TV2Nettavisen

Ti grunner til Brann-gull

Av Thomas Enger - 17.sep.2007 @ 12:47
Her er ti grunner til at Brann vinner serien i år.

Det er seks serierunder igjen av årets Tippeligasesong. Søndagens resultater bød på en stor overraskelse i form av Lillestrøms hjemmetap mot Tromsø, og Brann kunne kose seg til en etter hvert komfortabel 4-0-seier over Fredrikstad.

Laget har nå seks poengs ledelse ned til neste lag på tabellen. Selv de som hater Brann, har antakelig innsett at bergenserne endelig tar sitt første seriegull siden 1963 - selv om det altså er 18 poeng igjen å spille om.

Jeg forsøker meg på noen sentrale punkter som jeg mener gir grunn til å tro at Brann vinner serien.

  1. Brann leder altså serien med seks poeng når det gjenstår seks kamper å spille. Aldri tidligere har et lag ødelagt for seg selv med et slikt forsprang så nær sesongslutt. Rent statistisk skal det altså mye til.
  2. Brann har tatt over etter Rosenborg med å ha den beste og den bredeste spillerstallen i Tippeligaen. Bergenserne tåler skader i alle ledd i laget uten å bli svekket nevneverdig. Både Martin Andresen og Thorstein Helstad har vært skadet i høst uten at gulltoget har mistet fart.
  3. Brann har Tippeligaens beste sentrallinje i Håkon Opdal - Kristjan Örn Sigurdsson - Martin Andresen -  Thorstein Helstad.
  4. Håkon Opdal er Norges beste keeper i øyeblikket.
  5. Offensivt har Brann kapasiteter ingen andre lag i Tippeligaen har mulighet til å matche. 2. omgangen mot Fredrikstad var en oppvisning i presist, hurtig og effektivt angrepsspill.
  6. Brann har kvittet seg med elementer i spillergruppen som skapte støy. Nå har bergenserne en harmonisk spillertropp som alle trekker i en og samme retning - mot gull.
  7. Brann forsterket laget ytterligere i sommer. Og Hassan El Fakiri og Azar Karadas har allerede vist seg å være verdt investeringene.
  8. Brann har matchvinnere i samtlige lagdeler. Opdal har en reaksjonsevne som få andre kan matche, Sigurdsson er i konstant toppform og avverger den ene store sjansen etter den andre, Martin Andresen har vært meget stabil i hele høst og bidrar både offensivt og defensivt med sin smittende entusiasme, mens Thorstein Helstad scorer og scorer og scorer.
  9. Erfaring. Brann hadde ti poeng til gode på Rosenborg før høstsesongen tok til i fjor, men skuslet vekk alt. Det lærte de mye av. De gjør neppe samme feil igjen.
  10. Publikum. Det er en trøkk i Bergen by nå som aldri før, og tilskuerne gir sine helter en enorm støtte som blir viktig i sesongavslutningen.

Kommentarer:
Postet av: Brannfan

Pkt 3 og 8 inneholder vel akkurat det samme, men 9 grunner skal være nok til gull :)

17.sep.2007 @ 13:29
Postet av: leif

slutt nå med denne opphausingen av feitemartin.. han er en reæva spiller uten fart eller evne til å jobbe.. brann er mye bedre med taijeh

17.sep.2007 @ 13:54
Postet av: Erik

Brann slo Fredrikstad 4-0 på bortebane i den 20. runden i 2007.
Vålerenga slo Fredrikstad 4-0 på bortebane i den 20. runden i 2005.
Vålerenga vant ikke flere kamper den sesongen, men endte opp som seriemestere likevel. Gjør Brann det samme?

17.sep.2007 @ 14:29
Postet av: Lars

Brann vinner serien men som Rosenborg i fjpr og VIF året før vinner de fprdi de er minst dårlige.

17.sep.2007 @ 15:08
Postet av: poborskly

kan vi slutte å jinkse Brann?

17.sep.2007 @ 15:52
URL: http://pob.com
Postet av: Allan Iversen

Har du lagt merke til at du bruker samme bakrunn på flere av punktene? Håkon opdal er god TRE ganger, og resten av sental-linja brukes som seiers-resept to ganger. 10 er et rundt tall, men her har du anstrengt deg vel mye for å nå opp til de løftene overskriften lover...

17.sep.2007 @ 18:57
Postet av: helge nedrebø

Pkt 10 publikum. Det er nettopp publikum i bergen som har gjort at de ikke har vunnet noe siden 1963. Brann takler aldri forventnigene som suporterene har til laget.. Pk 10 er en stor grunn til at brann nok en gang snubler før siste spark er tatt.

18.sep.2007 @ 00:00
Postet av: molle

Pkt 3 TLs beste sentrallinje: Jon Knudsen - Pondus Sägerstrøm - Henning Hauger / Somen Tchoy - Daniel Nannskog
Pkt 5 "Offensivt har Brann kapasiteter ingen andre lag i Tippeligaen har mulighet til å matche" - Stabæk??

18.sep.2007 @ 08:12
Postet av: Jan Banan

Her har du enda en grunn:
Om Brann mister mye av formen, taper 1 kamp, spiller to uavgjorte (til og med mot AaFK) og bare vinner hjemmekampene, så må Stabæk/LSK likevel ta 17 av 18 poeng for å ta gullet.

18.sep.2007 @ 10:47
Postet av: toao

Jeg tror også det er størst sannsynlighet for at Brann vinner, men det er langt fra avgjort ennå. Noen av argumentene dine er dessuten på tynn is.
Pkt. 1: Hvor mange lag har egentlig ledet serien med nøyaktig seks poeng med seks serierunder igjen? Her er datagrunnlaget meget tynt, og man kan ikke kalle dette statistikk.
Pkt. 2: Også Lillestrøm og Viking har vunnet kamper med nøkkelspillere ute med karantener eller skader.
Pkt. 4: Selv om Opdal skulle være den beste norske keeperen (det er han for øvrig ikke), er han likevel langt fra å være den beste keeperen i Tippeligaen.
Pkt. 8: Helstad scorer og scorer, men han har bare scoret i åtte kamper så langt i år. Ijeh og Nannskog har begge scoret i elleve kamper. Det er mer verdifullt for laget.

18.sep.2007 @ 12:15
Postet av: Kniksen

10 grunner
1 Sangen "Gullet ska hem" - må vinne med en sånn sang
2 Azar - Azar - Azar Karadas
3 Knut Langelands kanossagang
4 Steffen Iversens elendige høstform
5 Nordlie-effekten i ferd med å forsvinne
6 Bye bye Gashi
7 Bye bye Sæternes
8 Mjeldes femte sesong
9 Felt Z
10 Nystemten

21.sep.2007 @ 13:08
Postet av: Lars

Vel brann vinner i år ddet er det ikke tvil om
de har 6 poeng tilgode på neste lag når seks sereierunder gjenstår.
personlig synes jeg TL har vært litt tragikomisk de siste 4 åra. alle slår alle og ingen lag klarer og holde et jevnt bra nivå.
resultatene ser ut til å være mest bingo.

22.sep.2007 @ 17:30
Postet av: ola s

Opdal er slettes ikke
norges beste keeper.

18.nov.2007 @ 12:06

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5528578
hits