TV2Nettavisen

Det brenner i Brann

Av Thomas Enger - 06.jul.2007 @ 11:31

Blant fotball-ledere i Norge er det opplest og vedtatt at kritikk eller spørsmål fra utenforstående, og særlig fra journalister som måtte mene noe fra sofakrokene sine, ikke er verdt verken trykksverten eller papiret det er trykket på.

Åge Hareide, selv om han har roet seg betraktelig det siste året, var velkjent for å besvare kritikk med nokså tarvelig og usaklig motkritikk. Tidligere i uken svarte Stig Inge Bjørnebye på sitt sedvanlige surmulende vis (finnes det en mer gravalvorlig og pottesur fotballtrener i Norge?) at Fædrelandsvennen ikke visste hva de skrev om da de - med rette - stilte noen ikke-rumpeslikkende spørsmål ved Bjørnebyes fortreffeligheter og fordeler som trener. Start har, som kjent, ikke vunnet altfor mange fotballkamper i det siste.

Og i Bergen orker ikke Branns sportssjef å bruke tid på Trond Egil Soltvedts kritikk av måten klubben behandler lokale spillere på. Man må være på treningsfeltet hver dag og kjenne klubbens struktur og kultur til fingerspissene, før man kan åpne kjeften og forvente å bli lyttet til eller å bli tatt på alvor.

Det er i hvert fall refrenget blant dagens fotball-ledere i Norge.

Så hvorfor skriver også jeg, en skarve blogger i Nettavisen, noen kritiske linjer om Sportsklubben Brann, siden det per definisjon bare er pisspreik likevel?

Jeg gjør det fordi jeg synes det er en artig øvelse, og for å innbille meg selv om at jeg har en eller annen form for mineryddende effekt i et fotballfaglig terreng jeg selvsagt ikke har den ringeste forutsetning for å bevege meg ut i. Men jeg håper likevel at Roald Bruun-Hansen og dere andre i Brann-ledelsen tar dere tid til å lese igjennom det jeg skriver og det jeg undrer på. For jeg våger å tro at spørsmålene jeg har i det minste blir delt av de som er glade i Brann og som ikke daglig er til stede på treningsfeltet.

Da Roald Bruun-Hansen overtok som sportssjef i Brann, sa han at tiden med store kjøp utenfra er forbi. Pengene skal brukes på å utvikle talenter. Brann skal ha en lokal profil, og klubben skal forsøke å utvikle spillere fra bergensområdet.

Nå har klubben akkurat solgt Helge Haugen, og Erik Huseklepp - en annen lokal spiller som faktisk har hatt spilletid på det stjernespekkede Brann-laget de siste årene - kommer med all sannsynlighet til å forlate klubben etter sesongen. Ja, de har hentet tilbake Knut Walde fra Løv-Ham, og det hjelper litt, men spørsmålene blir like fullt:

Hvor er samsvaret mellom uttalte mål og praksis i Sportsklubben Brann?
Hva skjedde med den lokale profilen?
Hva skjedde med utviklingen av talenter?
Hvor bra er det for klubbsjelen og -kulturen at lokale spillere, gode lokale spillere, forsvinner mens Brann-ledelsen henter inn 20 år gamle svensker isteden?

I tillegg er det ikke helt utenkelig at både Martin Andresen, Bengt Sæternes, Robbie Winters og Olafur Örn Bjarnason forsvinner etter sesongen, siden de da vil være uten kontrakt. Ardian Gashi er i tillegg i søkelyset til danske AGF. Har Brann riktig uflaks, så forsvinner alle disse. Og skal Brann erstatte slike klassespillere med materiale av samme kaliber, så vil det koste. Det vil koste mye. Og jeg innbiller meg at det er grenser for hvor mye guttene med gullbukser i Hardball vil tre støttende til når og hvis byens stolthet ligger nede.

Brann fikk 2,5 millioner for Helge Haugen. Det kan altså bli hele beholdningen Brann sitter igjen hvis de kontraktsløse spillerne etter sesongen går til andre klubber.

Bra klubbdrift? God økonomistyring? Neppe.

Men det er ikke bare det jeg stiller meg noe undrende til. Selv fra min ikke-ekspertfremkallende sofakrok finner jeg grunn til å tvile på om Branns trenerapparat nyter den nødvendige tilliten og respekten blant spillerne. Jeg er usikker på om spillernes holdninger er de beste. Jeg tror for eksempel ikke at spillernes nattlige utflukt etter 0-6-tapet for Lyn i Oslo for noen uker siden hadde skjedd med en sterkere og mer autoritativ trener.

Så Roald Bruun-Hansen: hva skjer egentlig i Sportsklubben Brann? Har du gått vekk fra målet om lokal forankring i klubben? Hvorfor har stjerner som Bengt Sæternes og Martin Andresen fått lov til å diktere alle premisser for de nye kontraktsforhandlingene? Er det fordi dere har vært redde for å sette hardt mot hardt, av frykt for å miste dem? Med det resultat at dere nå sannsynligvis mister dem likevel? Og kan Brann leve med å ha et trenerapparat som ikke har respekt i spillergruppen?

Jeg har ingen forventninger om at du tar deg tid til å svare på alt dette, Bruun-Hansen, all den tid du har mye å gjøre i "ferien" din, men det hadde vært forbasket fint om du gjorde det. Det hadde, om ikke noe annet, vært en fin gest overfor de mange Brann-supporterne rundt omkring som er bekymret for klubbens fremtid.

Det var altså invitasjonen, Roald. Jeg erklærer herved kommentarfeltet for åpent.


Kommentarer:
Postet av: ?

Maken til oppsop kan man finne på vg.debatt også eller doddos blog. Hadde norske fotball trenere og ledere skulle svart alle mail, bloggere og synsere hadde de hatt fulltidsjobb.
Hvorfor spillere forlater en klubb er sikkert mange og helt sikkert forskjellig fra spiller til spiller.
De lokale som du ønsker deg med videre har alle forlatt brann, fordi brann ønsker å være en topp klubb, og har hentet inn spillere som er bedre. Og de ønsker ikke å være innbyttere.
Bengt er gammel og skade utsatt og har han vært uerstattelig. Selvsagt ønsker han å skvise sitronen for siste gang.
Bjarnason og winters ønsker seg hjem
Mens bare MA vet hva han selv vil.

06.jul.2007 @ 11:59
Postet av: Kjellien

Vi Bergensere har ventet i mange mange år på at klubben skal kunne ta gull. De fleste har den oppfatningen av at Brann aldri kommer til å vinne serien i sin levetid. De to siste årene har de vært nærmere enn noensinne. Dette med kun noen få spillere fra Hordaland, problemet e rett og slett at det ikke er gode nok spillere her de kan bruke for å kunne slå Rosenborg, derfor må de satse på andre spillere. Hverken Haugen eller Huseklepp e gode nok til å spille på ett gull lag, Haugen holder tippeliga klasse midt på tabellen, Huseklepp e oppskrytt. Eg vil heller oppleve at Brann vinner serien ihvertfall en gang i min levetid enn at fullt av Bergensere kommer midt på tabellen år etter år.
Mjelde e nok en god grunn til at spillere e på vei vekk.
At noen tok seg en øl etter en kamp har ingenting å si og det e kun i dette landet vi i det hele tatt vil bry oss.
Go natt.

06.jul.2007 @ 12:04
Postet av: Tobias

Det er et inderlig håp blandt alle som er glad i klubben at 1963 snart skal skiftes ut med et nyere årstall når man snakker om Brann og seriemesterskap. Man trenger da de "beste" spillerene, og så lenge noen ansvarlige definerer at de beste spillerene ikke finnes lokalt, må man hente de andre steder. Man er ikke villig til å ofre en topplassering som en følge av at man tviholder på en lokal profil. Om så de eksterne spillerne er bedre en de lokale er en annen diskusjon. Når det er sagt; jeg tror aldri Brann blir seriemester med Mjelde som trener. Og jeg har mente lenge det samme som deg, at Mjelde ikke har tilstrekkelig respekt og autoritet i spillergruppen. Dette gjenspeiler seg i mangel på innsats og tenning i starten av kamper. Når dette er et særpreg i kampene til Brann, snakker vi ikke om arbeidsuhell. Ja, det er spillerene som er ute på banen, men dersom dette skjer gang på gang vitner dette om manglende respekt og en litt manglende "redsel" for treneren.

06.jul.2007 @ 12:06
Postet av: KN

Hei
Jeg er faktisk enig med veldig mye av det du sier. Det er langt mellom ord og handling i toppserien i Norge. Dette er ikke bare et problem i Brann men i de aller fleste klubbene i Norge. Noe entydig svar er vel ikke lett å finne, men det er klart at klubbene må gå i seg selv for å evaluere sitt arbeid i de yngres rekker. Hvis det er slik at økonomien er en så dominerende faktor at kjøp og salg av spillere er eneste utvei - ja da synes jeg at klubbene skal si det høyt! Hvis de tror at de kan "kjøpe" seg et seriemesterskap så finnes det mange eksemplet på at det ikke funker noe særlig. Brann er vel et klassisk eksempel på dette.
For spillerne er klubbens logo og geografi underordnet. Dette er deres yrke og da spiller de med uansett farve og logo på drakten. Det kan virke som om de er mer opptatt av sin bank konto og ikke klubbens beste.
At de ønsker mer spilletid ser jeg som helt naturlig og er en del av konkurranseinstiktet.

06.jul.2007 @ 12:08
Postet av: Gemstone

Jeg er enig i mye av det du skriver, men jeg klarer ikke å ta Trond Egil Soltvedt seriøs. Mannen elsker å "fyre opp under", han har et ekstremt høyt selvbilde og tro på sine egne kunnskaper, han er en konfliktskaper og kverulant. Han fikk sparken i Brann og av rykter fra miljøet - ikke ufortjent. Han var rett og slett illojal ovenfor klubben.
For norsk fotball generelt og Brann spesielt, hadde det vært best å glemme han og la være å spørre hva han mener.

06.jul.2007 @ 12:08
Postet av: St.Einar

Må bare le... Bloggeren skjønner tydeligvis ikke at i dagens toppfotball dreier seg alt om penger. I dag er det ikke om å blø for klubben, men hvilken klubb som betaler mest !

06.jul.2007 @ 12:28
Postet av: LT

Makan til surt oppgulp! Brann har sagt de skal satse på lokale spillere, og det skal de. Det disse spillerne må skjønne er at det er en forskjell på å satse på, og la de spille hele tiden. Husk at for kun ett år siden satt Erik Huseklepp på tribunen på stadion og ingen hadde hørt om han. Så nå har han valget om ahn skal utvikle seg selv I brann, med den spilletid han vil få der. Eller risikere å bli benkesliter et annet sted der ingen har hørt om han, eller bryr seg siden han ikke er "lokal".
Og når du går til angrep på den økonomiske styringen i Brann, den eneste klubben i Tippeligaen som faktisk driver med et skikkelig overskudd, og faktisk virker å være en av de få klubbene som har kontroll på økonomien, faller hele argumentasjonen på sin egen urimelighet. Ikke forvent at noen skal ta innlegget ditt alvorlig når du så tydelig ikke vet hva du snakker om!
God helg!

06.jul.2007 @ 12:30
Postet av: Manx

Dette er det dummeste jeg har lest på veldig lenge. Nå må noen ta seg en bolle, at Haugen forlater brann er trist, det synes både klubb og spiller, men de fant ut i fellesskap at det var det beste for spilleren.
Huseklepp er ett kapittel for seg selv, her henter brann han opp fra 2. divisjon gir han 50 A-lagskamper i løpet av 2 sesonger, der han har vært skadet og overtrent i deler av de, om ikke det viser at de satser på han så vet ikke jeg. Greit han har bar spilt 30% av tiden denne sesongen, men han må stikke fingen langt ned i jorden og se at han kjemper mot tippeligaens beste spillere og da er 30% spilletid nesten for mye for en middels kantspiller. Å gi han mer spilletid ville helt enkelt betydd mindre poeng, og da ville det vært Mjelde som måtte gå istedenfor.
Bengt og martin har bevist denne sesongen at de langt i fra er uerstattlige, og vi har folk i stallen nå som kan gjøre en vel så god jobb.
Bjarnason og Winters har vært bestemt lenge at skal vekk, så at dette bringes opp nå er bare nok ett tegn på tabloidenes stadige jakt på lesere, Brann engasjerer og skaper lesere.
Sett under ett kommer brann til å komme styrket ut av denne sommerpausen, og gullet kommer hem, hem til Bergen!!
Problemstillingen din med utalte mål om talentsatsing og handling, er helt bak mål, Bruun Hansen har vært i jobben i et halvt år, og komme med dragen med den nå er ett slag under beltestedet. Brann ville beholde Haugen og Huseklepp og satse på de, men når spillerne ikke vil lengre er det ikke Brann det er noe gale med, det er spillerne, (les huseklepp)
Står seinest i dag i avisene at Brann skal bryke mellom 5-10 millioner i året på spilerutvikling, om ikke det er satsing vet ikke jeg. Så gjenstår det å se om de neste talentene har litt mer tolmodighet og tåler å sitte mer en 10 kamper på benken før de begynner å hyle, og dere i tabloid pressen henger dere på..
Fremdeles sterk i troen på at gullet skal hem...

06.jul.2007 @ 12:41
Postet av: Corran

Kjære Blogger
Senest i dag var BH ute i avisene og sa at Brann måtte bli bedre på talentutvikling. Og han sa at uansett hva det koster er det noe Brann må gjøre. Det vil på høsten bli lagt fram en plan for dette. BH har vært i jobben under et halvt år og en kan ikke forvente at på denne tiden skulle det ha vokst fram tre fire talenter som var begynt å blomstre. Hordaland har ikke så mange spillere på aldersbestemte landslag så det er ikke så mye å ta av.
Når det gjelder Huseklepp så slo han gjennom for 2 år siden. Før dette var han i 2 divisjon og hadde nettopp slått gjennom der. Og når han da ikke har respekt og ydmykhet til å bli matchet forsiktig og over tid (han har faktisk vært på banen i 11 kamper og har et snitt på 30 minutters spilletid, noe unge spillere tjener på, så kan han bare gå. Han har ikke det som trengs for å lykkes om han ikke blir mer opptatt av å forbedre sine svake sider, spisse sine sterke sider og sette laget forran seg selv.
Om han hadde spilt alle kamper i år og 90 minutter i hver kamp hadde han vært utskjelt sammen med treneren som ville blitt beskyldt for å ødelegge et talent
Når det gjelder Helge Haugen så er det en lokal spiller som har vært trofast og ærlig. Han har satt laget forran seg selv og kjempet seg tilbake gang på gang. En viktig lagspiller. Han er ikke lengre et talent men et ferdig utviklet talent som nå prøver lykken andre steder. En ærlig sak og fult forståeligt, men skal vi kjempe i toppen og kanskje få gull så er det bare sånn det er.
Men i følge dere "eksperter" som blogger rundt om kring og synser så er alle mulige løsninger feil. Enten bruker en for mange utlendinger, eller så kjøper en for dyre spillere (noe enn må om en ikke skal kjøpe utlendinger) eller så har en for tynn stall med for mange unge spillere og for lite rutine eller så er det for dårlig med lokale spillere.
vel Brann er vel en av de klubben med best balanse på det området.
Og at det er en drøm med masse egenutviklede spillere på laget er det vel ingen som sier noe på. Men sammtidig så skal en også huske at de gangene Brann har satset på unge lokale spillere (mye pga dårlig økonomi) så har de også kjempet på nedre halvdel av tabellen.
Nå går Brann med overskudd, de har sportslig suksess og da er vel det den beste tiden å satse på ungdomen? Nå kan de se seg råd med å skreddersy opplegg for unge spillere. Nå kan de gi ungdommene tid og matche dem forsiktig for stammen rundt er bred og det er mye rutine å lære av.
Så ikke forvent mirakler over natten men la de få tid til å gjøre det riktig.
Og til slutt så er det morsomt å trekke fram Soltvedt for en av grunnene til at han fikk sparken i Brann var måten han behandlet unge talenter. Så at han snakker om at Brann ødelegger talenter er jo i beste fall morsomt

06.jul.2007 @ 13:00
Postet av: oj3

Senest i dag kom meldingen om at Brann går mot 12 mill i overskudd i år. Hva med et åpent brev til Rosenborgs ledelse - spør hvor det ble av pengene? Tippeligaen er som et monopol-spill, og for et par runder siden satt Rosenborg med en helt overlegen seddelbunke, mens banken jaget Brann. I dag er situasjonen en helt annen. Det er mange lag som har like mye penger å vifte med som RBK.
Når det gjelder lokal forankring, ligger Brann godt an i forhold til de fleste klubber det er aktuelt å sammenlikne med. Er det noen som snakker om Stabæks lokale forankring, og hva med alle utlendingene i Rosenborg? Og hva med Lillestrøm - hvor ble de lokale spillerne av der?
Brann har fortsatt spillere som Håkon Opdal, Bjørn Dahl, Erlend Hanstveit, Cato Guntveit, Johan Thorbjørnsen, Knut Walde, Nicolai Misje og Eirik Bakke er i hvert fall vestlending. Det er åtte spillere.
Så vidt jeg kan se har RBK 7 lokale spillere i A-stallen (RBK.no) ...
Og samarbeidet med Løv-Ham ser ut til å gå stadig bedre, og det betyr at flere lokale spillere kan få matching på et høyt nivå før de tar steget helt. Det er jo dette som har skjedd med Knut Walde nå - han har fått sjansen til å utvikle seg fordi Bergen har et godt nummer 2-lag.

06.jul.2007 @ 13:06
Postet av: Arne

Soltvedt er vel den siste som skal si noe her.
Har aldri tilført noe positivt i denne byen.

06.jul.2007 @ 13:10
Postet av: oj3

Forresten - hvis Brann skulle svare Soltvedt, så må jo Rosenborg svare på alt våset fra Mini. Sånn sett har jeg ærlig full forståelse for at de gir blaffen... :)

06.jul.2007 @ 13:19
Postet av: ?

Hva mener du Mr.Enger Brann gjort som er så galt i forhold til Huseklepp ? Han har jo faktisk fått spille mye...Mer en de fleste "supertalentene" på VIF, en klubb media elsker å hylle for sin "talentsatsning".
Mener du , som Doddo luringen, at Brann skulle ha latt Huseklepp starte hver eneste kamp i vår for å få han til å signere en ny kontrakt ?
Faktum er at det har væt helt riktig å benytte seg av Solli i de kampene han har startet. Mjelde tar til enhver tid ut det beste laget, ikke basert på dialekt eller hvor mye en spiller sutrer om å få spille. Og nei, man skulle heller ikke ha benket Vaagan Moen, en spiller med så bra pasningsfot og dødballer skal spille. Vaagan Moen er jo forøvrig et stort talent som får spille, men det er det jo ikke noen vits å nevne, ei heller at Brann har utviklet Håkon Opdal til å bli ny landslagskeeper, man innser jo selv at Brann da faktisk gjør en god jobb med utviklingen av talenter.
Endel nisser ser ut til å mene at Brann burde bestått av bare lokale helter, da hadde Brann vært et middels adeccoligalag, så enkelt er det...

06.jul.2007 @ 13:19
Postet av: Ossi

Brann han tilbudt kontrakt til Husklepp. Brann ønsker å forlenge avtalene med Sæternes, Andresen. Dersom spillerne vil forlate Brann, så synes jeg de skal gjøre det. Det Brann IKKE trenger er spillere som ikke brenner for klubben. Som har for høyt selvbilde. Som har penger som motivasjonskilde nr. 1.
Brann trenger spillere som er virklig stolt hver gang de får ta på seg branndrakten. Jeg beklager Helge Haugen sitt valg om å dra til Tromsø, men det var Helge selv som tok avgjørelsen. Brann kan ikke lastes.

06.jul.2007 @ 13:21
Postet av: Brann er eneste klubb som satser norsk

Brann satser norsk, hva med resten av Tippeligaen?
Mens Stabæk henter søramerikanere, RBK og Viking afrikanere så har iallefall Brann etablerte norske storspillere. Ingen av de andre klubbene henter egne lokale spillere. De henter utlendinger. Brann henter nordmenn. Er altså mange andre klubber du heller burde plage med gammelt oppgulp. Forsvinner de nevnte spillerne så henter Brann bare bedre erstattere. Forhåpentligvis i Norge. Talenter tar tid å utvikle. Huseklepp og Haugen var B-spillere, bedre å vente på at vi utvikler A-spillere, men vi trenger jo ikke å vente 10 år på et serimesterskap av den grunn.

06.jul.2007 @ 13:21
Postet av: Richard, Brann-supporter

Brann kan ikke bare dumpe sine beste spillere uten at det er sportslige årsaker som ligger til grunn. Det handler litt om personalpolitikk overfor de spillerne vi har; det blir for dumt om Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli skal settes på benken for å gjøre plass til en lokal sutregutt med litt for store tanker om sine egne ferdigheter. Huseklepp snittet 3,63 på VG-børsen i fjor. Helge Haugen snittet 4,25. De var med dette Branns svakeste av gjengangerne på laget, sammen med Martin Knudsen.
Huseklepp har fått mer spilletid i år, og samtidig har han også prestert bedre, men på langt nær godt nok til å skyve PVM/JGS ut av startelleveren.
Når Roald Bruun-Hansen snakket om økt satsning på lokale talenter og færre storkjøp, så mente han garantert ikke at det skulle skje over natten. Brann har oppgradert fotballanlegget på Nymark og fått i stand en avtale med Olympiatoppen om utvikling av talenter, og det vil sikkert bære frukter.
Om noen år.
Selv ikke TV2s nettbloggere kan mene seriøst at Roald Bruun-Hansen burde ha fått frem noen lokale talenter i løpet av tre og en halv måned.
At spillere litt oppe i 30-årene (Winters, Sæternes og Bjarnason) forsvinner, kan heller ikke komme som noen overraskelse på noen. Felles for dem alle er at de viser minimal hunger etter suksess, og spiller tilsynelatende på autopilot. Ingen av disse skal være spesielt vanskelig å erstatte. Winters og Bjarnason skulle tross alt ut allerede i fjor, men førstnevnte fant seg ingen ny klubb, og sistnevnte takket ja til en ettårskontrakt etter at vi hadde mislyktes i stopperjakten.
I alle tilfelle; med Roald Bruun-Hansens inntog ser det endelig ut fra at vi går mot et viktig skifte fra Per-Ove Ludvigsens dager. Vi skal ikke lenger utelukkende fokusere på å ha den beste troppen. Vi skal også gi Stabæk og Lillestrøm konkurranse om å ha den mest spennende troppen. Huseklepp kunne ha vært en del av denne, men valgte selv å dra, til tross for å ha deltatt i like mange kamper hittil i år som i hele fjor.
Synes ikke Roald Bruun-Hansen trenger å svare for noe som helst av de grepene Brann har tatt til nå i løpet av hans korte regjeringstid oppe i Idrettsveien.
Og hadde TV2/Fxt brukt mindre tid på å snakke i overskrifter og mer tid på å gå i dybden rent fotballfaglig, så hadde de nok også kommet til den samme konklusjonen.

06.jul.2007 @ 13:45
Postet av: Harry Silkefot

At spillere kommer og går fra Brann er fullstendig udramatisk. Det er imidlertid kritikkverdig at nøkkelspillere har uavklarte kontraktsforhold. Som sannsynligvis henger sammen med Per Ove sin plutselige avgang i fjor.
Dersom vi vurderer spillerne som er i avgang så er det gammelt nytt at Robbie vil hjem til Skottland. Bengt har ikkee levert noen enestående søknad om at han er berettiget tre nye år på stadion. Etter min vurdering er han på nedadgående kurve og kan med fordel erstattes. 10 mål pr. sesong for en toppspiss i Brann er minst fem mål for lite. Han vil bli savnet men kan absolutt erstattes.
Når det gjelder Helge Haugen så har vel ikke interessen for hans ferdigheter vært særlig stor fra markedet. Interesse avspeiler som oftes kvalitet og det er intet unntak i dette tilfelle. Helge ville blitt benkevarmer i Brann, og gjør det eneste rette. Der er alltids en vei tilbake om utviklingen hans er god nok.
Bjarnason har vært en god midtstopper for Brann. Han er blitt 32 år og det er en dårlig skjult hemmelighet at Brann ønsker minst en ny midstopper, ikke for å erstatte Sigurson, men nevnte Bjarnason. Alt har sin tid og det gjelder også for Bjarnason. At han gir seg er udramatisk.
Huseklepp er den esneste av spillerne i avgang som muligens er et tap for Brann. Han er et min mening ikke god nok til å spille fast på vingen. Skal Huseklepp benyttes som ving er Brann avhengig av vesentlig bedre backer. Derfor anser jeg han som en potensiell spiss, og ferdighetene har han bevist at han besitter.
Når det gjelder Brann ønske om lokal forankring så er den fortsatt like troverdig etter Huseklepp og Haugen. Lokale talenter på høyt nivå vil garantert bli satset på, men nåløyet er trangt i klubb som har ambisjoner om å bli ledende i norden. Jeg kan ikke see at Bruun-Hansen på noe tidspunkt har knyttet den lokale forankringen til Haugen og Huseklepp. Ved å gi Walde en ny mulighet viser Brann at de mener alvor, uten at det dermed er noen garanti for at Walde vil lykkes.
Når det gjelder kommentarene fra Soltvedt så er de så unyasnsert og full av bitterhet at de absolutt ikke burde vektlegges. Soltvedt var utvilsomt en god fotballspiller men det er og alt.
Jeg er ingen stor beundrer av Mjelde men han fortjener respekt. Han er en dyktig pedagog med svake sider som de fleste av oss. Forskjellen er at han er ydmyk nok til å erkjenne det, og korrigere sine svakheter. MIM er kanskje ingen stor trener men han tror fullt og fast på det han holder på med. Den troen kan ingen ta fra ham. MIM var ikke noe stort fotballtalent heller, men vi husker hvordan det gikk. MIM har noen egenskaper som de færreste av oss besitter. Derfor har jeg gått fra negativ til tvilende om han er den rette for Brann. Nå har jeg endret standpunkt. MIM kommer utvilsomt til å ta gullet "hem" og skrive seg inn i Branns historie med gullskrift.

06.jul.2007 @ 13:56
Postet av: Hmmmmmmmmm

Nå må folk gå i seg selv. Hvis ikke man kan lese, så bør man heller ikke uttale seg.
Er det noe sted hvor Enger mener at Brann skal dra frem noen talenter nå?
Poenget hans er vel at Brann nå lar de to bergenserne som har fått litt spilletid de siste årene (ja, jeg vet at Guntveit har spilt litt i år) gå.
Brann har hatt tradisjon for å gi f... i lokale talenter, og ser ut til å fortsette nå. Det er viktigere å bruke millioner på middelmådigheter utenfra enn å la de lokale guttene få prøve seg.
Hvem kan med hånden på hjertet si at Eirik Bakke var bedre enn Helge Haugen i fjor? Det var jo da Haugen forsvant ut av laget at det raknet. Fotballspillet består av flere aspekter enn å angripe. En kan ikke score mål uten å ha ballen. Noen må vinne ballen også.
Og å se på VGs spillerbørs er jo verdens største vrøvl. Der får jo Martin Andresen 6 for oppmøtet og får 7 dersom han har tre gode pasninger. Den gjenspeiler mer hvem som har store navn i norsk fotball og hvem som ikke har det.
Nei, jeg er ikke enig i kritikken av forfatteren her. Selv om Enger har skrevet mye rart tidligere.

06.jul.2007 @ 13:57
Postet av: Alex

"Postet av: Brann er eneste klubb som satser norsk
Brann satser norsk, hva med resten av Tippeligaen?
Mens Stabæk henter søramerikanere, RBK og Viking afrikanere"
Viking har hentet Ijeh og Pimpong, samt tre dansker fra Danmark. Ellers har de hentet Soma hjem fra Bergen, Stenslid fra Sogndal, Ødegaard fra Rosenborg og Myhre. Alle vestlendinger eller spillere med sterk tilknytning til Stavanger. De spiller med semilokale Pereira, lokale unggutter som Austbø, Samuelsen og Danielsen spiller fast. Bjarnason er litt ute i kulden for øyeblikket. De har akkurat hentet Nisja fra Bryne, snuser på å få Bertelsen hjem, og fikk ikke Grindheim fordi Haugesund krevde mer av Viking enn av Vålerenga.. Jeg vil definitivt definere det som lokal profil.

06.jul.2007 @ 14:09
Postet av: oj3

Selvsagt er VG-børsen riktig. Helge Haugen er ikke blant de 200 beste i Tippeligaen, og høyst sannsynlig finnes det mange også i 1. og 2. divisjon som er bedre. Haugen kan ikke slå en pasning, han kan ikke skyte. Vi husker hvordan det gikk da han skulle styre midtbanen i europacupen, uten Andresen som støttekontakt. Elendig mot Glentoran - og så det ble 3-3 hjemme mot Åtvidaberg. Dette var ikke akkurat lag på Tippeliga-nivå ...
Nei, vær så god, Tromsø.

06.jul.2007 @ 14:13
Postet av: Hansamann

Når det kommer til økonomistyring så kan du vel bare ta deg en liten kake,Brann varsler i dag at de kommer til å nå minimum 12 mill i overskudd fra sesongen 2007 og det til halvspillt sesong......
Ellers er jeg enig så enig, Mjelde må gå.

06.jul.2007 @ 14:33
Postet av: Eirik The King

jaja, enda ein fotballviter i tv2!
Det har seg vel sånn at det var før Bruun hansen kom inn at tabbene vart gjort, det er vel desverre slik at det er kjære Peddien sin feil at andresen og sæternes vertfall muligens forsvinner etter sesongen.
Det Bruun hansen har gjort etter var å få dei til å signere som han gjor med johan torb. som er lokal speler før sesongen og ikkje minst ørn2.
Soltvedt har vel mest sitt syn på Huseklepp saken gjennom korleis han følte det den gong han forlot Brann. For det er ikkje sikkert Huseklepp får så mykje speletid i andre klubber heller som lsk eller viking som sei dei må ha to for å erstatte berg og i samme slengen nevner Huseklepp som ein av dei.
So håper nesten du reiser til viking som ein av to for å erstatte berg og so verte den andre foretrekt, for då merka du at graset ikkje er grønnere på andre sida!

06.jul.2007 @ 14:46
Postet av: Max Weber

Alex skriver: "og fikk ikke Grindheim fordi Haugesund krevde mer av Viking enn av Vålerenga.." Faktum er at VIF kom med et 50% høyrere bud enn Viking, pluss at spilleren ville til VIF, ikke Viking.

06.jul.2007 @ 14:50
Postet av: Gisle B.

Yup - SKBs ledelse er forretningsmessig udugelige! En ting er at de ikke kan noe om forhandlingsposisjon knyttet til kontraktinngåelse, en annen ting er at de ikke skjønner at de kunne hentet inn forhandlings- og kontraktkompetanse utenfra. For 500.000-600.000 hadde de fått en kontraktekspert i 2-3 måneder - og som hadde rukket over alle ansattkontraktene i SKB. I stedet velger de å tape mange millioner på spillere som i sin fulle rett stikker av.... UDUGELIG BRUUN-HANSSEN!

06.jul.2007 @ 15:37
Postet av: Tassn:p

Bare spillerne er Norske spiller det ingen rolle. Jeg mener at man kun bør ha et begrenset antall spillere av utenlands opprinnelse. Hever de kvaliteten på laget skal de selvfølgelig få være med, men at de er der bare for å sitte på benken mener jeg er helt håpløst. Der skal de Norske lokale talentene sitte til de er klare til å ta over plassen til de i start 11'eren.

06.jul.2007 @ 15:51
Postet av: Richard

Svar til: Hmmmmmmmmm
Når Enger kommer med flere angrep på
Bruun-Hansens talentsatsning, og blant annet knytter dette opp mot kjøpet av Joakim Sjöhage, så er det selvfølgelig lov å spørre hva Enger forventer av tre måneders talentarbeid.
Det er sjeldent vanskelig å rive sensasjonsjournalistikk i filler, men dette skriveriet til Thomas Enger markerer et bunn-nivå.
Han måtte for sikkerhets skyld selvfølgelig avslutte smørjen ved å trekke inn den Nettavisen-skapte "fyllaturen" og annet som ikke har noen relevans for det han egentlig prøver å skrive om - for deretter å kreve svar "på vegne av alle Brann-supporterne som er bekymret for klubbens fremtid".
Å, spar meg...
Brann går så det suser, og fremtidsutsiktene er bedre enn kanskje noensinne i klubbens 99-årige historie.

06.jul.2007 @ 18:43
Postet av: Geir

Bare en kommentar til 'oj3':
Tror du virkelig at årsresultat er det samme som tilgjengelige midler? Forstår jo at du ikke har tatt bed. øk. engang, men det får da være grense til idiotisk kommentar.
Jeg gidder ikke sjekke opp i det nå, men sist gang jeg hørte hva RBKs pengesekk inneholdt, var det ca 300 millioner kroner i den - i tillegg til eierskap av stadion. Et vanvittig beløp til å være en norsk klubb, og i en helt annen liga enn alle andre. ALL ære til Rosenborg for at de ikke ble fristet til å ødsle av sine oppsparte Champions League-millioner, men i stedet har investert disse pengene og prøvd å drive bedriften Rosenborg som om disse pengene ikke har eksistert. Trønderne kan når som helst vinne ligaen med klar margin om de hadde brent av alle 300 millioner kroner, men takk og lov for norsk fotball at de ikke gjør det.
Brann? Hva skulle vel de gjort uten rike onkler og Hardball? Tror du virkelig at det er Sportsklubben Branns ledelses fortjeneste at økonomien er såkalt "sunn"? Spør du meg har det vært reneste galskapen de har holdt på med på overgangsmarkedet.
Start, min egen klubb, vil jeg da heller fremheve som en av de beste i klassen (jeg kjenner ikke godt nok til hva som har skjedd i alle de andre klubbene). Men der er det nesten på grensen til at den økonomiske forsiktigheten bidrar til å ødelegge spillerstallen. Da Tom Nordlie var trener, ble nesten alle spillerne kjøpt på free transfer eller for en slikk og ingenting, mens nå selges det spillere over en lav sko samtidig som usikre kort som bosmanspillere kommer inn.

06.jul.2007 @ 19:23
Postet av: Chris VIkebø

Dette er ingen krise. og du viser hvor ignorant og utrolig lite du følger med i Brann når du kan skrive dette. Winters har vært på vei bort fra Brann siden i fjor høst og er i Brann på nåde. Huseklepp er ikke god nok enda og dermed får han ikke mer spilletid. Hvis du mener med hånden på hjertet at Husekleppp pr. dags dato er en bedre spiller enn Vaagan Moen og Jan Gunnar Sollied, men det tviler jeg på at du mener. Vaagan Moen og Sollied holder landslagsnivå. Det gjør ikke Huseklepp og hadde han vært mer tålmodig og fortsatt utviklingen i Brann tror jeg han for alvor neste år kunne danket ut Sollied eller Moen. Desverre kommer egoet hans i veien. Når det gjelder Sæternes og Andresen er det nettopp pga av det motsatte av hva du skriver som er tilfellet. Brann lar seg ikke diktere av spillerne og derfor oppstår denne situasjonen med at Andresen og Sæternes står uten kontrakt. Dette er et resultat av griskhet og personlige interesser. Det ryktes om at damen til Martin Andresen er ferdig på skole i Bergen og at det er derfor han ikke vil signere ny. Hun vil ikke bo i Bergen lenger. Sæternes er en gammel spiller og egentlig over toppen. Å signere en kontrakt med ham til han er 35 er helt idioti. Det er synd at du legger deg på et slikt lavmål som du har gjort her. Igjen er dette et bevis på hvor lavmålt og negativ norsk presse er blitt. Flere av mine venner er enig med Rune Bratseth i hans kommentarer til pressen denne uken, så det er ikke tilfeldig. Skjerp deg og sett deg ordentlig inn i saken før du skriver "dritt" som dette neste gang. Uansett hvilken klubb det måtte være.
Mvh
Chris Vikebø

06.jul.2007 @ 19:59
Postet av: OAK

Ta deg en pille lillegutt. Brann driver økonomisk forsvarlig, kjemper om gullet og de fleste spillerne blir ut året. Hva som skjer etter sesongen er avhengig av hva som skjer i høst, det er fullt forståelig.
Bruun-Hansen har aldri snakket om Helge Haugen eller Huseklepp når han har snakket om talentsatsing i Brann. Han har snakket om en oppbygging av fasiliteter og trenerkrefter for å gjøre 14-15 åringene med noe ekstra til tippeligaspillere. Haugen gikk fordi han ikke er
god nok. Huseklepp fordi faren hans fremdeles er bitter på Brann.
Løk.

06.jul.2007 @ 20:22
Postet av: OMpalo Diop

Tenker at det var mange bergensere som var skeptiske da RBH tok over etter Peddien, og tipper det er mange flere som er skeptiske nå..
Jeg HATER RBH, han sier at han skal bygge opp Brann og satse på talenter og så selger han unna eller skviser unna de 2 spillerne som faktisk er lokale spillere og talenter.
Det er ikke å legge skjul på at RBH og MIM aldri har likt Huseklepp, og derfor så dro han. En skandale??JA FAKTISK!
Alt var mye bedre med Peddien, og med en oppegående sportsjef så hadde nok Martin og de andre også signert nye kontrakter..Tenk på det Brann...
Vil Bergen at Brann er en seriøs gullutfordrer hver sesong og kanskje vinner gull også, eller vil vi være et middelmådig lag som vi er i ferd å bli fordi RBH og MIM skal styre alt?
Tipper at en avstemming ville avgjort at det er det første som er viktigst..
Brann blir aldri en seriøs utfordrer med 2 av norges største julenisser bak roret..

06.jul.2007 @ 20:33
Postet av: ?

En kommentar: Erik Moe er agent for Andresen, Sæthernes og Mjelde. Kanskje flere og? Hvem styrer egentlig?????

06.jul.2007 @ 23:26
Postet av: Roald Bruun-Hanssen

Svar til en blogger.
Thomas - det brenner i brann hver dag. Det handler om engasjement for en klubb veldig mange er opptatt av og det er en styrke for klubben og dens liv.
Jeg har på 5 mnd ikke endret syn eller ambisjoner for denne klubben og den oppgaven jeg er bedt om å løse. SK Brann sine mål for 2007 er seriegull, cupgull og deltakelse i gruppespill i UEFA cupen. 5 års planen står for de samme ambisjonene og med et blikk på de siste 3 års resultater så er det vel en ambisiøs , men ikke fjern ambisjon klubbens ledelse har lagt opp til. Når det gjelder spillerkjøp har jeg aldri sakt at det ikke er aktuelt å bruke penger på dyre kjøp. Med de målene klubben har så må vi ha en sterk spillerstall og det koster som du sikkert vet. Lokal talent utvikling og lokal forankring er et krav fra UEFA og NFF - det må alle klubber i TL tilpasse seg - også SK Brann. Det er imidlertid ikke gjort over natten. Brann har idag et middels 3 divisjons lag og et juniorlag som ikke er på øverste nivå i kretsserien. Videre er det i lokal fotballen et adecco lag i LH med halve start elveren utleid fra Brann og 5 2 divisjon lag hvor 4 av dem sloss på nedre halvdel av tabellen. På landslagssamling i mars hvor 60 gutter deltok for aldersklassene 17-21 år så var det 1 av 60 spillere som kom fra hordaland. Vi har en jobb å gjøre og det tar tid, men det er mulig å få det til. I den tiden skal vi samtidig leve opp til forventninger om gull og ære. Hvis vi i fremtiden klarer å holde en stall med 1/3 lokale spillere så vil det være meget bra og det er idag et viktig mål for klubben. Når det gjelder Helge og Erik sine ønsker om å prøve seg andre steder så syntes vi det er synd for Brann, men vi respekterer begge to for deres ønsker og valg. De har begge gjort veldig mye bra for SK Brann og det er vi takknemelig for og ønsker dem lykke til enten de er her eller der. Når det gjelder forholdet mellom trenere og enkelt spillere så er ikke det mer komplisert eller utfordrene enn i andre klubber. Både Mons, Martin, Bengt osv er selvstendige personligheter som krever sin plass , men som også bidra betydelig med sin innsats til beste for klubben. De siste 3 årene har SK brann vært et stabilt topplag i Norge og det er klubbens ambisjoner. De resultatene har kommet etter hardt og godt arbeid og lederne i Brann skal ha ære for det som er gjort. Om Brann lykkes med å vinne gull og samtidig fortsatt gi muligheten
til lokale krefter - det gjennstår selvsagt å se, men vi er nær og lykkes vi ikke i år så kommer vi igjen også til neste år slik vi har gjort de siste 43 årene. Om jeg er rett mann gjennstår også å se , men jeg gir meg ikke uten å ha gjort mitt beste for klubben vi alle elsker å være glad i - og det er når solen går ned det viktigste for oss alle. Heia Brann - "blod er tjukkere enn vann"

07.jul.2007 @ 02:33
Postet av: Dr bob Hund

Trond Egil Soltvedt er ikke verdens smarteste mann. Han skal være glad for at den offisielle versjonen av hvorfor han fikk sparken ikke er blitt kjent. Vi som kjenner miljøet, vet hvorfor. Soltvedt uttaler seg igjen med sparsommelig kunnskap om saklig fakta. Hadde han fullt med Sæternes mediaatferd hadde han forstått at han gir F. Proff til beinet. Huseklepp er en ung gutt med ambisjoner som per idag har lagt hodet klart til hogg. Såpass ung. Sutrer fordi han ikke får spille fast. Ungdommelige utålmodighet. Selv om han skulle svikte hjemklubben og forvinne til stavanger eller dette lille ubetydelige stedet øst for østkanten av oslo, e han ikke garantert noe mer enn det han bør kjempe for i Brann. at han er et talent er utvilsomt, en uslepen diamant med dårligere rådgivere, er han.
Globalisering er et fyndord som også er en realitet i norsk fotball (og de aller fleste toppligaene i Europa). Det betyr at markedet er åpent og internasjonalt. Andelen "utlendinger er høy i de fleste klubber. Solskjær og Riise,opptar plasser på kanonlag på bekostning av "lokale". Jeg synes det er bra. Brann er fra bergen. Spillerene fra verden. Vil gjerne ha ronaldo på Brann, men er fornøyd med Sæternes, Winter, Helstad og Sjøhage. Om Ronny fra Loddefjord er god nok, er det bonus.
Brunn Hansen virker å ha forstått noe; det å komme fra Bergen skal i hvert fall ikke telle i mot om du vil spille på Staddaen, men det e ikke nok.
Skyt!

07.jul.2007 @ 02:41
Postet av: Veritikalt Vindu

Greit nok hvis Brann gir slipp på Sæternes, når scorte han mer enn 1 kamp på rad ? Men ta en titt rundt på lagene i Norge, finnes mange gode spillere der, MANGE !

07.jul.2007 @ 15:56
Postet av: Esben Jensen

Det er greit å ha gode spillere, klassespillere for den saksskyld, å man vil aldri komme bort fra det. problemet er når det blir for mange av dem. det er ikke lenger slik at spillerne blør for klubben, nå virker det som om klubben blør for spilleren!! jeg mener brann trenger noen som er villig til å ofre alt for den røde drakta dersom de noen gang skal kunne løfte et seriegull. se på helge haugen, vært i klubben i mange ord, begynner å komme i den alderen at han må etablere seg på dette nivået vis han vil bli noe bedre enn en middelmådig tippeligaspiller men får ikke nåkk tillit, helge er en type spiller som gjør grov arbeidet å er alltid en drøm å være på lag med siden han springer seg ihjel mens de mer kreative spillerne gjør det de er best til! brann er nåkk muligens den klubben som har brukt mest penger i tippeligaen de siste 2 årene men har enda ikke klart å få et stabilt nivå på prestasjonene sine. jeg spør meg selv, hva er galt! har de handlet for lite, er spillerne de har hentet for dårlige, eller er treneren for dårlig.. Adrian Gashi, vært på landslaget, martin andressen, kaptein på landslaget, vaagan moen, med i landslags troppene, håkon oppdal, fast på landslaget, helstad, super reserve på landslaget, solli, inne i landslags varmen igjenn, pluss en rekke andre gode spillere som virkeli kan betraktes som klasse spillere i norsk målestokk vell og merke! for meg er det helt uforståelig at de lot en spiller som helge haugen gå til tromsø får 2.5mill.. da spør jeg meg selv, hvorfor hente gashi til klubben for over det dobbelte? å når de ikke bruker han en gang så begynner jeg å lure på om brann driter penger, når de har en sentral midtbane som, haugen, bakke, andresen, Tijan Jaiteh!! alle disse spillerne er utrolig gode å blant tippeligans beste eller mest talentfulle spillere. men det går kun an å ha 11 spillere sammtidig på banen! bakke kom ikke til brann får å slite benk, andresen er helt uaktuelt å ta av lage for mons ivar, gashi mener han fortjener mer enn å være en vanngutt som deler ut flasker til kompisene når de er tørste! men poenget her er at de har brukt alt får mange millioner av kroner nesten bare får å skape seg selv problemer, de har rett å slett kjøpt seg misnøye å misstillit i gruppa, å det er da man begynner å lure på hvor det ble av den talent satsinga deres. får haugen blei nemmlig da et 5. valg på midtbanen noe som da betyr at du er en overflødig spiller! jeg skjønner at huseklepp vil bort, men personelig mener jeg at han aldri har greid å vært stabil i flere kamper på rad og at vaagan moen er en bedre spiller enn han! men uansett, problemet ligger der at brann har for mange så kallte stjerner! det finnes ingen harmoni i klubben, å sjelen begynner å forsvinne. personelig mener jeg mons ivar mjelde er en for dårlig LAG leder, martin andresen har mer respekt i gruppa enn det han har! med det laget brann har per i dags dato kunne nesten hvem som helst klart å gjøre den jobben mons ivar mjelde gjør! uten å påpeke at det er han som ligger bak all elendig heten i brann! dette er bare min menig!! å jeg vil gjerne si tusen hjertelig takk for helge haugen!! hilsen tromsø supporter;D

08.jul.2007 @ 13:29
Postet av: Magge

Pondus RULER i Bergen! Med god hjelp fra Jokke;)

09.jul.2007 @ 01:18
Postet av: dan sleipnes

tabbe

09.nov.2007 @ 00:15

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5476864
hits