TV2Nettavisen

Mas, mas, mas - over hele linja

Av Thomas Enger - 15.jun.2006 @ 10:28:21
Går det an å bli lei av Wayne Rooney?

Selvsagt, hvis man er Liverpool-, Arsenal- eller Chelsea-fan midt under Premier League-sesongen, men nå? Midt under VM?

For engelskmenn i VM-rus finnes det ikke noe viktigere tema for tiden. Skal Wayne Rooney spille eller ikke? Er foten hans leget? Vil han rekke å komme i kampform innen VM er over?

Spørsmålene er blitt stilt på samtlige engelske pressekonferanser siden VM-forberedelsene begynte. Og helt siden Wayne Rooney skadet seg i oppgjøret mot Chelsea på tampen av Premier League-sesongen, har hele England holdt pusten. Klarer vi å vinne mesterskapet uten vår fremste spiss på banen?

Sjelden har et brukket bein i foten fått mer medieomtale. Og sjelden har det vært mindre interessant å lese om eller lage spekulasjonssaker rundt hvorvidt den 20-årige kraftspissen skal spille mot Trinidad og Tobago eller ikke. For selvsagt skal han ikke spille fra start. Sven-Göran Eriksson er ikke så dum at han gambler med Rooneys fremtidige VM-deltakelse mot et av VMs antatt svakeste lag - når England allerede har sikret seg tre poeng fra den første kampen. T & T skal ikke være noen målestokk for England, verken med eller uten Rooney.

Så hva maser man så voldsomt om da? Hvis England skulle ta ledelsen, eller lede komfortabelt, blir Rooney sikkert sittende på benken hele kampen igjennom. Og hvis England mot formodning skulle ligge under, eller sårt trenge en scoring for å avgjøre kampen, så kan det være duket for Rooney de siste ti minuttene eller kvarteret. Men det skal ekstremt mye til om Eriksson velger å gamble med sin kanskje viktigste spiller.

England er for øvrig avhengig av slagkraft på topp om de skal lykkes i VM. De har Peter Crouch, ikke akkurat noen garantist for målorgier, de har Michael Owen - en spiller som har gått skadet lenge og ikke vist scoringsform på en stund - og på benken sitter en Arsenal-spiss som ikke engang har spilt en Premier League-kamp. Det er ingen tvil om at Sven-Göran Eriksson er dårlig forspent på topp. Og det er ingen tvil om at England trenger Wayne Rooney.

Men ikke når det ikke er prekært. Hvis det er noe som er sikkert, så er det at England har nok TNT i laget til slå T & T. Også uten Wayne Rooney.

Det er synd å si det, eller å måtte innrømme det, men det er leit å være på grensen til lei alt som har med Wayne Rooney å gjøre - allerede før han har spilt et eneste VM-minutt.

Forventningspresset på den stakkars medie-drøvtygde spissen, når han først blir spilleklar igjen, vil uansett være enormt. Men først da vil det også bli interessant å lese om han igjen.

Kommentarer:
Postet av: knut

Er mye mer lei den tabloiden Dawy Watne, som sitter i studio og elsker å høre sin egen stemme pjatte usakeligheter - se å få gjemt bort den mannen - gjerne bak et skrivebord i BT igjen - bare la oss slippe ham på TV !§

15.jun.2006 @ 12:59:03
Postet av: Simen

Slår ikke England T&T uten Rooney har de selvsagt ikke noe der og gjøre.
Men, ellers er jeg uenig i noe her. Rooney kommer nok innpå i løp av kampen i dag uansett. OG jeg tror sjansen er større for at han får mer spilletid i dag hvis england tidlig leder med et par mål og har kontroll.
Det vanskelig er jo dilemmaet Svennis har vedrørende dette.
Skal han spare Rooney til han er 100% er det så sent i mesterskapet at kampene er viktig. Motstanderne bedre, Og det blir tydligere at Rooney mangler kamptrening. Missene blir viktigere.
Skal han gi han en del tid i dag. La han starte mot Sverige kan dette bli for tidlig.
Jeg tror han får rundt 20-25 minutter i dag. og muligens starter mot sverige. Leder England greit i dag kommer han uansett innpå. han trenger og komme i gang med vm skal han bidra. Og kamptrening i en allerede vunnet kamp er lettere for rooney.

15.jun.2006 @ 13:39:38
Postet av: Bengt

Tror faktisk Svennis tenker motsatt av deg!!! Rooney er erklært frisk !!! Det han mangler nå er kamptrening, og dette er den perfekte matchen til å gi ham det. Hann kommer innpå et kvarter ut i 2. omgang, regner jeg med - om da ikke uforutsette ting (skade på Owen eller Crouch f.eks., gjør at han kommer tidligere.

15.jun.2006 @ 15:43:54

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1466434
hitsimg