TV2Nettavisen

VMs tristeste syn

Av Thomas Enger - 14.jun.2006 @ 11:44:20
VM er så vidt i gang, og de fleste lagene har vært igjennom sine første kamper. Det er liten tvil om hva som har vært VMs største skuffelse så langt.

Brasil, den største favoritten av dem alle, vant 1-0 over Kroatia tirsdag kveld. Fra start stilte trener Carlos Alberto Parreira med Ronaldo på topp, spissen som bare er to VM-mål unna å tangere Gerd Müller i antall scorede VM-mål. Ronaldo - bare navnet var nok til å sette en støkk i ethvert motstanderlag for noen år siden. Han deltar i sitt fjerde VM, ble toppscorer i det forrige, men er så langt unna toppformen nå at det faktisk er pinlig.

Mot Kroatia manglet han alt det Ronaldo tidligere har vært kjent for - rykk, fart, driblinger, raid, mottak, avslutninger. Tilbake står en fetladen, ukoordinert og spilletrøtt spiss. Han lyktes knapt nok med noe i tirsdagens oppgjør.

Det var i sannhet et trist syn.

Vi skal selvfølgelig være klar over at Ronaldo har slitt med skader i store deler av sesongen, at han ikke har fått trent skikkelig i forkant av mesterskapet, og at han har vært under et massivt press på grunn av en rekke negative medieoppslag. Det skjer alltid noe rundt Ronaldo, enten han spiller eller ikke.

Men det er på grensen til rørende å høre trenerens uforbeholdne tillit til Ronaldo. På bakgrunn av meritter er det fortjent. Alle vet hva Ronaldo har utrettet før, og hva han kan. Spørsmålet mange stiller seg, er om vi noensinne vil få se hans fulle potensial igjen.

Det er godt mulig vi får det, men det skal mye til om vi gjør det i dette mesterskapet. Om han klarer å kapre en plass i Real Madrids førstelag igjen når Primera Division begynner å rulle til høsten, stiler jeg meg også tvilende til.

For hans egen del hadde det kanskje vært like greit å la han stå av resten av mesterskapet så ikke Tyskland-VM kun blir et pinlig sorti for en av verdens beste spisser. Det fortjener han ikke.

Og Gudene skal vite at det er nok av andre gode spillere i Brasils landslag som kan fylle hans plass. Etter det han presterte mot Kroatia, skal det ikke så veldig mye til.

Dessverre.

Kommentarer:
Postet av:

Tjukken kommer tilbake!

14.jun.2006 @ 12:16:29
Postet av:

Ronaldo fikk ballen 8 ganger i løpet av hele kampen, ikke rart han ikke fikk utrettet noe.
Nå skal det sies at han må bevege seg bedre , men medspillerne lette ikke akkurat etter han heller. Vent å se, Ronaldo kommer til å slå tilbake. Det er ikke så lenge siden han var i form, senest i starten av sesongen da han scoret mål på bestilling..

14.jun.2006 @ 12:20:55
Postet av:

At Ronaldo står stille er vel ikke akkurat noe nytt og at du kommer på forsiden med en blogg om noe som har vært skrevet om mer enn 1000 ganger sier mye om Nettavisen! Ronaldo er en av verdens beste spisser og om han får sjansen så scorer han mål, det sier litt av du bare ligger 2 mål bak en person som Müller, Ronaldo er den han er, han ligner ikke Henry eller Ronaldinho i spillestilen men fy faen så god han er foran mål og for et rykk.

14.jun.2006 @ 12:32:10
Postet av: Harald Haga

Er bare så latterlig med personer som vil sette dårlig søkelys på Ronaldo.

Han har levert hver ENESTE sesong i Real Madrid.

Er du faktiskt klar over at han har scoret 70 mål på 94(4 kamper startet på benken) siden han kom til Real Madrid ?

Og på Brazil sitt landslag er han nette noe dårligere, med hele 58 mål på 91 kamper.

Det er jo en helt utrolig statistikk!

Hvis du ikke klarer å se en klassespiller i dette her så har du neppe noe å gjøre i dette yrket.

Hvis en gang disse tallene begynner å dale nedover kan du komme med kritikk. Men så lenge han leverer varene sesong etter sesong så blir rett og slett dette her latterlig.

14.jun.2006 @ 12:37:11
Postet av: Moen

Det her er så sort hvitt som det går ann å få det. I ditt yrke burde det forventes at man har litt mer reflektert syn på situasjonen en det slurvet du presterte å skrive her. Scorer han 2 mål neste match så er jeg sikker på at du er en av de som forguder han og sier du så det lå i han hele tiden....

14.jun.2006 @ 12:46:09
Postet av: Øystein

Til journalistens forsvar så skryter han jo faktisk veldig av Ronaldo slik vi ønsker å se ham. Jeg er ihvertfall helt enig i at Ronaldo var et trist syn igår.Trist fordi vi vet hvor god han kan være. Han virket totalt uinteressert, og de få gangene han var nær ballen så mistet han den umiddelbart. Måtte le da han tørket vekk svetten av pannen idet han forlot banen. Det måtte være for å lure de som ikke hadde fulgt så nøye med til å tro at han faktisk hadde løpt litt.

14.jun.2006 @ 12:50:29
Postet av:

Ingen på Brasil spilte en stor kamp. Kan ikke slakte en spiller etter èn dårlig oppvisning.

14.jun.2006 @ 12:54:40
Postet av: aleks

tjukken var da like feit for 4 år siden. Da gjorde han det han ønsket.
Klinker vel inn 5-6 mål de to neste kampene tenker jeg... Hvis han gidder da

14.jun.2006 @ 13:21:54
Postet av: ken

Latterlig innlegg,
"stå av resten av VM"
Kanskje like greit at du står av som journalist resten av mesterskapet selv.

14.jun.2006 @ 13:24:50
Postet av: Stian

Synes Ronaldo får mye uretferdig kritik. Han er en spiller som kan være borte fra kampen til han får en ball og eksplodere. I tillegg så fikk han jo knapt nok noen baller som var verdt noe igår. Hele Brasil var rævva.

Ronaldo er beviset på at man trenger ikke være tynn som en spiker for å være god..for god er han. Han trenger å spiller seg varm etter mye skadeproblemer i løpet sesongen.

14.jun.2006 @ 13:25:06
Postet av: Jøran

Populært å kaste seg på et hylekor. Problemet med Ronaldo er at han er en typisk goalgetter, som ikke sløser bort energi på annet enn det som gir uttelling. Skulle bare ønske Molde hadde hatt samme type spiller.

Ronaldo er den spissen som avgjør kamper, og det skuddet han plutselig dunket av gårde viste hva som bor i fyren. En spiller som sluntrer rundt helt til motstanderen glemmer han og da - varter han opp med raid, rykk, skudd og ikke minst scoringer. Mannen er helt uforutsigbar - det gjør han til spiss nr 1 i verden.

14.jun.2006 @ 13:25:36
Postet av: Bjørn

Så sant, så sant! Man satt der og så på og var flau på Brasils vegne! Han så ut som en korpulent old boys spiller!

14.jun.2006 @ 14:35:41
Postet av: Zico

Alt det du sier om Ronaldo kan med rette også sies om Henry etter den flaue forestillingen han viste i går, men det er det vel ingen som våger. Noen kuer er jo som kjent hellige.

14.jun.2006 @ 14:39:57
Postet av: Svein

Husker du Paulo Rossi i 1982 ?? Jeg sitter pengene mine på Ronaldo både som toppscorer i dette VM`et og som tidenes toppscorer.

14.jun.2006 @ 14:41:44
Postet av:

Ronaldo var statisk og ganske svak mot Kroatsia, men han har et potensial som er bedre en neste alle andre spisser i VM. Han kommer nok i form i løpet av Vm og jeg tror han fort kan ende som toppskorer i VM og jeg er sikker på at han i løpet av VM blir tidenes toppskorer i VM sammenheng.

14.jun.2006 @ 15:06:02
Postet av: Mark

Helt utrolig alle dere som klager på journalisten som har skrevet denne bloggen. Det han skriver er jo helt sant!

Ronaldo er utvilsomt en av tidenes beste spillere, statistikken bekrefter dette. Men det er totalt uinteressant når han per idag er totalt ute av form. Selv Ronaldos største fans må jo ha sett at han ikke bidro med noe som helst igår. Greit at han ikke fikk ballen så mye og derfor ikke fikk utrettet noe særlig. Men grunnen til at han sjeldent fikk ballen var jo at han var altfor stasjonær, var jo såvidt han gadd å løpe. For å få ballen må man gjøre seg spillbar.

Håper derimot Ronaldo kommer sterkere tilbake. Han er tross alt en av VMs største attraksjoner.

14.jun.2006 @ 19:45:14
Postet av: thomas

fy f*** ronaldo er en levende legende!!!!

15.jun.2006 @ 13:04:00
Postet av: Lasse

Så dere journalister trodde dere skulle få sen en Ronaldo som jobbet utrettelig på topp kanskje? Slik han var i glansdagene? Nei det stemmer det, han var ikke lsik i glansdagene. På en kveld da alle på Brasil subbet rundt, bortsett fra Kaka og sidebackene, så gjorde Ronaldo onmtrent like mye om ikke mer enn hva tidenes mest opphypede spiller Ronaldinho gjorde. Han fikk ballen en gang der han kunne utrette noe, og pang så var der en suser like utenfor vinkelen. Hvor mange avslutninger på mål hadde Adriano igjen?

15.jun.2006 @ 14:40:09

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1460641
hitsimg