TV2Nettavisen

- Vi har litt flyt nå

Av Thomas Enger - 17.okt.2007 @ 22:48

Takk, Gud, for at det ikke finnes stilkarakterer i fotball.

Norge er ett hakk nærmere EM etter 2-0-triumfen over Bosnia onsdag kveld. Det betyr i klartekst at vi er klare for EM dersom vi slår Tyrkia i neste kvalifiseringskamp.

Jeg tror ikke det er mange som dveler altfor mye ved det rent fotballfaglige etter en slik type kamp vi var vitne til i Sarajevo onsdag kveld. Det betyr ikke så mye. De fleste skjønner, eller bør i hvert fall skjønne, at det eneste det handlet om, var å reise hjem med tre poeng.

Og det gjorde vi.

Ja da, det er som alltid ting å rette på. Vi ble altfor tamme offensivt etter det tidlige ledermålet, og det var ikke mange trekk på rad der vi traff våre medspillere. Akkurat det skal banen ta mye av skylden for, for det var ikke ytre forutsetninger for at kampen skulle bli særlig velspilt.

Så la oss ikke gå altfor dypt i kampanalysen denne gangen, men bare glede oss over at det ikke deles ut stilpoeng i fotball. Nå er vi i posisjon til å avgjøre vår egen EM-skjebne.

Dit har vi kommet takket være gode prestasjoner og en gunstig vindretning. Vi hadde ikke helt flyten i Thomas Myhres bedrøvelige kamper hjemme mot Bosnia (1-2) og borte mot Tyrkia (2-2), men det har vi tatt igjen nå. I tillegg har vi fått hjelp av våre rivaler.

Vi har kort og godt litt flyt nå.

Mot Bosnia scoret vi på et perfekt tidspunkt i første omgang og vi kunne deretter kontrollere oppgjøret defensivt. Bjørn Helge Riise la også på til 2-0 da bosnierne presset, og etter det var kampen i realiteten over. Det er lenge siden vi har hatt såpass medgang over tid som vi har nå.

Og deilig er det.

Nå gjenstår to kamper. Tyrkia hjemme og Malta borte. Vi er gode nok til å vinne begge de to kampene. Og selv om vi skulle rote oss bort mot Tyrkia, skal tyrkerne fortsatt møte Bosnia i siste kamp.

Ja da, jeg er klar over at det normalt sett skal være grei skuring, men så er det denne ballen, da. Den er så rund, så rund. Men jeg sitter med en følelse av at vi slår Tyrkia nå. Vi er både gode nok og heldige nok til å klare det.

Sammen kan de to faktorene skrives i to store bokstaver:

EM.


Kommentarer:
Postet av: EngaErik

Perfekt taktisk kamp etter at vi er heldige og scorer på vår første sjanse. Jeg håper av hele mitt hjerte at vi lar Tyrkia styre kampen på Ullevål. Gjør vi ikke dét, frykter jeg en reprise av Bosniakampen, der vi ble kontret i senk. Har litt vanskelig for å se at ikke Tyrkia skal reise seg nå. Oi, som jeg grugleder meg.

18.okt.2007 @ 00:18
Postet av: Beder

"Sammen kan de to faktorene skrives i to store bokstaver:
EM."
Hæh? Hvilke faktorer?? Hvorfor MÅ fotballkommentatorer skrive jallanorsk?

18.okt.2007 @ 08:29
Postet av: Aber Awry

Når skal man da kunne stille spørsmålet ved undeholdningsverdien av landslagets kamper? Skal de ha noen som helst sjanse i EM er de helt nødt til å spille den samme kyniske drittforballen som de gjorde i går mot Bosnia. Handler det om å vinne for enhver pris eller å begeistre en hel nasjon?

18.okt.2007 @ 10:24
Postet av: Fredrik

"det var ikke mange trekk på rad der vi traff våre medspillere. Akkurat det skal banen ta mye av skylden for"
Hvorfor må banen ta skylden for det? Bosnia klarte da helt fint å trille ball.

18.okt.2007 @ 11:23
Postet av: Lars

grei skuring ?
Malta bør gå greit for Norge men vi her ikke så gode at vi bør ta dette for gitt og Tyrkia kan lett slå oss om de finner tilbake til noe i nærheten av deres toppnivå
jeg tror og håper på norsk em plass men det er langt fra sikkert

20.okt.2007 @ 23:48

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5555867
hits