TV2Nettavisen

Patetiske Fjørtoft

Av Thomas Enger - 27.jun.2007 @ 10:46
Han som sier at andre er dumme - han er dum, han.

Det er fristende å overføre den barnehagske læresetningen på dagens utspill fra Lillestrøms manager Jan Åge Fjørtoft. LSK-lederen mener det er patetisk av utenforstående, les; de som ikke er ansatt eller tilknyttet Lillestrøm Sportsklubb, å uttale seg om Heinz Müller/Geir Ludvig Fevang-saken.

Fjørtoft mener saken er et internt anliggende, og at andre ledere eller profiler i andre klubber bør holde seg for gode til å kommentere episoder som skjer i andre klubber. Dette kommer altså fra en leder i en norsk toppklubb som selv både er "journalist" og programleder på TV3, der en av oppgavene fra tid til annen er å stille kritiske spørsmål til andre ledere eller profiler i norsk fotball.

Når en keeper sparker ned, bevisst eller ubevisst, en motspiller slik at offeret blir sendt til sykehus med brukket kinnbein, så er det langt forbi en intern sak. Det skjedde i beste sendetid på TV, det var tusenvis av tilskuere på tribunen, og saken har attpåtil havnet på bordet til disiplinærnemnda i Norges Fotballforbund.

Saken kan med andre ord ikke bli mer offentlig enn det.

At Lillestrøm ikke ønsker noe mer fokus rundt saken, er forståelig. Det er blitt stor pågang både på Müller selv og på LSK som klubb i en sportslig sett viktig periode. Men en sak som er blitt så offentlig, fortjener et kritisk og bredspektret søkelys. Det er norsk fotball tjent med.

Det bør også Jan Åge Fjørtoft skjønne.

Det bør heller ikke herske noen tvil om at debatten som har pågått siden søndag, har vært viktig. For hva er akseptabel adferd fra dagens og morgendagens keepere? Hva er "normal" adferd for en keeper? Hvor langt kan en keeper gå i sin bestrebelse på å beskytte seg?

Jeg skal ikke forsøke meg på noen fasit her, men dette er uansett poenger selv Jan Åge Fjørtoft bør kunne diskutere på et generelt grunnlag, uten å bli territoriell og spissformulert.

Kommentarer:
Postet av: Mann

Godt sagt. Ferdig snakka.

27.jun.2007 @ 11:12
Postet av: ?

Uff uff, jeg er Lillstrøm-supporter og blir flau over hvordan LSK har taklet denne saken.

27.jun.2007 @ 11:17
Postet av: oj3

Hehe, kjøp mamma Riise og Morgan Andersen, så er sirkus LSK komplett :)

27.jun.2007 @ 11:22
Postet av: Kåre

Vold SKAL alle blande seg i, STYGT!

27.jun.2007 @ 11:25
Postet av: Undrende

Dersom man et lite øyeblikk kan se bort fra at Fevang ble skadet -
er han selv helt uten skyld i det som hendte?
Hadde han ikke blitt skadet kunne ikke denne saken da like gjerne dreid seg om et angrep på keeper og gult kort til Fevang? Gang på gang ser vi jo angriper storme mot keeper på denne måten og at det ender med nettopp gult kort.

27.jun.2007 @ 11:26
Postet av: Jon Larsen , Lillestrøm fan

Hei
Jeg synes Muller burde skamme seg.
Alle kan jo se av hans benføring at det er rødt kort , straffe til Start.
Veldig stygt , jeg tror han gjorde det med vilje , kynisk som han er
Mvh
Lillestrøm fan

27.jun.2007 @ 11:50
Postet av: T. Andersen

UNDRENDE................
Det er slik at Fevang har rett til å befinne seg hvor som helst på banen, så lenge den første kontakten mellom spillerne ene og alene er forårsaket av Muller og hans "naturlige" opphopp blir dette spekulasjoner i ansvarsfraskrivelse som du og resten av LSK-sympatisørene bør holde seg for gode til.......

27.jun.2007 @ 11:52
Postet av: ?

Norsk fotball er blitt rå /stygg.De river av hverandre trøyene og bare se på alle de stygge taklingene!!!!

27.jun.2007 @ 11:56
Postet av: T. Andersen

Til Thomas Enger vil jeg si, takk for at du kommenterer dette som den første av nettavisens bloggere. Takk, takk...

27.jun.2007 @ 11:56
Postet av: Oppgitt

I utgangspunktet enig, men når alle PR kåte fotball forståsegpåere i hele Norge skal kommentere saken, blir det litt latterlig. Hadde motivet til alle disse individene vært å bidra til diskusjonen, ville dette vært positivt, men de vil enten ha oppmerksomhet selv eller til klubben sin.
Det til side, hvordan ville kommentarene sett ut hvis Heinz ikke hadde trukket opp kneet, og Fevang hadde løpt ned han, da ville det jo blitt soleklart angrep på keeper med ballen i fast grep, denne saken er blåst opp av norsk media og wannabe fotballeksperter som vil ha tid i media.

27.jun.2007 @ 11:59
Postet av: Drømmeren

Innlegget til "undrende" minner meg om en episode for ett par år tilbake. Hannes Sigurdsson og Frode Kippe! Utrolig mange som mente at Hannes plantet albuen bevisst i ansiktet på Kippe. En spiller som hopper opp i en naturlig bevegelse med armene, ser kun på ball, og aner ikke hvem eller om noen kommer bak ham. Der kommer Kippe i full fart og hopper rett inn i albuen til Sigurdsson!
Flere mente at det var bevisst av Vikingspilleren.
Nå var det vel slik på søndag at Fevang jager en ball som var MULIG å nå! Müller løfter det ene kneet for å beskytte seg, men i det han også løfter det andre smeller det! Om det var med vilje eller ikke kan en spekulere i til evig tid, det er kun en person som har svaret (les Müller).
Jeg har hvertfall aldri sett en keeper, ei heller Müller hoppe opp på den måten før i en slik situasjon.
Fjørtoft må jo være den største klovnen sammen med Andersen i FFK. Ikke bare er det klønete å uttale at han aldri kritiserer eller diskuterer det som skjer i andre klubber offentlig. Det er like klønete å si at det er en internsak i LSK, enhver journalist kan vri på den, slik at det tydes at det er problemer i LSK.
Men slike hendelser som har vært til nå i tippeligaen: Ijeh, Nannskog, P.F.Olsen, Müller osv osv, er som gourmet mat for journalistene. Sakene blir blåst opp, pengene strømmer inn, de det går ut over er klubbene og spillerne!
Personlig skulle jeg ønske jeg kunne lest mer om SELVE kampene! Føler at fokuset til journalistene begynner å skli helt ut.
Ett eksempel jeg syntes tok kaka, var VG sin sak etter Viking - Rosenborg i fjor sommer. All fokus og hele intervjuet var dedikert til Høgmo og hans fjerne slektninger i Stavanger. Ellers stod det resultat og målscorere!
Dagbladet som proklamerer seg som en riksavis (haha), må være den eneste lokalavisa du kan få tak i over hele landet!
Med Sportslig hilsen: Frustrert Sørlending!

27.jun.2007 @ 12:00
Postet av: Tromsø

Tidligere i kampen var Muller i en situasjon, der han nesten selv ble skadet. Tror situasjonen med Ludvig Fevang var en direkte hevnaksjon fra Mullers side.

27.jun.2007 @ 12:01
Postet av: Bergen

Mye er sagt i denne saken fra snart alle og enhver.. Og media klipper og limer i vilden sky..
"Patetiske Fjørtoft".. er trolig bygget på artikelen i VG eller Nettavisen..
Da vil jeg anbefale å lese denne linken.. da har man i alle fall rett kilde..og så får man vinkle ut i fra fakta..
http://www.lsk.no/?did=9093445

27.jun.2007 @ 12:19
Postet av: Ole Brumm

Her treffer du spiker'n på hodet, Enger.
Hvis ikke Fjørtoft har noe mer fornuftig å si, så er det bedre å holde munnen lukket og være ydmyk i forhold til sin moraliserende,ertende og
dobbeltrolle i norsk fotball.
LSK har jo som klubb vist seg nå at det er en svært lukket " LO organisert " klubb som ikke takler en slik Mullersak og kritikk fra andre.
Jeg vet ikke om LSK blir noe mer populære av dette.........

27.jun.2007 @ 12:29
Postet av: Kai Stenseng

Thomas Enger? Det er fristende å overføre den trangsynte tolkningen på dagens innlegg fra deg. Det er patetisk av utenforstående!!!!!!, les; de som ikke har tilknyttning eller utførte "sparket" å bestemme eller si at HEINZ gjorde dette med hensikt!!!!!!!! Ingen mennesker kan overstyre andre og gjøre deres meninger gjeldende!!! Heinz Müller/Geir Ludvig Fevang-saken er offentlig, som blogger forventer jeg at du setter deg inn i vinklinger før du skriver.
Det tragiske er at det er ikke lenger handlingen som eventuelt for straff, men konsekvensen..
Handlingen "sparket" burde sikkert vært straffet, ikke konsekvensen!! Blir flau av å være Norsk
Hilsen Kai Stenseng, Tønsberg

27.jun.2007 @ 12:52
Postet av: T. Andersen

BERGEN...
Jeg har lest linken du henviser til og slik jeg ser det forandres ingenting ut i fra dette.
Fjørtoft ønsker å få denne saken til å fremstå som en personalsak. Mer politisk ukorrekt går det knapt an å bli. Hadde han uttalt seg som privatperson hadde man kunnet være overbærende, men når han uttaler seg som direktør for et firma bør det forventes at uttalelsene samsvarer med med den rollen han faktisk har.........

27.jun.2007 @ 13:00
Postet av: TOMBA

Har Fjørtoft begynt å skrive under psevdonymet Kai Stenseng? hmm

27.jun.2007 @ 13:05
Postet av: A. Fredriksen

Det at en keeper benytter kneet til å beskytte seg er helt vanlig innenfor fotballen, men det er første gang jeg ser at en keeper benytter begge beina, og attpåtil vinkler det mot spilleren som kommer imot. Det er ingen tvil om at denne handlingen er bevisst utført av Muller, han skulle hatt direkte rødt kort og
x-antall kampers utestengelse. Helt utrolig at Fevang kan akseptere unnskyldningen og si at de er ferdige med saken. TIL fan.

27.jun.2007 @ 13:06
Postet av: Ole Brumm

Hallo Kai Stenseng: Er noen som utfører en voldelig straffbar handling som umiddelbart vil innrømme det ?

27.jun.2007 @ 13:09
Postet av: Ove Rokketroll

E Jan Åge Full ?
han plaie og ver onnas :)
men dette her e maks onnas =)
Jan åge e en gullfisk :)
Hilsen Snottetroll

27.jun.2007 @ 13:14
Postet av: Blaa

Du svikter igjen, Thomas Enger. Svikter når det gjelder evne til å se en objektiv, saklig helhet og poenger. Jeg synes dette er gjennomgående for alt du skriver i denne bloggen, skremende liten evne til å skaffe deg et helhetlig, saklig bilde og formidle konstruktive meningen - evner som burde vært obligatoriske for en journalist.
Hva kan det være Jan Åge Fjørtoft mener? At ingen skal kunne diskutere skader, kontroversielle situasjoner, dommeravgjørelser og stygge episoder som forekommer på en fotballbane? Neppe. Kan det være at han mener at ingen andre enn LSK-ledelsen trenger å bry seg om eventuell reaksjon fra klubben mot Heinz Müller? Trolig.
Du påstår at dette er en offentlig sak, og ja, det er mye her som er offentlig og fullt mulig å mene noe om for dem som ønsker det, og det er jo rimelig mange av den typen som ønsker å mene noe om alt og alle.
Man kan mene noe om hvorvidt dommeren gjorde feil i ikke å tildele målvakten rødt kort. Man kan mene noe om hvilke muligheter NFF skal ha til å ilegge straff i etterkant ved slike tilfeller. Man kan sågar spekulere i hvorvidt det hele ble gjort med overlegg, hvis man på død og liv må synse om ting man aldri kan påstå å vite noe sikkert om.
Med andre ord, det er mye å ta tak i her, mye med god - kanskje til og med helt nødvendig - debattverdi i det offentlige rom.
Det som derimot er helt bak mål er når utenforstående skal mene noe om hvordan Lillestrøm skal reagere ovenfor Müller. Det har ingen andre enn de i LSK-systemet noe med, og ja, akkurat dette punktet er en internsak som LSK ene og alene har rett til å mene noe om. Jeg regner med at det er det Fjørtoft mener, og jeg skjønner godt fortvilelsen over hvor mange riksynsere og andre ukvalifiserte som alltid skal mene noe bastant, skråsikkert og belærende om alt mulig som ikke angår dem på noen som helst måte.
PS: Jeg har på ingen måte noen sympatier for LSK generelt eller Fjørtoft spesielt, bare for å ha det klart. En bør allikevel kunne ha såpass gangsyn at man ser hva som er vits i å formidle av meninger og påstander og hva som kun er tabloid svada.

27.jun.2007 @ 13:35
Postet av: jhsl

Til Frustrert sørlending.
I saken Sigurdsson/Kippe uttalte vel Sigurdsson i etterkant at Kippe fortjente albuen. Som en kommentar til søndagens kamp synes jeg at Start var utrolig trege. Ved hvert eneste frispark brukte de fryktelig lang tid for å få ballen i spill. Kjedelig fotball kalles det visst.
Husk også at en sak har minst to sider.
Vennlig hilsen
LSK tilhenger

27.jun.2007 @ 14:16
Postet av: ?

Noen som husker meg? Det Müller gjorde var bare nesten like stygt som den episoden som gjorde meg "berømt".

27.jun.2007 @ 14:26
Postet av: Sveinung

LSK-lederne bidrar til å holde liv i denne saken med sine uttalelser! Fotballelskere i hele Norge hater å se slike ting som Muller gjorde! Dersom ikke slike ting blir tatt seriøst vil flere av oss vende ryggen til fotball på dette nivået. Det er sunt at debatten har vært så opphisset! Ingen ønsker å slike holdninger hverken på banen eller blant lederne!

27.jun.2007 @ 14:35
Postet av: Bjarte Flem

Postet av: ?
Norsk fotball er blitt rå /stygg.De river av hverandre trøyene og bare se på alle de stygge taklingene!!!!
27.jun.2007 @ 11:56
Sett deg ned og se på en tilfeldig premiership kamp, du får nok se hakket verre der. Ha peiling før du uttaler deg da. Må sammenligne med noe vettu
;)

27.jun.2007 @ 15:14
Postet av: dag

Jeg håper alle som her eller i andre medier som går så hardt på Heinz Müller også i ettertid vil bringe han unskuldninger om NFF ikke finner dette straffbart.
Heinz vil for en lang tid bli hemmet som keeper tror jeg og mulig dette vil virke inn på han minst like lenge som skaden på Fevang.
Alle medier bør også bruke skjønn fornuft og se saken fra 2 sider.

27.jun.2007 @ 15:20
Postet av: TOMBA...

jhsl....
Det du sier er at hvis motstanderen opptrer defensivt, drøyer tid osv så er det greit å prøve å drepe dem, flotte holdninger.......
dag
Skal vi be Muller om unnskyldning fordi at han forsøkte å drepe Fevang og i tillegg risikerer å få en ripe i lakken. Lenge siden jeg har fått æren av å lese så mange fantastiske kommentarer......

27.jun.2007 @ 16:22
Postet av: Deila

Dårlig hukommelse på Fjørtoft http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=275196

27.jun.2007 @ 16:32
Postet av: ad

LSK har blitt den nye skandaleklubben. Syting, klaging, grusomme taklinger, rekordmange gule og røde kort, kronidioten fjørtoft som leder.
Takk og pris for at Brann har blitt en ordentlig og ryddig klubb.

27.jun.2007 @ 18:42
Postet av: Viking-fan

Heinz Muller kan jo uansett ikke si at han gjorde det med vilje. Jeg tror han brukte kneet bevisst,men gjorde ikke regning med konsekvensene av handlingen sin.Tror ikke han ville skade Fevang,men som tidligere sagt så kan han jo ikke innrømme det.

27.jun.2007 @ 18:52
Postet av: Knut Reidar

Syns at dette var alt for mild straff, skulle ha hvert minst 5 kamper + at Lillestrøm skulle miste 3 poeng , disse poengene skulle Start fått. Alle som ikke er blinde/svaksynte måtte jo se at det var en grov forseelse, ville tru at linjedommer som sto på linjen måtte se det, men dei er kansje svaksynte begge to.
Herr Fjørtoft.. det er bare bra at andre keepere uttaler seg, du har vel lest avisen idag hvor keeperlegenden Kjell Kaspersen uttaler seg.

27.jun.2007 @ 21:03
Postet av: fotballdust

Patetisk - det er Jan Åge Førtoft det! Makan til dust i fotball Norge finnes ikke. Han er så mye av seg sjæl at noen må stoppe fyren snart.Han har altfor mange hatter til huet sitt, kanskje han burde ta tak i en av dem og bli god på noe, istedet for å tro at han er verdensmester i alt! Det er jo en lidelse å se mannen på TV, journalistikk er jo helt fremmed for JÅF. Norsk fotball og norske medier klarer seg helt Utmerket uten mannens "alltid tilstedeværelse". Finn på noe annet du...

27.jun.2007 @ 22:30
Postet av: kåre

Enig med fotballdust.Fjørtoft bør holde kjeft,en større dust skal du lete lenge etter å finne.Patetisk fyr m mange hatter.Som spller var han like pr kåt log dum som Riise. Hva er det med disse sunnmøringen

27.jun.2007 @ 23:02
Postet av: Spekulasjon fra min side men....

jeg tror at Müller gjorde dette med viten. Morten Hæstad var etter han tidligere i omgangen, og han så sitt snitt til å "forvare" seg med dette knesparket. alle som er nogenlunde oppegående ser jo hvilke bevegelse Müller gjør. Det jeg stiller med mest undrende til er at dommeren er såpass passiv. Alle som vil se
- med unntak diverse LSK-sypatisører ser jo at dette gikk helt feil. De som ikke vil se, har rotet seg vekk med bortforklaringer.... Kapa tar Per Mathisen som prøver å administrere dette vekk. Syns Ledelse i LSK ikke bare er duster, men utrolig feige.
Takk for en kjempe artikkel Enger.

27.jun.2007 @ 23:12
Postet av: ?

Nettavisen har jo faktisk et ELENDIG rykte i Norge. Useriøse, elendige journalister tatt fra NAV, tabloid for en hver pris osv osv...

27.jun.2007 @ 23:28
Postet av: T ANDERSEN

?
Ja, ifølge Jan Åge Fjørtoft er jo Nettavisen og resten av befolkningen patetiske...

28.jun.2007 @ 00:15
Postet av: knut w-hansen

Er ferdig som LSK supporter og er oppriktig lei meg for at sønnen min fikk med seg dette.

28.jun.2007 @ 10:02
Postet av: Kølla Jansen

Thomas Enger; Har du vært i direkte dialog med Jan Åge? Slik at du vet hva han mener eller synser du...igjen? sett deg inne i saken og ikkje syns fra det du leser i vg og ser på tv`n din tullekuk

28.jun.2007 @ 10:22
Postet av: Hauge

Herlig Thomas!
Gi denne patetiske mannen inn. Det er fristende å bruke Nils Arne Eggens ord om Morgan Andersen på Hr. Fjørtoft!!!
bh

28.jun.2007 @ 18:20
Postet av: E.F.

Til Kølla Jansen.
Det er ikke enkelt å sette seg inne i en sak. Hva skal man sitte på??? Å gå i dialog med JÅF er umulig så lenge en er uenig med ham. Dette vet du forbannet godt. Dessuten blir det bare for dumt å kalle noen for "tullekuk" så lenge du kaller deg selv for "Kølla".

28.jun.2007 @ 21:40

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5471318
hits