TV2Nettavisen

Hva er galt med Thomas Myhre?

Av Thomas Enger - 12.jan.2007 @ 10:10
Thomas Myhre har vært proff i godt og vel ti år. Han har vært innom ti klubber siden han forlot Viking i 1996. Hvorfor er han aldri blitt en fast hit noe sted?

Norges sisteskanse sliter benken i Charlton for tiden. Han har slitt benken i de fleste klubber han har vært innom i karrieren, i hvert fall som proff, uten at jeg helt klarer å forstå hvorfor. Thomas Myhre er en keeper jeg uten problemer hadde sett som førstekeeper i min favorittklubb, uten at jeg skal røpe den her. For meg er det en gåte at ingen toppklubber i Europa har Myhre i stallen sin i dag. Med all respekt til Charlton.

Thomas Myhre spilte riktignok samtlige ligakamper for Everton i sesongen 1998/99, men på grunn av skader, mistet han den plassen til Paul Gerrard året etter. Så ble han skadet, og da han kom tilbake igjen, utviklet forholdet til manager Walter Smith seg i den gale retningen. Han ble lånt ut til fire klubber, Birmingham, Tranmere, Rangers i Skottland og FC København. I sistnevnte klubb ble han seriemester i 2000/01-sesongen.

Så ble han kjøpt opp av Besiktas i 2001, men heller ikke der ble det mer enn én sesong. Turen gikk videre til Sunderland, men også der ble det benkesliting i begynnelsen. Det var ikke før hovedkonkurrent Mart Poom ble skadet i 2004/05-sesongen, at Myhre fikk sjansen mellom stengene. Den tok han vare på, og bidro sterkt til at Sunderland rykket opp til Premier League den sesongen.

Men noen ny kontrakt fikk han ikke. Da gikk turen hjem til Fredrikstad på et kort gjesteopphold, før han nå er tilbake i England igjen. Som benkesliter i Charlton.

Så hva er det som er galt med Thomas Myhre? Ingenting, spør du meg. Jeg kan i farten ikke huske sist jeg så han gjøre en tabbe. Thomas Myhre gir alltid maks, han gir mye av seg selv, han har en bra publikumsappell, og har egentlig ingen åpenbare svakheter i spillet sitt. Kanskje med unntak av høyrebeinet rent fotballmessig.

Men likevel har det vært gjennomgangstone i hele karrieren hans at han ikke har fått sammenhengende perioder med førstelagsspill i en internasjonal toppklubb.

Thomas Myhre har ennå noen år igjen av karrieren sin. Det er lett å forstå hvis han ønsker å bevise noe, særlig i England, og det er ingen jeg unner suksess på fotballbanen mer enn Thomas Myhre. For han er en tversigjennom likandes kar som har vært forfulgt av både uhell, skader og dårlig timing.

Men han er avhengig av å spille kamper om han skal beholde plassen i Norges mål. Om jeg skal driste meg til å komme med et råd her, noe jeg på ingen måte forventer at han skal høre på, så må det være å komme hjem nå. Finne seg en klubb i Norge der han får fast spilletid, selv om pengene på ingen måte vil være like gode. Det finnes ikke en klubb i Norge som ikke ville ha nytt godt av Myhres tjenester som burvokter.

Og Tippeligaen ville ha blitt en attraksjon rikere.

Kommentarer:
Postet av: Vollnes

Tror det er et veldig godt poeng. For her snakker vi en Myre som vips har fast plass for Viking og det tror jeg vil fremme landslagets interesser i form av en god sisteskanse i nevnte Myre. Jeg tror nok at Myre ikke har gjort de klokeste klubbvalg siden han har endt opp paa benken i klubber Sunderland, Besiktas, Charlton of for ikke aa snakke om Everton. Jeg tror det kunne ha vert fornuftig av Myre aa komme tilbake til tippeligaen der han horer hjemme. Enten det er for Viking eller Fredrikstad, hvis FKH velger aa selge sin svenske keeper.

19.jan.2007 @ 06:59
Postet av: math

Kanskje ikke noe direkte galt med Myhre, men problemet er bare at han ikke holder den standarden han prver og skryte p seg. Gjr ikke mange klare tabber nei, men de er der med jevne og ujevne mellomrom (Jeg husker i alle fall en landskamp hjemme for ikke langt tilbake, mot Skottland, som ikke var akkurat bunnsolid). Han er heller ingen klassekeeper som gjr matchvinnende redninger for klubben sin, noe som kreves for bli frstekeeper i PL. Sterkt delaktig i Sunderlands opprykk? Tja og javel sier jeg til det. Legg til at det virker som mannen stadig har gtt etter pengene framfor en stabil karriere s har han egentlig bare seg sjl og takke. Hvis vi skal snakke om uheldige og skadeforfulgte spillere man unner noe, s er det ganske mange som str foran mr. Myhre i ken. Men han kan godt komme seg hjem til TL ja, for der holder han et greit niv.

24.jan.2007 @ 08:36
URL: http://www.slappa.no
Postet av: Rikard

Snakk om delegge for en god keeper. Jeg leste frst dette innlegget n, men det er jo ikke noe tvil om at tabben til Myhre mot Bosnia p lrdag var en direkte konsekvens av dette innlegget her!

Thomas, du delegger for landslaget. Skal du ikke skrive noe pent om hvordan Carew alltid scorer p straffesparkene han tar for landslaget fr kampen i morgen ogs?

27.mar.2007 @ 13:52
Postet av: Steinarrr

"Jeg kan i farten ikke huske sist jeg s han gjre en tabbe."

Hehe.

28.mar.2007 @ 22:28
URL: http://myspace.com/draumekraft

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3540334
hits