TV2Nettavisen

Stakkars Spania

Av Thomas Enger - 24.jun.2006 @ 00:22:31
BERLIN (TV 2 Nettavisen): Jeg synes oppriktig synd på Spania.

Spania er laget som, ved siden av Argentina, har imponert mest så langt i VM. De vant sine tre kamper i gruppespillet, men selv om det skulle borge for et gunstig utgangspunkt videre i mesterskapet, er tilfellet det stikk motsatte. Spania har, om de skulle gå hele veien, det desidert vanskeligste programmet av alle 16 lag som har gått videre.

For bare hør på dette: De møter Frankrike i åttedelsfinalen. Klarer spanjolene å slå verdensmestrene fra 1998, venter sannsynligvis Brasil i kvartfinalen. Skulle de klare den biffen også, venter Nederland, Portugal eller England i semifinalen. Tre kanonlag å slå, med andre ord - FØR finalen! Sannsynligvis vil motstanderen i finalen være en enklere opponent å overkomme enn de tre foregående. Selv om ballen er rund. Og alt det der.

Samtidig kan det være over og ut allerede på tirsdag. Frankrike er det ikke godt å si hvor står, etter de noe nervøse opptredenene i gruppespillet. Plutselig kan det løsne for dem også, og da kan det være takk og farvel til Spania. Med spillere som Zinedine Zidane, Thierry Henry og Patrick Vieira på laget og i form, kan alt skje. Mot en hvilken som helst motstander.

Hadde noen spurt meg før VM hvem jeg hadde trodd skulle gå videre av Spania og Frankrike, er jeg sannelig ikke sikker på hva jeg ville ha svart. Nå er det lettest å si Spania, men man vet aldri med Frankrike. Og man vet heller aldri med Spania. Historien har gitt oss mange eksempler på at de faller igjennom når det tetter seg til, når det virkelig gjelder.

Uansett er det liten tvil om hvem som har fått den antatt enkleste trekningen. Italia møter Australia i sin åttedelsfinale, og møter vinneren av Sveits og Ukraina i en eventuell kvartfinale. Det skal en del til om ikke de asurblå er en av fire semifinalister. Selv om ballen er rund. Og alt det der.

England møter Ecuador i sin åttedelsfinale, og bør ha en grei passasje til kvarten. Men jeg er redd det er slutt for Svennis & co der. For i kvartfinalen venter enten Portugal eller Nederland.

Her i Tyskland regner alle med at vertslandet skal slå Sverige. Gjør de det, venter sannsynligvis Argentina i kvartfinalen. De møter Mexico, en motstander som bør være overkommelig av VMs mest fargerike lag så langt.

Men kommer det ingen overraskelse da? Som det alltid gjør?

Jo, kanskje. I så fall har jeg mest tro på Sveits, som har imponert defensivt i gruppespillet. De har ennå ikke sluppet inn mål, og har spisskompetanse framover på banen. Ukraina, Australia, Ecuador og Mexico skal ikke være gode nok til å kjempe om medaljer. Selv om ballen er rund. Og alt det der.

Vi har med andre ord knapt rukket å trekke pusten etter den heseblesende avslutningen på gruppespillet, før alvoret begynner. Så buckle opp, folkens, som de sier i Holywood:

Det er først NÅ det virkelig begynner.

Kommentarer:
Postet av: Rune H

Slik jeg leser oppsettet møter ikke Spania Italia før en evt finale. Men Spania kan møte England i en evt semifinale, det er riktig.

24.jun.2006 @ 01:06:05
Postet av: Jarle

venga España! :)

24.jun.2006 @ 01:20:24
Postet av: Ole MR

Ikke nok med den usaklige gult-kort kommentaren din, nå kan du ikke lese et vanlig oppsett en gang!! Spania kan ikke møte Italia før i finalen.

24.jun.2006 @ 01:21:42
Postet av: Iversen

Ehrm. Ikke at jeg selv løser verdensproblemer i bloggen min, men å bruke så mange ord på å påpeke at det blir tøffe kamper og mange gode lag å møte etter at gruppespillet i et VM er over - det er vel i beste fall et utløp for skrivekløe? ;)

24.jun.2006 @ 07:25:26
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: Kåre

Nok en gang demonstrerer Thomas Engar at han ikke har evner til å formuluere og presentere fornuftige blogger. Den store brølerern denne gangen er som det allerede er påpekekt, at Italia ikke kan møte Spania før en finale eller en bronsefinale. Med mindre den godeste Thomas sitter på et helt annet opsett enn det jeg har, er en slik tabbe av det utilgivelige slaget.
Videre kommer det ingen ting annet enn floksler enn at det blir vanskelige kamper, vanskelig å spå hvem som vinner og at det er gode lag i mesterskapet. Med andre ord en lang strøm av selvfølgeligheter som det er er umulig å debatere.

24.jun.2006 @ 12:04:19
Postet av: Herskeren

Jeg kan ikke fatte at bloggeren tror at Frankrike har sjanse til å slå Spania. Det skal veldig mye til med en Vieira og en Zidane som er "over the top" og en Henry som er helt ut av form. Enda mer komisk blir uttalelsen om at England kommer til å bli slått ut av Portugal/Nederland. Har bloggeren sett disse to lagene i aksjon? Tragisk

24.jun.2006 @ 12:05:08
Postet av: Marty

Til Herskeren:

Har du sett England i aksjon? Bortsett fra i en omgang mot Sverige har de vært elendige.

Nederland imponerte ihvertfall mot Serbia og var ganske gode mot Elfenbenskysten...

Portugal har ikke imponert meg heller, fatter ikke at Bengt Eriksen og Åge Hareide er bombesikre på at de slår Nederland. Men av de tre lagene ser jeg akkurat nå på Nederland som det sterkeste av de.

Thomas Enger: Du skuffer meg her. Hvis Spania går til semien møter de England, Portugal eller Nederland! (regner med at Ecuador ryker) Fortsatt vanskelig, men altså IKKE Italia.

24.jun.2006 @ 13:28:13

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1515777
hitsimg