TV2Nettavisen

Det er moro å være norsk...

Av Thomas Enger - 22.aug.2007 @ 23:17
Her er tre grunner til at det kan bli moro å være norsk i høst.

ULLEVAAL STADION/NORGE-ARGENTINA 2-1:

Hipp hurra. Norge har slått Argentina 2-1. Vi er gode, vi. Juhuu.

Nei, det er ikke noe ironi i setningene over. OK, kanskje litt, da. Men vi har grunn til å være stolte over at vi har slått Argentina, laget som ble nummer to i Copa America nylig, og som er ranket som verdens nest beste fotballnasjon. Med litt flaks kunne vi ha slått dem både 3-1 og 4-1 også, om Lars Iver Strand og Jan Gunnar Solli hadde holdt hodene sine en smule kjøligere da de fikk sjansene sine mot slutten.

Men uansett: Åge Hareide maner til forsiktighet og rett fokus etter triumfen, noe han selvsagt gjør rett i. For Moldova er på ingen måte Argentina. Og Oslo er på ingen måte Chisinau. Det kan fint begynne å snø igjen.

Jeg mener likevel norske fotballentuasiaster har gode grunner til å glede seg til høsten. Det er særlig tre faktorer jeg mener gir grobunn for å påstå noe sånt:

1) John Carew. Man trenger egentlig ikke skrive så mye mer enn det etter en slik kamp han leverte onsdag kveld. Et helt angrep alene, som det så ofte skrives og sies, og nå har han også begynt å score mål. Nå blir vel Hareide småforbanna på meg, tenker jeg, siden Carew statistisk sett har brukbart med landslagsmål. Men likevel. Nå er han åpenbart i form, og når Carew er det, er det ikke mange som matcher hans styrke, hans fart og hans smittende engasjement og glød. DET kan bli verdifullt for Norge i høst.

2) Norge har to - jeg gjentar: TO - spillende midtstoppere i Brede Hangeland og Ronny Johnsen. Vi har TO midtstoppere som er eminente til å lese spillet, til å bryte foran spissene og ikke minst til å løpe opp hurtige motstanderspisser. Sorry, Erik Hagen, men Ronny Johnsen stiller foran deg i køen. Så lenge han er frisk i både bein og hode, og så lenge motivasjonen er der. Og om Brede Hangeland er det bare én ting å si: Enhver proffklubb, det være seg i England, Frankrike, Spania eller Italia, gjør et kupp om de sikrer seg lysluggen fra FCK.

3) Mange har ment at Daniel Braaten har stagnert, og at han var bedre før han kom til Rosenborg og alt det der. Jeg mener bestemt at Braaten er en av få norske spillere per i dag som har potensial - jeg skriver det igjen: potensial - til å bli en internasjonal toppspiller. Han er litt som John Carew, bare MED teknikk. Jeg tror han kan bli en hit i England, hvis han bare tror på det selv. Får han tillit av Sammy Lee, så kan han fort etablere seg i Premier League. Daniel Braaten er i hvert fall, og udiskutabelt etter min mening, et fullverdig alternativ til Steffen Iversen og Thorstein Helstad. Det betyr at Norge er godt forspent offensivt, kanskje bedre enn på mange år.

DET tror jeg kan bety opptil flere hyggelige kvelder for norske fotballentusiaster i høsten som kommer.

Måtte oppturen ta oss helt til EM.

Kommentarer:
Postet av: Stefan

Daniel Braathen er en spiller jeg liker, men jeg sitter alltid med følelsen av han aldri helt innfrir. Selv om han har hevet sitt laveste nivå og har et utrolig bra topp nivå så har jeg mine tvil for at han skal lykkes i Bolton. I nedrykksumpa i PL er trenerne snar til å fjerne folk fra lagoppstillinga hvis de ikke innfrir kamp etter kamp. Tror nok han vil lykkes bedre hvis han spiller alle sine kamper på 80% nivå, enn 1 100% og 2 50% kamper som han har hatt for vane.
Håper indelig jeg tar feil, og at han lykkes både i PL og for Norge, for som sagt, jeg liker han veldig godt...

22.aug.2007 @ 23:41
Postet av: Aleksander

100% enig med deg i alt du skriver!

22.aug.2007 @ 23:43
Postet av: Adrian

Det var en veldig bra prestasjon av Norge, selvom de møtte et b- preget Argentina lag... Det gjenstår og se om Carew kan fortsette formen og Norge klarer å fortsette å spille slik fotball... Klarer de det kan det bli fryktelig morsomt i høst og utover!

22.aug.2007 @ 23:55
Postet av: Thomas

Lille, spede Daniel Braaten var veldig god i Skeid, men er bare lat og liten i Rosenborg. Enig i at han viste litt potensial mot Argentina, men jeg vil bli veldig overrasket om han varer lenge i fysisk tøffe Premier League.

23.aug.2007 @ 03:00
Postet av: Han Solo

-Med litt flaks kunne vi ha slått dem både 3-1 og 4-1 også, om Lars Iver Strand og Jan Gunnar Solli hadde holdt hodene sine en smule kjøligere da de fikk sjansene sine mot slutten.
Norsk naivitet på sitt verste. Med litt flask/rettferdighet hadde Argentina scoret på et par av de mange sjansene de hadde FØR Strand og Solli fikk sine sjanser på overtid.
Klassisk tabbe å kun se på hva vi bommet på og ikke hva motstanderen bommet på. En tabbe en "fotballekspert" ikke burde gjøre.
At Norge gjorde en god kamp er sikkert men å snakke om 3-1 og 4-1 blir bare for dumt.

23.aug.2007 @ 09:49
Postet av: Anders

Når skal folk forstå at bråten ikke burde spille ving eller spiss? Se på kvalitetene hans; enorm fart, enorm styrke, viste også i går at han er ganske patent på hodet, til tross for at han ikke er 195 høy. Han har ikke en innleggsfot, han kan overhodet ikke avslutte, men han viser gang på gang sin evne til å vinne dueller...hvorfor spiller ikke denne karen midstopper? Han er jo den beste duellspilleren på landslaget..jeg ville personlig ha omskolert "lillebror" fra ving\spiss til midstopper.

23.aug.2007 @ 11:19
Postet av: Erfaren lerkendaling

Daniel Braaten er ubrukelig, enkelt og greit. Helbom, mister Enger.

23.aug.2007 @ 19:55
Postet av: elling

Daniel Bråthen er jo blitt ett levende frispark etter han forlot min gamle klubb Skeid. Ingen har så dårlig balanse som ham. Han faller for lett bris og allikevel gjør han bevegelser som gir motstanderen
FRISPARK

23.aug.2007 @ 21:59
Postet av: TOMBA

Ser at enkelte her snakker om et reservepreget og redusert Argentina.
Jeg vil minne om at Norge manglet tippeligaens toppscorer T Helstad. Skulle vært moro og sett Helstad med sin hurtighet ved siden av Carew i denne kampen. Kunne fort blitt langt styggere sifre........
Det mest hyggelige denne kvelden var jo nettopp det at "FJELLABENE" slo Argentina, mens de "Røde og hvide" ble latterliggjort på hjemmebane av Irland (0-4). DEIJLIGT........

26.aug.2007 @ 15:01

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5508110
hits