VM 1990 - da de gikk til topps - ikke har imponert veldig på sine veier mot gode resultater. Det har alltid vært snakk om tysk grundighet og effektivitet, men det er likevel en stund siden Tyskland som landslag har vært å regne blant de fremste i verden.

I skrivende stund ligger de på 19. plass på verdensrankingen, med lag som Japan, Egypt og Nigeria foran seg på listen. Og i forkant av mesterskapet snakket de færreste forståsegpåere om Tyskland, vertsnasjon til tross, som noen gullkandidat. Det gjorde man heller ikke i 2002. Da kom Tyskland til finalen.

Etter fire strake seire, og tidvis festfotball, er det stadig flere som lar seg imponere av Michael Ballack & co. Folk som har vært anti-Tyskland i en årrekke innrømmer nå at de faktisk heier på Tyskland! Fordi de ønsker at det mest underholdende laget skal vinne!

Så hva er det som har skjedd, egentlig? Hvordan har Tyskland gått fra å være et relativt grått og uinspirerende lag til å underholde, slik som i dette mesterskapet?

Sannsynligvis er det snakk om en veldig god timing av flere faktorer. En rekke spennende spillere er på vei opp og fram for alvor, så som Lukas Podolski, Philip Lahm og Bastian Schweinsteiger, og på hjemmebane - med et entusiastisk publikum som heier dem fram - er det lettere å oppnå gode resultater. Gode prestasjoner får man naturlig nok selvtillit av, og man havner i flytsonen.

I tillegg har de rutinerte og evig styrende Michael Ballack på midten og en Miroslav Klose på topp i kanonform. I tospann med Lukas Podolski terroriserte de det svenske midtforsvaret fredag ettermiddag. Totalt har duoen besørget sju av Tysklands ti mål så langt i VM.

Det er med andre ord en fin blanding av ungt og "gammelt" i toppform, ispedd en fantastisk entusiasme både fra tribunen og fra spillerbenken, som er årsaken til den tyske suksessen. Se bare på Jürgen Klinsmann, som hopper, spretter, skriker og sparker - det er nesten litt Martin O'Neill over han. Og det er klart Jürgen Klinsmann også skal ha sin del av æren for at Tyskland igjen er kommet i posisjon til å kunne vinne et VM. Klinsmann var en del av den forrige tyske generasjonen som hadde vinnerkultur i blodet. Den ser det ut til at han har tatt med seg i sin trenergjerning også.

Men hvor gode de egentlig er, får vi først svar på i kvartfinalen mot Argentina. For Sverige var ingen målestokk for Ballack & co. Lars Lagerbäcks menn ble tatt på senga, og kom seg aldri lenger opp enn til knestående.

Det store spørsmålet er hvordan det tyske forsvaret, som er blitt pekt på som det svake leddet, vil klare seg mot spillere som Hernan Crespo, Juan Riquelme og Lionel Messi. Det blir en skikkelig test, den første for tyskerne i årets VM.

Inntil da får vi bare takke for fire glitrende kamper så langt.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1520496
hitsimg