TV2Nettavisen

Patetisk, Zidane

Av Thomas Enger - 13.jul.2006 @ 11:05:16

Zinedine Zidane beklager at 2-3 milliarder mennesker så han skalle ned Marco Materazzi i VM-finalen. Men Zizou angrer ikke. Så hva er det han ber om unnskyldning for da?


Onsdag kveld kom endelig versjonen til VM-finalens desiderte hovedperson, Zinedine Zidane. I flere dager hadde en hel verden lurt på hva Marco Materazzi sa som fikk den 34 år gamle kapteinen, i sin siste fotballkamp, i VM-finalen 2006, til å skalle ned motstanderen sin.

"Det var veldig personlig. Han fornærmet min mor og min søster. (…) Jeg ønsker å be om tilgivelse til alle de små barna som så dette. Det finnes ingen unnskylding for hva jeg gjorde. Men jeg kunne ikke la være. Hvis jeg hadde gjort det, så ville Materazzi hatt rett," forklarte ballmagikeren.


Unnskyld meg. Men hatt rett i hva da?


At Materazzi er en stygg spiller, er viden kjent og dokumentert. Og det er samtidig en velkjent taktikk blant fotballspillere flest at man forsøker å provosere hverandre til å miste motet, til å miste hodet, enten det er ved gjentatte taklinger av den stygge sorten, eller det er ved bruk av verbal mishandling.


At en hel verden ble spart for den nøyaktige ordbruken til Materazzi, er greit nok. Det skulle vises på tv, og der er det nå engang sånn at visse formuleringer ikke skal formidles via den firkantede skjermen. Men uansett hva som kom ut av den storvokste midtstopperens munn, er det en firebarnsfars plikt å ignorere det. Det er det man forventer av en kaptein. Det er det en hel fotballnasjon forventer av en 34-åring som har vært med på dette før, som kjenner spillets mørke sider, og som ikke minst kjenner konsekvensene av sine handlinger. Isteden velger han altså å skalle ned sin motstander ti minutter før VM-finalen er over, mens det er som viktigst at en kaptein går foran.

("...så ville Materazzi hatt rett".)

Det blir bare patetisk. Og det er liten tvil om hvem som vant holmgangen i hvert fall, selv om Materazzi fikk seg en panne i brystet.

Store deler av det franske folk har tilgitt Zinedine Zidane for nedskallingen av Marco Materazzi. En av verdens beste fotballspillere gjennom tidene fortjener respekt av sine landsmenn og fotballelskere for øvrig. Men han fortjener ikke aksept for det han gjorde. Og han bør heller ikke gi seg selv den, slik han indirekte gjorde på tv onsdag kveld.

Zidane skulle ha spasert, alternativt løpt, vekk fra den italienske provokatøren. Franskmannen hadde ikke trengt å smile, men han skulle ha latt være å bry seg. Det hadde vært en handling med ryggrad. Isteden ble det den mest primitive formen for reaksjon man kan tenke seg.

Sorry, Zidane, men du kunne ha latt være. Du kunne ha vist deg som en bedre person enn Materazzi.

Og da ville du ha fått rett. Ikke han.


Kommentarer:
Postet av: Basse fra krsund

Bra skrevet! Fotballspilleren Zidane har vært fantastisk å se på - og jeg gledde meg til et verdig farvel. For min del ble hele finalen - ja hele VM - ødelagt av denne handlingen. Jeg er rett og slett skuffet over Zidane og det finnes ingen unnskyldning. Det er bare en måte å bevise at man er en bedre person enn tullinger som Mazzerati - og det er å heve seg over dem. Det fantastiske med en slik reaksjon er at den gjør også mer "vondt" for avsender enn hva hodeskalling og slag noensinne kan gjøre. Uansett; Jeg ønsker Zidane lykke til videre og la ham for all del beholde gullballen.

13.jul.2006 @ 12:46:01
Postet av: Petter

Zidane er oppvokst i et hardt område, og måten han reagerte på sitter nok i ryggraden hans. Det er heller ikke første gang han gjør slik ting. Men han ber heller ikke om tilgivelse eller aksept. Han forteller det som han opplevde det.
Så når han ber om unskyldning for at folk så det på TV, og ikke ber Materazzi om unnskyldning så er det greit for meg.
Han vet nok godt selv at det var feil og bryr seg nok lite om hva norske bloggere syns om han.

13.jul.2006 @ 12:51:51
Postet av: Tor

dersom noen snakker drit om din nærmeste familie er det ikke alltid like enkelt å la det gå enn uberørt forbi. Vold er ingen god utvei, men jeg må si jeg forstår Zidane. Synes det var en dum ting å gjøre men eg forstår hvorfor. Svartner det for en person så svartner det.. er ikke sånn at du tenker over hvor og hva du gjør da! Zidane er for meg en fantastisk idrettsutøver som jeg respekterer like mye no som jeg gjor før VM-finalen. Er ikke alltid like enkelt å overse stygge kommentarer, hvertfall ikke når det gjelder din mor og søster.

13.jul.2006 @ 12:52:19
Postet av: Paul Rune

Zidane fortjener ikke noen Gullball heller, ser det utmerkelsen mer som en gest ettersom han spilte sine siste kamper... VMs beste spiller var Cannavaro som styrte Italias forsvar med jernhånd. At ikke han ble funnet verdig Gullballen synes jeg vitner om dårlig fotballmessig dømmekraft.

13.jul.2006 @ 12:54:00
Postet av: Mbaaba

Enig. En stor spiller hadde ikke latt seg provosere til slik oppførsel av ufine kommentarer fra en motspiller. Hvilket signal gir det om ikke FIFA fratar Zidane Gullballen - vel spilte han tidvis bra, men på langt nær så blendende at det på noe vis unnskylder en slik handling. Og ikke er det første gang heller - Zidane har i løpet av karrieren blitt utvist flere ganger enn selv Vinny Jones maktet...

13.jul.2006 @ 12:57:54
Postet av: BB

Dette er et interessant tema.
I all min tid som fotballspiller (på et lavt nivå vel og merke) har det vært slik at man forsøker å psyke ut motstanderne. Dersom det er en spiller hos motstanderen som ikke tåler å bli taklet hardt, så ble vedkommende tatt litt hardt i begynnelsen av kampen, slik at han skulle gå sur og melde seg ut av kampen. Dersom man visste at en spiller hadde lett for å "miste hodet", gjorde man sitt beste for å fyre opp med passende kommentarer. Dette er en del av gamet. Kanskje ikke "fair play", men slik er virkeligheten. Dette er noe Zidane er vant med, og man bør derfor regne med at en så rutinert spiller hever seg over kommentarer og opptrått profesjonelt. Ved å overse/ignorere slike kommentarer ville han hatt et psykisk overtak på Materazzi.

13.jul.2006 @ 12:58:35
Postet av: Ebbe

Jeg tror vel det Zidane mente med at Materazzi "fikk rett" var at Materazzi ikke ville få noen straff for det han sa. At Zidane valgte å skalle til Materazzi var vel en måte å straffe Materazzi på (selv om Materazzi, som alle andre italienere, datt om som han skulle vært skutt i hodet med hagle). Personlig håper jeg Materazzi får en SINNSYKT streng straff for det han sa, og jeg mener Zidane er den største fotballspilleren vi har sett siden Maradona.

13.jul.2006 @ 13:00:23
Postet av: Visste du at zidanes mor var syk?

Lurer på hvem blogger som sitter her og forteller hva en fotballspiller skal tenke.. Så du mener at man er trent opp til å tåle dette? i så fall er fotball ikke vits i å se på lenger, hvis taktikk går ut på å fornærme en fantastisk spiller til å begå feil.. Og her sitter man og snakker om profesjonalitet / sportsmanship (?) Selvfølgelig svartner det for en etter at en kar løper etter deg og gjentar styggheter hele tiden.. attpåtil når det er ens mor som ligger på sykehus..

13.jul.2006 @ 13:01:34
Postet av: Lars-Gunnar

Meget bra skrevet, Thomas Enger!

Du treffer spikeren midt på hodet.

mvh
Lars-Gunnar

13.jul.2006 @ 13:02:20
Postet av: Zizou

Sier litt om deg som person og hvor liten selvrespekt du har når du skriver at zidane er patetisk fordi han reagerte på at hans mor som ligger på sykehuset blir fornærmet til de grader! Hvorfor er han patetisk? Fordi han har visse moralske grenser som han ikke tillater skal bli tråkket over. Noen ganger så er det viktigere ting i livet enn fotball. Enkelt å sitte bak en pc skjerm og komme med moralprekener om hva som er rett og galt og hva en kaptein skal gjøre. Spar meg!

13.jul.2006 @ 13:03:14
Postet av: Stig

Thomas Enger; finn deg en ny jobb, skrive artikler kan du nemlig ikke.

13.jul.2006 @ 13:07:12
Postet av: Roger

Fint at du bare snur ryggen til når noen gjentatte ganger roper nedsettende kommentarer og dritt etter seg. Du er i tilfelle unik.

Fint at du ikke har noen som helst forståelse for hendelsen som førte til utvisningen av Zidane.

Hvem tror du folk sympatiserer med: Zidane eller Materazzi? Og hvorfor?

13.jul.2006 @ 13:07:41
Postet av: zidane 4ever

zidane er verdens beste fottballspiller gjenomm alle tider. uansett va han gjør, han e BEST..

13.jul.2006 @ 13:11:28
Postet av: Ole

Jeg er enig.
Jeg er selv sånn måteholdent interressert i fotball, men VM finalen var noe jeg MÅTTE ha med meg, ikke minst for å se Zidane avslutte landslags karrieren med stil og forhåpentlig seier.
(jeg har aldri likt italienernes "dego" stil, med filming og munnbruk og sleipe triks...)

Denne gangen trodde jeg ELEGANSEN skulle vinne. Fordi eleganse er noe man forbinder med det franske....

Så går han hen og legger seg selv i samme gjørme-hull som Maradona. Et tilsynelatende ballgeni ender opp som et eksempel på total mangel på "SPORTMANSHIP".

For for meg dreier all idrett seg om akkurat det - en "gentlemanns" tevling om prestasjoner på like vilkår. Og like vilkår har ingenting med filming, med munnbruk, med sleipe triks, "guds hånd" eller nedskalling å gjøre. Det er patetisk!

13.jul.2006 @ 13:13:03
Postet av: kristine

THOMAS DU ER PATETISK!
DU VET IKKE HVORDAN DET ER Å BLI FORMÆRMET!
TROR IKKE DU HADDE LATT VÆRE SELV HVIS NOEN HADDE FORMÆRMET FAMILIEN DIN!

13.jul.2006 @ 13:21:58
Postet av: Nikkeline

Blir vi ikke lei av dette snart? Det er kun to mennesker som vet hva som skjedde, og det er Zidane og Materazzi. Uansett finnes det alltid neon som vil være uenig i uttalelser. Jeg synes det som ble skrevet denne bloggen var bra,- er helt enig i at ZZ burte ha erfaring nok, og være for "god" til å la seg provosere. Og hans syke mor..... var det ikke hun som ønsket seg Materazzis baller på et fat????

13.jul.2006 @ 13:23:17
Postet av: Christopher

Veldig godt skrevet Thomas. Og Roger: Om noen klarer å sympatisere med Zidane etter det han gjorde, er det noe ordentlig feil med vedkommende. Spiller fotball selv, og får stadig vekk slengt dritt om familien min. Hva så? Betyr ikke en dritt! Og hvem sier at Zidane snakker sant?

13.jul.2006 @ 13:28:56
Postet av: noksomdeter

Er uenig i at det er forsvarlig av Zidane å gjøre dette. Det var dumt og unødvendig. Her må man snu ryggen til å drite i hva en suppegjøk av en italiener sier. Med mange år som fotballspiller må jo zidane ha fått milliarder av tilsvarende kommentarer!!! I fotballmiljøer er det mange sløve kniver og denne ordbruken bør man være imun mot etter noen år (har selv vært i miljøet og er du skjør så gjør du ikke annet enn å skalle ned folk). Nei dette er faktisk svakt av zidane og som muslim burde han ihvertfall ikke svart med vold ettersom så mange har nettopp dette inntrykket av muslimer.

13.jul.2006 @ 13:36:09
Postet av:

Alle som bruker ordet "patetisk" er triste sjeler som ikke bør ha lov til å uttale seg om noe helst. Dummeste ordet som fins i det (semi)norske språket. Bruk heller "ynkelig" eller lignende.

13.jul.2006 @ 13:40:00
Postet av: Hågen !

Dette kan du ikke mene, Thomas !! Du sier det er ok at verden ikke får vite hva Materazzi sa !!!! .... men det er jo nettopp det som utløste hele saken !!! Materazzi burde aldri mer fått innta en fotballbane !! Han har brukt opp kvoten sin for grisetacklinger og sjikane !!

13.jul.2006 @ 13:42:25
Postet av: Thomas

Det vanlige skvipet fra metroseksuelle femikladder... jesus, så dritt lei jeg er den slags preik. Akkurat som om drittslenging og nidord er bedre enn vold? Thomas Enger: hvis noen hadde kalt kona di for ei hore. Er du virkelig ei så balleløs feig bikkje at du bare hadde gått din vei? Eller hadde du gitt fyr'n det han fortjente, nemlig en på trynet? For meg er Zidane blitt en helt etter dette. Han viste at han har cojones så det holder. Fatter ikke at mammadalter av din type har blitt så femi at dere er livredde for fysisk vold, mens all annen type vold er greit. Det var en gang menn slåss for å gjøre opp seg imellom, og kvinner slengte dritt. Nå gjør menn det samme. Patetisk. Hadde Materazzi vært en mann hadde han reist seg opp og slått tilbake, istedenfor å ligge der å sutre som ei kjerring.

13.jul.2006 @ 13:44:25
Postet av: Gren

Jeg mener at Materazzi burde få straff på lik linje med Zidane. Å si at munnbruk er en del av gamet eller at det bare er slik er bare tull, og det burde være like "ulovlig" som Zinedine sin skalling. Det er en uting som skader sporten, fordi den kan føre til voldelige handlinger og man burde prøve å komme den til livs. Det er bare synd at den er vanskeligere å bekjempe enn den synlige volden. Man kan se på munnbruken til Materazzi som psykologisk vold, og det er like ille, om ikke verre, som fysisk vold.
Angående gullballen, burde ikke Zidane få den. Jeg har ventet hele VM på hans "fantastiske" spill, men har ikke blitt imponert og er enig i at det er mer en gest enn en real utmerkelse. En annen grunn er skallingen, på grunn av den har han vist seg til å være en uverdig kandidat. Bedre kandidater er Ricardo fra Portugal og Cannavaro fra Italia

13.jul.2006 @ 13:47:01
Postet av: Trond

Det som slo meg i dagene etter nedskallingen var først og fremst dette: Det som skiller oss som aldri blir eller ble noe på fotballbanen fra Zidane, er at Zidane har evnen til å rette ALL fokus mot det som skjer på banen, uansett hvilken kamp vi snakker om. Zidane tenkte ikke som oss supportere; at det er viktig å sikre et bra ettermæle, han tenkte ikke "taktisk" i det hele tatt. Han lever fullt og helt med kampen og intet annet. Og det er det som gjør han så stor; det at han kobler ut alt annet og spiller som om de 90 minuttene skulle være de siste i hans liv. Vi andre ville tenkt på hvordan vi tok oss ut etc, men ikke Zidane. Jeg tror derfor skallingen var en nøkkel til å forstå hvorfor Zidane er så stor.

13.jul.2006 @ 13:48:10
Postet av: Theodor

Nok en politisk korrekt besserwisser som opphøyer idrettsutøvere til engler, velgjørere og ungdoms beste forbilder. Fotballspillere er mennesker, og blir du provosert nok så reagerer man til slutt.
Materazzi fikk sannynligvis som fortjent og vi sitter igjen med den sedvanlige dårlige smaken i munnen når Italienerne vinner. Det er bedre med en springskalle enn de kjerringmetodene til Materazzi for å få en slutt på dritten. Takk Zidane for at du ofret deg i din siste kamp slik at fokuset kan settes på usportslige Italienere og andre drittsekker både på og utenfor banen.

13.jul.2006 @ 13:49:06
Postet av: Arnt

Jeg synes det er trist å se alle som sverter Zidane og som mener at han ikke fortjener Gullballen.

Zidane var den beste spilleren i VM. Han fortjener Gullballen. Alle mennesker har lov til å gjøre feil. Selvfølgelig skal ikke Zidane skalle ham ned, men det viser bare at Zidane er menneskelig. Materazzi er en grisespiller. I Italia liker de han til nød i Inter, mens han er sterkt mislikt i resten av Italia. Spilleren er full av tjuvtriks og stygge triks. Har alltid spilt over kanten, men han er også ekstremt rutinert og lar sjelden dommerene ta del i kunsten. Nå er han plutselig blitt et offer, og det blir bare latterlig.

Zidane blir uansett en av de største for de fleste fotball-fans. Pressen elsker å sparke folk mens de ligger nede, så det er ikke overraskende at han får mye drit. Men hvis man leser på fotball-forum rundt omkring i verden, så støtter så og si alle ham.

13.jul.2006 @ 13:52:04
Postet av: BLOB

Er ikke denne saken snart diskutert ihjel?
Zidane er verdens beste fotballspiller de siste 10 årene. Zidane gjorde noe dumt. Materazzi er ufin. punktum finale.

13.jul.2006 @ 13:53:30
Postet av: gren

Det at Zidane har vært fantasiksk lenge burde ikke over skygge den middelmådige prestasjonen han leverte i VM. Lidenskapen hans var ikke som den en gang har vært.

13.jul.2006 @ 13:57:41
Postet av: Håkon Tandberg

Utrolig skuffende å lese det du skriver.

For det første har så og si ALLE fotballspillere mistet hodet en eller annen gang, og for det andre bør du heller rose Zidane for at han trossalt unnskylder seg til en hel verden på direkten (noe INGEN andre har gjort tidligere etter lignende episoder).

Og - kanskje det viktigste av alt - jeg vil huske det Zidane har gjort på fotballbanen de siste ti årene, ikke det han gjorde i ti sekunder!!

13.jul.2006 @ 13:59:12
Postet av: Gøran Hansen

Helt tomsete kommentar, som står i stil til alt det andre du skriver.
Det er helt topp av mobbeofferet tar igjen med mobberen.
Det er langt verre at FIFA ser igjennom fingrene med filming, uthaling av tid og verbal mobbing!
Zidane er og blir større enn noen annen i verden. Helt topp at han tar igjen med usympatiske Mazzerati. Mener Enger virkelig at Mazzerati kan gjøre hva han vil fordi "Alle vet hvordan han er"? Hva slags moral er det?
Patetisk bunnivå!

13.jul.2006 @ 14:00:10
Postet av: Gren

Det er en utmerkelse for godt spill i VM, ikke noe annet.

13.jul.2006 @ 14:05:04
Postet av: Mr. LFC

Veldig bra skrevet!
Jeg lurer på om alle hadde vært like forståelsesfulle om det hadde vært Roy Keane, Robbie Savage eller Marco Matterazzi som skallet en motspiller????? Hadde disse fått like mye sympati? Slutt denne forgudingen av Zidane! God spiller ja, men han skulle vært sperret inne et par måneder for denne volden!

13.jul.2006 @ 14:11:27
Postet av: Tore Torell

Dette var da en meget givende artikkel, hva er det forfatter vil ha frem? Dette fremstår som oppgulp og bedreviter-skriblerier. Selvsagt var det galt av Zidane å reagere som han gjorde, det vet han da smertelig godt selv også. Jeg tviler ikke et sekund på at Materazzi sa det Zidane sa på fransk tv i går (sjikane av mor og søster), sleipingen Materazzi sier selvsagt at dette ikke stemmer, men hvilken troverdighet har da denne ufyselige spilleren? Materazzi er tvers gjennom råtten , utvilsomt fotballens mest usympatiske. Zidane sier at det ikke finnes unnskyldinger for hva jeg gjorde, hva mer vil du høre, Enger? Lenge leve etterpåkloksapen!

13.jul.2006 @ 14:12:21
Postet av: Hans Erik

Hva om det var Marco Matterazzi som skallet Zidane? Tviler ikke et sekund på at Zidane bruker akkurat samme metoder som alle andre spillere i ordbruk! Hadde Matterazzi fått sympati?? Tenk på det dere!

13.jul.2006 @ 14:17:00
Postet av: Linda

Dette er en heksejakt!! Zidane må da få utøve vold mot hvem han vil! For Zidane er jo så god.

13.jul.2006 @ 14:19:55
Postet av: Paul

Zidane har sagt unnskyld til alle barn som så på tv, men sier at han ville gjort det samme om igjen... Tror nok at Zidane har hatt et illebefinnende i sin siste kamp. Hans handling var "ynkelig", og burde vært straffet. Og de som hevder at Zidane er så uskyldig og god, må vite at mannen har oppført seg som "gale Matias" før også.

Materazzi spiller fotball, om en noe tøffere enn andre, men alle som har spilt fotball vet at det i hver eneste kamp blir sendt mishagsytringer. Dette er likevel ingen unnskyldning for å skalle ned motstanderne. Hadde dette vært godtatt hadde vi fått mange stygge episoder.

Som en toppspiller Zidane er og stort sett alltid har vært, så er det totalt uakseptabelt oppførsel. Men på annen side hvorfor skal vi tror mer på Zidanes forklaringer, enn Materazzis`? Fordi han er en bedre spiller?

Eneste faktum i denne saken er at Zidanes skallet ned en motstander, resten blir bare spekulasjoner....... og det blir ikke satt i et bedre lys når han sier han ville gjentatt sin handling.

Zidane spilte sin siste kamp, og var kanskje litt "høyt" oppe rent følelsesmessig og fikk "black-out".

13.jul.2006 @ 14:22:09
Postet av: Arild Haave

Jeg forstår ikke helt hvorfor Zidane's ord altid blir oppfattet som den absolutte sannhet.Han har hvert utvist ca.15-20 ganger tidliggere både for nedskalling og serdeles stygge fellinger av motspillere, og de som har sett Real's kamper må jo ha sett at han ofte går og slenger med leppa selv, både mot motspillere og dommere.

13.jul.2006 @ 14:24:18
Postet av: Thomas

Det vanlige skvipet fra metroseksuelle femikladder... jesus, så dritt lei jeg er den slags preik. Akkurat som om drittslenging og nidord er bedre enn vold? Thomas Enger: hvis noen hadde kalt kona di for ei hore. Er du virkelig ei så balleløs feig bikkje at du bare hadde gått din vei? Eller hadde du gitt fyr'n det han fortjente, nemlig en på trynet? For meg er Zidane blitt en helt etter dette. Han viste at han har cojones så det holder. Fatter ikke at mammadalter av din type har blitt så femi at dere er livredde for fysisk vold, mens all annen type vold er greit. Det var en gang menn slåss for å gjøre opp seg imellom, og kvinner slengte dritt. Nå gjør menn det samme. Patetisk. Hadde Materazzi vært en mann hadde han reist seg opp og slått tilbake, istedenfor å ligge der å sutre som ei kjerring.

13.jul.2006 @ 14:33:28
Postet av: TTK

Du har tydeligvis ikke satt deg helt inn i Zidanes sak. Zizou angret ikke på at han skallet ned Materazzi, fordi da ville det Marco gjorde vere rett. Zidane ba så om unnskyldning for at barn hadde sett dette. De tingene Materazzi sa var helt uakseptabelt, hadde du latt en person klype deg i brystvorta og snakke nedsettende om din nærmeste familie. Så prøv å sett deg litt inn i andres situasjon før du kaller et geni som Zizou for patetisk. Du burde skamme deg. Jeg vedder på at du ikke hadde hatt baller nok til å gjøre det Zizou gjorde.

13.jul.2006 @ 14:36:14
Postet av: ivar

Thomas... innlegget ditt mangler mye fotballmessig innsikt... "Balleløs feig bikkje" er måten du skal oppføre deg på en fotballbane, fordi drittpreik er en del av spillet. Utenfor banen kan man oppføre seg som en "rabies-angrepet-pitbullterrier", og banke skiten ut av de som slenger med leppa.
..... men Zidanes burde visst bedre at en fotballbane ikke er riktig arena.. Med 20-30 talls kameravinkler på deg, så har du plutselig flere millioner øyenvitner. Da holder det ikke å si unnskyld.

13.jul.2006 @ 14:36:34
Postet av: Sindre

Kjære Thomas Enger,

Zidane ber om UNNSKYLDNING for at folk så dette, og for at "det ble som det ble".

Han ANGRER ikke på det han gjorde fordi han mener Materazzi fortjente skallingen. Det som ble sagt var så stygt at han reagerte som han gjorde.

Unnskyldning og anger - det er to ord som ikke nødvendigvis utelukker hverander. Skjønner du?

Jeg synes skallingen etterhvert nå har utviklet seg til noe positivt. Et oppgjør med usportslig ånd. Og, det forteller oss at alle er mennesker, også Zidane. Ja, han er rutinert, ja, han er 34 år. Og han "burde" ikke gjort dette, men han reagerte "instinktivt" fordi han ble ekstremt berørt av det som ble sagt til ham.

Det synes jeg er en god ting. Mannen har følelser, og de medbringer han på fotballbanen, både i form av godt spill og gule og røde kort.

Zidane - Den største spiller noensinne.

13.jul.2006 @ 14:41:34
Postet av: Mahmood

Det Zidan ikke sa igår var at han skallet Materazzi, delvis fordi han var frustrert over å ikke kunne trenge gjennom Italia's forsvar, og at han hadde møtt sine overmenn i Buffon og Cannavaro. Han har spilt flere år i Serie A og kjenner til spilleres ordbruk. HAN FORTJENER IKKE TITLEN SOM VERDENS BESTE SPILLER IÅR. HAN HAR SPILT MEGET BRA I NOEN AV FRANKRIKES KAMPER (IKKE VÆRT LIKE GOD UNDER HELE TURNERINGEN) OG SÅ SKALLER HAN NED mATERAZZI I FINALEN. dET ER FABIO CANNAVARO SOM FORTJENER DENNE TITTELEN.

13.jul.2006 @ 14:46:45
Postet av: Svein Erik Pettersen

Gøran Hansen...
"Det er helt topp av mobbeofferet tar igjen med mobberen.
Det er langt verre at FIFA ser igjennom fingrene med filming, uthaling av tid og verbal mobbing!"

Dette beskriver en idrett jeg ikke har noen interesse av å følge. La fotballspillere gå til fysisk angrep dersom noen slenger ut ei melding til dem? Det desidert dummeste jeg har lest hittil dette året, Gøran Hansen. Gratulerer!

Enger har selvfølgelig helt rett i det han skriver. Alle vi som har spilt en del fotball vet at meldinger er en del av spillet. I kampens hete sier man mye man ikke mener, og etter kampen er ferdigspilt så flirer man av det og er venner igjen. Sånn har fotballen alltid vært.

Ingen vet hva Zidane tenkte på, men faktum er at han ødela for seg selv, laget og landet sitt med en feig og egoistisk handling. Et trist farvel med fotballverden som ingen noensinne kommer til å glemme, men som ikke blir det Zidane først og fremst kommer til å bli husket for. Maradona forlot verdensscenen i USA etter å ha blitt tatt for doping, men det er ikke det man tenker på først når man hører navnet hans.

Det verste med dette verdensmesterskapet er at Zidane fortsatt har gullballen som Fabio Cannavaro rettmessig skulle hatt. Ikke på bakgrunn av nedskallingen av Materazzi, men som et faktum av at Cannavaro var strålende i alle kampene han spilte i VM. Zidane viste glimt av gammel storhet i enkelte episoder, og scoret noen mål på straffespark, men han var et godt stykke unna nivået til Cannavaro. Gullballen ble tildelt Zidane fordi journalistene ville ha en fairytale ending på en fin karriere. Aldri i verden om Zidane hadde fått engang halvparten av stemmene han fikk dersom han ikke hadde offentliggjort i forkant at dette ble hans siste fotballkamp.

13.jul.2006 @ 15:00:06
Postet av: Per

OK, si meg hva i helvete ville dere ha gjort hvis dere er i duell med en av de farligeste spillerne i verden (Materazzi er det)? Plutselig begynner han å snakke skit om søstra og mordi som ligger på sjukehus, han kaller henne "ei terroristhore" (hun er fra Algeri) og dvs andre ting.Pluss masse annet skit som Materazzi sa rettet mot nære og familien hans. JO! Da ville ihvertfall jeg ha skallet til en spiller som dette. Stikk inn på youtube.com og se en film om Materazzi. Da skjønner dere helt sikkert at Zidane gjorde det beste!

13.jul.2006 @ 15:07:03
Postet av: Materazzi=Patetisk

Marco Materazzi er ikke akkurat kjent som noen gullgutt, men dette tar kaka! Materazzi skal først ha kalt Zidanes mor for noe som er så nedsettende at det ikke sømmer seg å nevne engang. Moren til Zizou skal i lengre tid hatt store helsemessige probelmer og hun har ligget på sykehus over lengre tid. Dette hadde tydeligvis Materazzi også fått med seg og han utnyttet dette til det ekstreme bare for å få sitt eget navn nedskrevet i fotballhistoriens bøker. Zidane skal også ha blitt kløpet i brystvorta! Snakk om fysisk og psykisk trakkasering! Zidane var stor nok til først å smile dette bort, men denne sarkastiske Materazzi gav seg ikke og fortsatte å mobbe Zizou. Denne gangen gikk det utover Zidanes søster. Ærlig talt det må vere lov å reagere på den slags trakkasering. Jeg kan kjønne Zidane reagerte som han gjorde, ville ikke du som viser så liten forståelse for Zidanes situasjon gjort det samme? Jeg er stolt over det Zidane gjorde fordi enkelte ting kan man simpelten ikke godta. Zidane var i tilleg stor nok til å beklage for alle barna som så situasjonen, men va så med Materazzi burde ikke han av alle beklage denne trakkaseringen? Skal det liksom vere helt greit å snakke så nedlatene og sarkastisk uten at det får konsekvenser? Desverre har ikke Materazzi vist prov på ansvarsbevisthet på samme måte som Zinedine Zidane gjorde. Så kansje denne Thomas Enger burde tenke seg om to ganger før han kaller en mann som Zidane for patetisk. Dersom du absolutt føler behov for å stemple noen som patetisk bør du kansje rette fokuset ditt mot en italiener ved navn Marco Materazzi.

13.jul.2006 @ 15:13:47
Postet av: Karl med svar til PER!

SVAR TIL PER
Det er Zidanes som hevder det ble sagt for å legitimere sitt hodeløse eller rettere sagt hodeangrep på Materazzi.
Og apropos film... det kan lages masse filmer som sverter Zidane og viser hans historikk hva gjelder idiotiske ting som er gjort på banen. Man skal ikke stole på hva en person sier i denne saken... Materazzi sier at han anser mødre for hellig, og aldri ville sagt noe... Hvem tjener på å lyve her? Zidane for å oppretteholde noe av egen ære etter et idiotisk angrep? Eller Materazzi som klart og tydelig sa noe, men har benektet å ha kalt mora for terrorist hore?

13.jul.2006 @ 15:24:24
Postet av: Sindre

De som er patetiske her er Marco Materazzi (mfl. folk som trakasserer og filmer), samt trangsynte bedrevitere som tenker firkantet og matematisk ift. aksjon-reaksjon-prinsippet.

Jeg hadde også stanget ned Materazzi. Uan-faen-sett om jeg kun hadde hatt 10 sekunder igjen av MIN karriere (som ikke kan sammenlignes med Zidanes karriere, så spar meg for den morsomheten).

13.jul.2006 @ 15:29:50
Postet av: crusifix

Enkelte her er jo helt dumme. Fotballen er full av tjuvtriks. Verbale og fysiske som forekommer, og tillates, så lenge ikke dommeren får det med seg. Materazzi er ingen gentleman på banen, men han bruker selvsagt alle sine triks for å få sine motstandere til å miste fokus. Jeg liker heller ikke denne utviklingen, men i dette tilfellet gjør ikke materazzi noe galt, det gjør Zidane.

Derfor er jeg enig i at dette var en primitiv og patetisk form for hevn.

13.jul.2006 @ 15:44:59
Postet av: Zidane

IDIOT!

13.jul.2006 @ 15:46:22
Postet av: howdiman

ta fra zinedane gullballen. vi må ikke begynne å akseptere vold på banen, uansett hvor god eller "STOR" spilleren er. fifa har her en sjanse til å vise at dette vil ikke bli akseptert uansett hva du heter.

og ærlig talt, hvem bryr seg om hva en fremmed mann sier om søstra eller morra di`? eller dama? dette skjønner jeg ikke. jeg er oppvokst også på ett relativit belastet sted. men jeg lar meg ikke provosere av tullinger som er store i kjeften. man ler av det og går videre.

at zidane sier at materazzi hadde fått rett hvis ham ikke gjorde noe, viser jo att mannen har en sosialinteligens på høyde men en 10 åring. nei, spar meg for denne mannen. iløpet av 10 sekunder, knuste han 10 års høy respekt

13.jul.2006 @ 15:51:26
Postet av: Håvard

Blir lett i fremtiden å forsvare mine stygge taklinger og fysiske angrep på andre spillere. Bare å si jeg ble fornærmet så er alt helt greit:)

13.jul.2006 @ 15:57:32
Postet av: Ronni

Det er ikke det samme å si at man forstår at mannen berørte pinglematerazzi med panna som at man mener det ikke var rødt kort. Men det var synd han ikke la panna på nesa i stedet, kanskje den ville fått en bulk. Zizou har min støtte fordi han ikke tok mer dritt fra de kjerringene. Italia er en vits, en kjedelig vits.

13.jul.2006 @ 16:15:23
Postet av: Meg

Det må være deilig å være så fordømt ufeilbarlig som Enger er...... Zidane er en fantastisk spiller og et bra menneske, men han er mest det siste - ET MENNESKE - og det betyr at man tar feil... Og de har han beklaget..Men det også var for dårlig for Enger... Ja, ja, sånn er det vel bare når man er perfekt kanskje...

13.jul.2006 @ 16:24:46
Postet av: David

Det er saann vi Franskmenn gjoer det...

Portugisere og italienere jukser ved aa snakke eller angripe saa dommeren ikke faar det med seg, mens vi rett og slett gir faen! Blir vi sure nok angriper vi. Det blir snakket veldig mye om det Zidane GJORDE, men ikke saa mye om hva italienere SA. F.eks de rasistiske kommentarene Ex Vise President i Italia Gianfranco Fini sa etter aa ha vunnet finalen. Han snakket aapent om hvor glad han var for aa ha slaatt en gjeng med negere og islamister. Og i Aattendelsfinalen var det ingen i Norge som pratet om de rasistiske kommentarene til Spania trener Luis Aragones mot Vieira... Og dessutten skjoenner jeg ikke hvorfor det bryr deg(Thomas Egner) hva andre land enn ditt eget gjoer og ikke gjoer... Skriv heller en reportasje om Carew som ikke faar noe spilletid i Lyon.

13.jul.2006 @ 18:02:35
Postet av: kristian

noen som husker spyttingen til totti for to år siden?? var det noen som snakket om hvor grensesprengende provosert og sjikanert han ble av danske poulsen kampen gjennom? nei, fordi han er italiener og sett på som en usympatisk primadonna. i tillegg er han ikke like god og merittert som zidane. folk vil ha sine helter og syndeukker, og man får det gjennom media, som er like dobbeltmoralistisk som FIFA. til å bli kvalm av!

13.jul.2006 @ 19:40:21
Postet av: Olaf

Det er vel ikke stort å vente av en komentator. En synser på trykk?

13.jul.2006 @ 22:15:11
Postet av:

Vi må ha videodømming og mikrofoner på hver spiller der ute på den grønne matte?
Vi må se,høre og forstå hva hver bevegelse betyr for å få helt lik oppfatning av hver situasjon

13.jul.2006 @ 22:23:26
Postet av: Øyvind Helleren

Det er lenge siden Zidane var på høyden. I vm har han spillt brukbart, men det var kun pga. navnet han vant gullballen som han selvfølgelig bør miste. At hele verden nærmest forsvarer Zidane å krever at Materazzi skal straffes minner om naiv gudedyrkelse. Hvis Materazzi skal straffes fordi en motstander mener han har sagt noe stygt så skulle vel de fleste spillerne i vm vært straffet?

13.jul.2006 @ 23:52:43
Postet av: Dag Bjørndal

Her er Thomas Enger helt på jordet!

Vi må huske at det ikke er uvanlig at en spiller blir idømt rødt kort i en fotballkamp. Zidanes gjorde noe stygt som ikke hører spillet til, og han ble korrekt idømt rødt kort. Javel - hva så? Det har skjedd før, og det vil skje igjen. Når får Materazzi sitt neste røde kort?

Det spesielle er at det er en VM-finale og Zidanes siste kamp. Men, for å si det litt kynisk: Det er Zidanes kamp og han disponerer den som han vil.

Det er selvsagt ingen tvil om at det er stygt å se at noen blir stanget, ikke minst på en fotballbane.

Jeg er kanskje naiv men jeg tror ikke det var tilfeldig at Zidane gikk i brystet på Materazzi, og ikke i nesen eller i pannen. Jeg oppfatter ikke Zidane som en erratisk voldsmann. Til nå har man sett på ham som en elegant fotballspiller og som en fremragende representant for fair play. Hos meg har derfor Zidane troverdighet på at han ble verbalt provosert på en måte som heller ikke hører fotballen til.

Min oppsummering er at en fantastisk VM-finale ble svertet av en stygg episode, som Zidane måtte bære det fulle og vel tilmålte ansvaret for, mens Materazzi gikk fri.

Jeg tror at fremtiden vil vise at Zidane huskes som en helt, mens Materazzi pipes ut som en hyene!

13.jul.2006 @ 23:57:13
Postet av: Øyvind Helleren

Å provosere en mann fra muslimsk kultur ved å si noe stygt om søstra er vel verdens eldste klisje i den muslimske del av verden. Men Zidane har sikret at han ikke blir glemt enda, ikke før om ett par måneder, kanskje han rekker å utgi en selvbiografi først som han kan tjene masse penger på. Han vant gullballen fordi de trengte en eventyrhistorie i dette vm for at folk skulle glemme at det var vm i filming og skitne triks. De har jo sikkert allerede betalt dyrt for rettigheten til neste vm og er livredde for at vi skal vende dem ryggen og begynne å se cricket isteden.

14.jul.2006 @ 00:12:19
Postet av: Øyvind Helleren

Det var jo god underholdning da. Får en ikke godt spill er jo slossing den nest beste underholdningen. Italia vant fortjent i vm og var slett ikke de som filmet mest. Latinske lag ble straffet hardt for filming mens verstinger som Nederland og Tyskland slapp billig.

14.jul.2006 @ 00:21:45
Postet av: Fredrick

Værste pisspreiket jeg har hørt. For en jævla taper du er.. Zidane mistet hodet, greit nok. Det kunne hendt hvem som helst med stoltheten i behold. Hva Mazz gjorde var slimete og stykt. Karen skulle ha hatt grisebank.Den pokalen bør smake piss for han..

14.jul.2006 @ 00:23:08
Postet av: David

Beklager... Det var Roberto Calderoli, Vise Presidenten i det italienske senatet som sa at "Frankrike er noedt til aa bruke negere islamister og kommunister for aa oppnaa resultater"
Saa Thomas Enger... Er ikke det like sjokkerende om ikke mer enn det Zizou gjorde?

14.jul.2006 @ 01:32:51
Postet av: David

Vi burde se paa Zidane som en helt for hva han gjorde... fordi FIFA ville aldri reagert MOT provosering (som de forhaapentlighvis gjoer naa) hadde det ikke vaert for Zidane. Tenk litt paa det, det har foregaatt siden fotball startet, naa brukte Zidane de ti siste minuttene i karrieren sin paa aa kanskje sette en stopper for drittslenging paa fotballbanen... For et geni!

PS! Jeg synes du skal svare paa noen av kommentarene til ditt eget innlegg... du er fael til aa kritisere Zidanes SVAR; men du svarer ikke engang paa min kritikk din taper.

14.jul.2006 @ 01:41:47
Postet av: David

Og forresten... Jeg vet ikke hvordan dere snobbe-homse-kommentatorer gjoer det men i Frankrikes forsteder svarer vi med vold mot provokasjoner...

Saa ikke kritiser Zidane fordi han kommer fra en annen kultur enn deg. DU HAR IKKE PEILING!

14.jul.2006 @ 01:47:06
Postet av: Bjørgulf

Årsaken til at vi skal tro Zidane og ikke Materazzi er selvsagt fordi Materazzi er en italiener. Jeg mener.. se på fyren. Du ser at han ligger på feil side av 0- tallet når det gjelder sympati. Har ingen sett filmer av Materazzi's voldelige og usportslige handlinger? Fyren er jo rett og slett gal. Hopper hodeløs inn i taklinger, spretter opp later som ingenting og smisker med dommeren. Italiano- style, spør du meg! Materazzi er den mest skitne spilleren gjennom alle tider.
Støtter og respekterer Zidane fullt ut for det han har gjort. Materazzi hadde fortjent det så til de grader!
Zidane er og har alltid vært en stor spiller, antakelig den beste gjennom tidene, sammen med Pele og Maradonna. Det at Zizou fikk Gullballen var ikke noe symbol på noe som helst. Fullt fortjent! Idet øyeblikk Zidane nikket ned Materazzi beviste han at et sted går grensen..

Hail king Zizou!

14.jul.2006 @ 01:53:47
Postet av: Nils

Til David:

Kanskje det er derfor det er så mye mer problemer i franske forsteder enn i Norge? Fordi det ikke er fullt så vanlig å delje løs på noen som fornærmer deg eller dine her i landet?

På 1400-tallet var det kanskje tøft å hevne seg med slag og spark, i 2006 er det bare patetisk - ja, patetisk er ordet - og barbarisk. Det blir som på barneskolen når den dummeste gutten i klassa banker klassekameratene fordi han får dårligere resultat på matteprøva...

14.jul.2006 @ 03:40:33
Postet av: takk zizou

La Zidane få beholde gullballen.Det forjener han.Når det er sagt,var det ikke noen stor sorti av en stor spiller,vold er helt ute.
Derimot bør Materazzi bli tvangssolgt til Juve å spille i serie C.
Takk for alt Zizou,merci.

14.jul.2006 @ 03:49:02
Postet av: Ivar

Det er en hel haug av mer og mindre bra kommentarer her. Selvfølgelig var det Zidane gjorde riv ruskende galt, men er det riktig av journalister, fans og andre forståsegpåere og hva Zidane skulle ha følt og hvordan han skulle ha reagert? Hvor mange av oss her ar spilt en hel karriere i toppsjiktet og konstant blitt utsatt for rasistiske utsagn og annen hets, og så spilt i en VM-finale i sin siste kamp? Ingen. Hva Zidane burde eller ikke burde ha gjort er ikke relevant. Det han gjorde var en reaksjon fra en mann som hadde fått nok, det kokte over. Vi har faktisk ikke alltid helt kontroll over våre reaksjoner, uansett hvor mye vi vil og tror det, og i dette øyeblikket var Zidane - for å sitere Malcolm Gladwell - sannsynigvis øyeblikksvis autistisk, og tok en irrasjonell avgjørelse.

14.jul.2006 @ 09:42:49
Postet av: David

Til Nils:

Ja det er mer problemer i franske forsteder. Og ja det er patetisk og barbarisk. Men det var saann Zidane vokste opp. Saa han reagerer som alle andre rundt han reagerte naar han bodde i HLM'er. Jeg tror han ikke angrer fordi det er det han representerer. Er det hans egen skyld? At det er verre i franske forsteder enn i norske? Hva er det du vil fram til?

14.jul.2006 @ 10:24:19
Postet av: alfonso

jaja.
tiden er visst inne til å spekulere i hvorfor nordafrikanere blir fornærmet.har dere ikke annet å ta dere til?
Vi husker jo alle mohammed atta . syner forresten zidane er ganske lik han av utseende

14.jul.2006 @ 12:10:25
Postet av: Kåre

Zidane har spilt klubbfotball i tre land og i alle landene har han fra tid til annen klikket og blitt utvist. Stort sett har dette vært for stygt spill eller direkte angrep. Han har faktisk vært heldig som ikke har fått flere røde kort for stygg ordbruk om dommere og motspillere.I finalen slet han også med en vond skulder og fikk smertestillende.Muligens var det dette som bidro til at han klikket igjen!

14.jul.2006 @ 12:47:08
Postet av: Rune

Fins det overhodet ingen kvalitetskontroll på hva som legges ut på nettet under skalkeskjul av å være "leder-artikler"?
At TV2 er på god vei til å bli TV-verdenens svar på Akersgata er jo ikke noe nytt, men må man lage sine egne nyheter også nå?
Thomas? Ta deg en lang ferie.
Hadde en italierner slengt meg leppa til meg om søstra mi, ville han fått seg en vinge uansett om jeg var på TV eller ikke.

14.jul.2006 @ 12:56:41
Postet av: s

Materassi kalte søsteren hore og zidane skallet.
Zidane kalte mora til dommeren hore, hav forventet han i retur ? en skalle ?

14.jul.2006 @ 12:59:44
Postet av: Kåre

Er det greit at Zidane skaller ned, sparker spillere som ligger nede, kaller dommere for alt mulig bare fordi Z er uenig i dommeravgjørelser (som viser å være korrekte når reprisen kommer)? Skal Zidane få gjøre hva han vil bare fordi han er Zidane? Hvor mange ganer har Zidane fått rødt kort, hvor mange ganger har han stått over pga for mange gule kort? Neppe noen midtbanespillere i verden som slår ham!

14.jul.2006 @ 13:00:19
Postet av: Olav

Zidane er en fotballspiller på lik linje med alle andre, men der stopper likheten. Zidane er i tillegg en kynisk råtass, som burde vært buret inne. Mannen har jo sparket ut tennene på en tilskuer, gitt en motspiller hjernerystelse, ribbensbrudd osv.. listen er lang, denne mannen er farlig. Kan vel sammenlignes med Tyson? Iallefall, behandle Zidane som den voldsmann han er og som han alltid vil være!

14.jul.2006 @ 13:01:49
Postet av: ALFAKING

ALLE FOTBALLSPILLERE ER NOEN IDIOTER SOM TROR DE KAN GJØRE SOM DE VIL.

14.jul.2006 @ 13:27:24
Postet av: Get Animal

Så viser det seg at stakkars forulempede Zidane har slengt med leppa også....
Ha ha ha, han inntar rollen som offer, så er han et minst like stort svin selv.

Zidane hadde blitt husket som en stor fotballspiller om han hadde tatt det røde kortet som en mann. -D.v.s. å etterpå si at det var uprofosjonelt av han å la seg provosere av Materazzi, men at det som skjedde, det skjedde - og that's it.
I stedet utnyttet han - og Frankrike - situasjonen til å lage så mye fuzz at de tok medias søkelys bort fra vinnerne Italia.
For å virkelig sikre seg at medias øyne hvilte på Frankrike i dagene etter VM gikk Zidane ut
og sa at det som Materazzi hadde sagt var veldig alvorlig, og at han ville fortelle hva det var om noen dager.... -Og media bet på. De logret rundt Zidane og Frankrike i de påfølgende dagene. Og når dagen kom hvor Zidane skulle fortelle "sannheten" kunne de fleste innse at han hadde holdt dem for narr. Det kom ingenting nytt i saken.
Men en bekreftelse fikk man i det minste. Zidane og Frankrike er historiens dårligste tapere i VM. Måtte de aldri vinne mesterskapet for ettertiden!

14.jul.2006 @ 13:28:19
Postet av: Bente Frodesen

Jeg synes det er bra at Brasil vandt VM etter episoden med Zidane.

14.jul.2006 @ 13:33:55
Postet av: berte

Gi gullballen til han som egentlig fortjener den - nemlig FABIO CANNAVARO, og glem franskmannen med springskallen - LOOSER!!

14.jul.2006 @ 13:39:11
Postet av: ALEX

Drittlei av å høre om "stakkars" Zidane. Hvem var det som skallet og ble utvist?? Går ikke mye av kampene ut på å provosere og terge hverandre? Burde gjort seg ordentlig fortjent til gullballen, ikke fått den pga siste spillende kamp.. Ta fra den patetiske mannen ballen og gi den til han som har fortjent den under dette vm;Italias forsvarskjempe, cannavaro!!

14.jul.2006 @ 13:45:36
Postet av: Sukk

Nå er vel det norske ordet for bitch tispe, ikke hore. Og i tillegg er det en åpenbar forskjell på å kalle noen en bastard og å kalle noens mor for en hore. Bare italienere og lavpanner kan finne noen sammenheng her. Hadde dommeren hørt hva zidane sa ville han blitt utvist, hadde dommeren hørt hva som ble sagt til zidane ville han vinket spillet videre. Zidane skulle tatt nesa ikke brystet.

14.jul.2006 @ 14:27:44
Postet av: Mohammed

Morra di! Det handler om RESPEKT!! Hører du, RESPEKT!! Morra di!!

Typisk folk fra den delen av verden...

14.jul.2006 @ 14:28:32
Postet av: taperen...

Helt enig med "get animal". Synd at Italia ikke fikk den oppmerksomheten som de fortjente etter vm-seieren. Den dårlige taperen (les:zidane og frankrike)"stjeler" oppmerksomheten bort fra seierherrene!
For en patetisk mann..

14.jul.2006 @ 14:32:13
Postet av:

han burde sagt jassåå,for det er ingenting som er mer irriterende når man vil diskutere at vedkommende bar avviser deg.

14.jul.2006 @ 14:40:30
Postet av: V

'bitch' har vel aldri betydd hore.

14.jul.2006 @ 15:37:26
Postet av:

La Zidane få gullballen, han fortjener den.
hadde ikke Zidane spilt på frankrike så hadde de ikke kommet til finalen, men samtidig så hadde kanskje frankrike vunnet vist Zidane ikke hadde skallet?

14.jul.2006 @ 15:38:32
Postet av: Lance

Først: fullstendig enig med Thomas Enger.

Dette er første gang jeg har registert en fotballdebatt hvor en del av debattantene faktisk forsvarer en nedskalling.

Forklaringen er sannsynligvis at VM-finalen blir sett av en del folk som til vanlig ikke er spesielt interessert i fotball, men som av en eller annen grunn både ser på finalen, og har sterke meninger om spillet - bla. nedskallingen - uten at man har spesielt stor forståelse for hva fotball egentlig går ut på.

Det høres ut som en del av debattantene som forsvarer Zidanes nedskalling sånn til vanlig er mer engasjert i kampsport.

De som har spilt fotball - eller vært tilskuer med rimelig grei avstand til spillet - vet at usaklige, grisete, ondskapsfulle og hånende kommentarer er vanlig. Lik det eller ikke, slik er det. Og mange av de røde kortene som kommer, er et resultat av at spillere skal ta igjen, enten pga. grisespill fra en motstander, eller pga. kommentarer som gjør en forbannet og hevngjerrig.

De aller, aller fleste spillere som blir utvist har omløp nok i hodet til å skjønne at a) det var dumt gjort å la seg erte opp til å ta igjen, b) man svikter laget sitt hvis man gjør ting som gjør at man blir utvist, og c) når man først har tråkket i salaten, bør man stå helt i ro og ikke prøve å forsvare seg i etterkant.

Zidane, en til tider fantastisk god spiller (som så mange andre har svingt prestasjonsmessig), burde etter et langt fotballiv ha skjønt dette. Han har vært smågrisete til tider, men ikke mer enn mange andre. Det at han så til de grader a) ikke skjønner at han bør holde seg kald i sin siste kamp, b) svikter laget i en VM-finale (Kapteinen svikter laget - hva slags ære ligger i det? Hva slags ære ligger i å skalle ned en fyr som slenger med leppa? Hva slags ære ligger i å gjøre ting som gir fengselsstraff på gata? Hva slags ære ligger i å vise sine barn - og alle barn - at man skal bruke vold når man blir forbannet? Hva slags ære ligger i å gå av banen når laget trenger ham som mest?), og c) ikke er stor nok til å innrømme at han handlet feil - viser at han også kun er et menneske. Og det kan være en god forklaring på at han handlet som han gjorde.

Men han fortjener ingen unnskyldning for det han gjør. Ingen rensvasking av det han gjør. Og ingen status som rollemodell. Det siste fotballen, verden og ikke minst Franrike trenger er rollemodeller hvor vold er svaret på fornærmelser, og et publikum som applauderer.

14.jul.2006 @ 15:47:36
Postet av: Oppgitt

Bare synd at Zidane bommet på nesa til Materazzi Det hadde vært velfortjent.

Sikkert riktig at vold ikke løser noe, men jeg skal vedde på at mr Matrix tenker seg om to ganger
før han åpner kjeften igjen.

14.jul.2006 @ 17:01:55
Postet av: Johnny

Det blir utrolig idiotisk å snakke om gentlemansport og sportmanship, og så "ta parti" med Materazzi. Om noen plukker på deg, provoserer og prakker dritt på deg over lenger tid så er det menneskelig å bli provosert og å miste hodet. Å provoserer slik burde vært minst like ulovlig som å reagere med en skalle.

Materazzi jobbet med å få Zidane utvist, og etter min mening er det dette som vant kampen for Italia, noe Materazzi visste det ville gjøre.

Du trenger ikke være aggressiv, usporty eller dum for å reagere slik Zidane gjorde. Det er rett og slet menneskelig. Å sette seg inn i en slik situasjon og påstå at du ville gjort noe annerledes (som artikkelforfatteren antyder) er direkte latterlig.

14.jul.2006 @ 18:00:26
Postet av: Jens Björling

Jornalister og norske tastaturnisser vet selvfølgeig alt om det å være Zidane, bli "oppvartet" av Materazzi i en VM finale og hvordan man da skal takle alle situasjoner enten det gjelder spill eller oppførsel.
Zinedin Zidane er rakrygget mann med høy moralsk integritet i en verden av sleipe dopere, kampfiksere og korrupte ledere der italienerne ligger først i løypa.

14.jul.2006 @ 18:17:28
Postet av: hiuohoåhoi

dere snakker som om dere er oppvokst på holmlia hele gjengen.. "disser du morra mi, så får du bank lissom"..
zidane er en utrolig overvudert spiller, som mistet hode..
materazzi som jeg altid har hatet er nå min nye yndligsspiller fordi han fikk vise patetiske zidanes sanne jeg..

håper dette ødelegger zidanez ettermæle for all tid!!

14.jul.2006 @ 18:37:27
Postet av: Rolfen

Thomas Enger: Slutt med din snusfornuftige patetering av Zizou. Du vet like godt som meg at hvis han ville skade rasehateren fra støvellandet, så hadde har skallet ham midt i fleisen, og, som en skriver over, datt Materrazzi som om han var blitt truffet av et hagleskudd.
Ser samtidig at italienske aviser godter seg med at Zizou kalte dommerens mor for hore. Han skal ha sagt "son of a bitch". Hva betyr det egentlig; for det første er det engelsk og betyr fritt oversatt "sønn av en hunhund", bitch er betegnelsen på hunkjønnet i hunderasen. Det blir imidlertid brukt som om man skulle ha sagt "faen heller". Appropos hva tror dere "fuck off!" betyr? Knull av? Tipper Italienske aviser hadde fått det til å bli at Zizou ba dommer "gå å knulle seg selv". Slutt med denne sesasjonsjournalistikken og de snusfornuftige klovneriene deres. Materrazzi burde blitt utestengt til han hadde lært seg folkeskikk. Håper flere følger Zizous eksempel, så slipper vi flere feige munndiareer på fotballbanen. Gi storkjeftene en, ja, midt på kjeften!!

14.jul.2006 @ 18:50:51
Postet av: PK

Bitch betyr vel gjerne tispe, altså en kvinnelig hund, og ikke hore..

14.jul.2006 @ 18:54:35
Postet av: s

og en tispe, blir vel ofte betegnet som ei billig kvinne

14.jul.2006 @ 21:13:47
Postet av: David

Enig med Rolfen...
I Frankrike sier vi "fils de pute" som et banneord og ikke som et skjellsord. Det er akkurat som om en norsk spiller hadde sagt "faen" mot en dommeravgjoeresle... Er det galt Gazzetta dello Sport? Italia er et patetisk land fullt av rasister og nazier.

14.jul.2006 @ 22:55:49
Postet av: estrella

For det første...han slang ikke dritt om hans mor...som en her sa. Hvis folk her mener at det er greit å skalle ned motstanderen på banen hver gang man får dritt slengt etter seg så begynner jeg virkelig å lure. Zidane kalte jo selv dommeren for "sønn av en hore"...er alt Zidane gjør hellig? jeg bare spør. Det er stor forskjell på å slenge kommentarer (som dessverre skjer OFTE i viktige kamper for å psyke ut motstanderen) og å fysisk gå til angrep.... Jeg fatter bare ikke hva folk her tenker. Zidane er ikke så hellig som dere tror. Han har faktisk blitt utvist langt flere ganger enn man skulle tro.....Ingenting rettferdigjør det zidane gjorde.... Mange som burde komme seg ut av zidane bobblen her tydeligvis...

15.jul.2006 @ 00:53:59
Postet av: estrella

En ting til... Han har selv spilt i Italia og vet VELDIG godt at sånne kommentarer ofte kommer...han burde vært rutinert nok til å heve seg over det. Dessuten tror jeg neppe han er så uskyldig selv...han opptrer ofte arrogant og det provoserer nok det også...uansett hvor god dere synes han er...(overspiller gjør han ofte, for at det skal se mer fantastisk ut enn det er...bruke utsiden av foten når man sender en 2 meters pasning...osv)

15.jul.2006 @ 00:57:23
Postet av: benji

Jeg er fullstending enig i det "Lance" skriver! Spot on !! Man skulle nesten tro han gjorde det for ikke å bli glemt siden det er hans siste kamp. Hvordan kan man ellers forklare en så idiotisk reaksjon av en rutinert overvurdert spiller?

Cannavaro fortjente gullballen. Han spilte strålende gjennom hele mesterskapet. Sier litt når Italia kun hadde sluppet inn 2 mål (ett selvmål) før finalen. Han er konge i luften selvom han er 2 hoder mindre enn motstandern og er først på ballen uansett. Zidane fikk gullballen KUN pga at det var hans siste kamp, kan ikke skjønne annet. Frankrike spilte elendig i gruppespillet (gikk såvidt videre) og spilte heller ikke mer enn kanskje 2 gode kamper...og Zidane måtte jo også stå over en kamp. At han får gullballen etter hans "prestasjoner" i finalen sier igrunn alt.

15.jul.2006 @ 01:09:56
Postet av: x-tipp.liga

Italia er VM vinnerne og ÈN mann klarte å få mer oppmerksomhet enn de som faktisk vant VM...guess who? Det er hårreisende at ikke Italia får den oppmerksomhetn de fortjener, de har tross alt vinni VM! En stor prestasjon...

Latterli med alle disse spekulasjonene om hva Materazzi sa (leppelesere som alle sier forskjellig? de er til å stole på?). Til de som påstår at han snakka om moren til Zidane kan legge av, han slang en kommentar om søstern. Hold dere til sannheten. Og prøve å rettferdigjøre vold uansett i hvilken sammeheng strider mot alt idretten står for. Skulle tro de fleste her kjenner Zidane personlig.

15.jul.2006 @ 02:03:41
Postet av: care?

careface:

………………………………..__…………………………………………
………………………..,-~*'`¯lllllll`*~,……………………………………
…………………..,-~*`lllllllllllllllllllllllllll¯`*-,………………………………
………………,-~*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*-,…………………………….
……………,-*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.\……………………………
………….;*`lllllllllllllllllllllllllll,-~*~-,llllllllllllllllllll\…………………………..
…………..\lllllllllllllllllllllllllll/………\;;;;llllllllllll,-`~-,………………………
…………...\lllllllllllllllllllll,-*………..`~-~-,…(.(¯`*,`,……………………..
…………….\llllllllllll,-~*…………………)_-\..*`*;..)…………………….
……………..\,-*`¯,*`)…………,-~*`~.………….../……………………..
……………...|/.../…/~,…...-~*,-~*`;……………./.\……………………..
……………../.../…/…/..,-,..*~,.`*~*…………….*...\……………………
…………….|.../…/…/.*`...\...……………………)….)¯`~,……………...
…………….|./…/…./…….)……,.)`*~-,……….../….|..)…`~-,………….
……………/./.../…,*`-,…..`-,…*`….,---…...\…./…../..|……...¯```*~-,,,,
…………...(……….)`*~-,….`*`.,-~*.,-*……|…/.…/…/…………\……..
…………….*-,…….`*-,...`~,..``.,,,-*……….|.,*...,*…|…………..\……..
……………….*,………`-,…)-,…………..,-*`...,-*….(`-,…………\…….
……................f`-,………`-,/…*-,___,,-~*….,-*……|…`-,……….\……..

15.jul.2006 @ 04:18:25
Postet av: Vinny

ZZ utvist flere ganger en Roy Keane, Vinny Jones og det som verre er. Kalte selv en linjemann for sønn av en hore!! Dette er en spiller som tidligere har skallet motspillere som ligger nede samt tråkket med skruknotter på motspillere som ligger nede(vm 98). at han har vært en fantastisk SPILLER unnskylder han ikke for å ty til slike voldelige handlinger på banen. Tenk på alle barna som ser på! Sjikane av den art som er antydet(hvorfor tror alle at ZZ sier sannheten?) forekommer og har alltid forekommet, hvilke tilstander ville vi fått om alle skulle reagert som ZZ? Er det rart det er krig i verden?

15.jul.2006 @ 13:54:14
Postet av:

Rakrygget mann, integritet.. ha ha. Utvist 14 ganger, systematisk dopet i Juve, slenger alltid med leppa når det ikke går veien for han osv osv.
Mye uvitende og usiviliserte kommentarer fra folk som tydeligvis synest at vold er greit. Kebabspisere som ikke helt skjønner hva begrepet "ære" går ut på. Ikke mye ærefullt det Zidane gjorde, for å si det sånn. Glimrende artikkel.

15.jul.2006 @ 14:01:15
Postet av: David

Du, Thomas Enger skjoenner ingen verdens ting. Materazzi hadde ikke rett til aa oppfoere seg saann, men siden ikke FIFA eller noen andre reagerer saa maa Zidane sjokkere for at det i d hele tatt skal bli vurdert aa forhindre ukvemsord og provosering i fotball. Og foerst naa gransker FIFA episoden. DERFOR ANGRER IKKE ZIDANE! Zidane sa selv at aa faa slike ord mot seg er verre enn aa faa et slag i tryne. Saa si meg Thomas Enger hvorfor i helvete skal han godta det, mens Materazzi faar medlidenhet for noe som saa vidt maa ha gjort vondt?

15.jul.2006 @ 19:58:05
Postet av: ...

dere er latterlige... Eier ikke ære og er kjerringstyrte..

Materazzi er dødsdomt for det han sa.. har jeg hørt ihvertfall..

når hadde noen nordmenn tatt seg av en svenske som fornærmet morra og søsteren til en nordmann.

pleaz..

dere kommer til å gå under!

16.jul.2006 @ 13:15:48
Postet av: Andreas

Artikkelen sier vel mere om skribenten enn om objektet. Zidane er en ENER, og det er ikke alltid like populært. Sånne kaster skygge over de som ikke greier noe selv.

16.jul.2006 @ 17:42:46
Postet av: Kåre-Johnny

HERREGUD!!! Fy fleske, vess du Thomas Enger noen gang skriv en bok, så ska æ personlig sette fyr på alle landets biblioteker å bokhandlere.

16.jul.2006 @ 18:59:53
Postet av: safi

skulle gjerne møtt deg ansikt til ansikt skulle sett hvor tøff du var om du hadde sagt det samme da. og dette er miljørt i Norge. skal se om du reagerer på hendvendelser fra meg.

16.jul.2006 @ 22:54:40
Postet av: ........

jeg er enig i at Materazzi fortjente den skallen der, ikke alle menneskene klarer og overse grov munnbruk. kjenner mange som kan overse det meste, men ikke når det kommer til sjikane av nær familie!
Støtter Zizou i denne saken!


btw, denne bloggen er satt av til Zidanes springskalle, ikke om Thomas Enger kan skrive eller ikke!

go Zidane!

17.jul.2006 @ 02:03:28
Postet av: Guttis

Ta avstand fra hva?
Alle tar sterkt avstand fra det Mazerrati sa, men det pussige er at ingen vet hva han sa og følgelig vet de ikke hva de tar avstand fra bortsett fra det generelle at du ikke snakker stygt på fotballbanen.

17.jul.2006 @ 13:20:36
Postet av: ola

David

Deg hadde jeg nektet å møte på en fotballbane

17.jul.2006 @ 13:27:50
Postet av: s

zidane kalte dommeren son of a bitch og paparzzi kallte søsteren en hore.
Hvor ligger forskjellen? og hvorfor skallet ikke dommeren til zidane ?

17.jul.2006 @ 13:52:42
Postet av: Daniel

Zidane var ikke bedre selv

18.jul.2006 @ 11:17:40
Postet av: David

Ola

Hvorfor det?

18.jul.2006 @ 21:45:51
Postet av: Line

Son of a bitch.. Kalte moren hans hore? Bitch betyr tispe, ikke akkurat Hore.. anywayz

19.jul.2006 @ 19:36:12
Postet av: Øyvind

MEGET bra skrevet!!! Hva hadde "mann i gata" ment om saken visst rollene hadde vært bytte om?at materazzi skallet zidane... Jeg skal ikkje si at Marco er en spesielt fair spiller, men ærli talt folkens.Alle kan ikkje støtte Zidane pga hans prestasjoner på fotballbanen..Ting blir sakt til hverandre under en fotballkamp, man kan vell klare å kontolere seg!!

19.jul.2006 @ 20:43:37
Postet av: lasse (13)

zinedine er og var en av de aller beste fotballspillere gjennom tidene... uansett om en "liten skalle" sluttet karrieren hans, men hvem bryr seg om det om 10 år?`de tenker på fotballen til en så god spiller....

Lasse 13 år

12.aug.2006 @ 19:44:10
Postet av: anders målbø

Det var veldig dumt av zidane. men jeg skjønner ikke hvorfor fifa vil ta fra han vm-ballen. man blir ikke en dårligere spiller av å skalle ned noen. zidane var vm's beste spiller

14.aug.2006 @ 13:51:53
Postet av: jens den 2, kongen av zaba

materazzi og det italienske fotballandslaget er noen j...la juksepaver som legger seg ned for ingenting. zidane var så vidt borti han

15.aug.2006 @ 19:17:30
Postet av: Da Man

Nå var vel strengt tatt aldri Zidane VMs beste fotballspiller, før skallingen heller. Han hadde to gode kamper (mot Spania og Brasil), tre middels kamper (mot Sveits, Portugal og Italia) og én direkte dårlig kamp (mot Sør-Korea). For å vinne gullballen, må man da helst spille flere gode kamper enn middels/dårlige, må man ikke det? Det holder ikke med noen piruetter mot daffe brasilianere, et sleivspark fra straffemerket i finalen eller et mordforsøk på en motstander. Nei, Zidane var milevis unna Cannavaro, og var heller ikke VMs nest beste spiller. Cannavaros lagkamerat Pirlo var langt bedre enn psykopaten fra Marseille, og jeg vil gi Englands Theo Walcott en god tredjeplass ;-).

17.aug.2006 @ 13:49:11
Postet av: Matrix

Zidane reagerte som alle andre muslimer, altså voldelig!

18.aug.2006 @ 13:05:01
Postet av: Host

Matrix: Spar oss din rasisme. Meld deg inn i Frp (om du ikke allerede er medlem), runk til Siv Jensen og hold kjeft.

For øvrig er jeg enig med deg om at Zidane er en tulling og Materazzi er en gud, men det ligger bare saklige og ikke-rasistiske argumenter bak mitt syn.

18.aug.2006 @ 14:55:48

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1620276
hitsimg