TV2Nettavisen

Nå må du våge, Åge

Av Thomas Enger - 03.jun.2007 @ 00:18
På tide å gjøre alvor av truslene.

Landslagssjefen har sagt at han skal satse på formspillere. Han gjorde det rette ved å vrake Thomas Myhre etter tabbekampene mot Bosnia og Tyrkia. Nå må han våge å gjøre det samme med en av sine favoritter, Morten Gamst Pedersen.

Når Gamsten er i form, er han en av de første Hareide tar ut. Det skyldes hans normalt sett presise venstrefot, arbeidskapasitet og X-faktor. Gamst Pedersen kan gjøre det helt store, men han kan også gjøre det stikk motsatte. 

Prestasjonen hans mot lilleputt Malta lørdag kveld var av det begredelige slaget. Antall positive involveringer kan telles på én hånd. Antall negative var adskillig flere, og det virker som om det knyter seg litt for Gamst Pedersen når han spiller for Norge. Og særlig gjelder det på hjemmebane. Derfor mener jeg det er på tide at han starter en landskamp på benken.

Lørdag spilte han en times tid til tross for at han hadde vondt i magen. Han skal ha ros for prisverdig innstilling, men jeg mener likevel at han bør hvile fra start neste gang. Det har noe med signaleffekt å gjøre. For det er dessverre en stund siden Blackburn-vingen har levert varene med det norske flagget på brystet.

Jeg tror også Gamsen har godt av å vite at han ikke spiller fra start uansett hvordan han presterer. Er man ikke i form, så bør benken være neste stopp. Da etterlever i det minste Åge Hareide en av sine egne landslagsregler.

Alle trenger å få noen spark bak av og til også, og hvis det er noen jeg tror har karakter nok til å takle en vraking, til å komme styrket ut av det, så er det Morten Gamst Pedersen.

Formspillere har vi for øvrig så det holder i Bjørn Helge Riise og Thorstein Helstad. Yngste-Riise hadde tre målgivende pasninger i sin debut fra start, og stort mer kan man ikke forlange. Sammen med Jarl Andre Storbæk var det høyresiden vår som var farlig. Ikke den presumptivt vassere og mer meritterte venstresiden. Og Thorstein Helstad trengte bare noen minutter på banen til å bevise at han er den spissen i Norge som best vet hvor nettmaskene befinner seg hen.

Det norske landslaget gjorde uansett jobben lørdag kveld, tok tre poeng og scoret fire mål. Det var ingen blendende forestilling, men nok til at norske fotballfans kan se fram til onsdagens kamp mot Ungarn vel vitende om at EM-drømmen lever.

Det var strengt tatt bare det kampen mot Malta handlet om.

Kommentarer:
Postet av: TOMBA

ENIG....
Registrerer at Gamsten skylder på dritsjuke, med det han leverer på landslaget
mistenker jeg at denne sykdommen kan være kronisk.
Jeg synes heller ikke "klippekort-Andresen" imponerer. Han sinker spillet ved å føre ballen 30-40 meter hver gang. Åge snakket tidligere om å spille en mer moderne fotball, det Andresen driver med er steinalderfotball.
Nei, Bjørn Helge Riise viste i dag hvor viktig entusiasme er i et lag. Han våger, og lykkes. Flott, men et tankekors til de etablerte at en "rookie" må ordne opp for dem...
Hva med Simen Brenne som knapt har vist form etter skade???
Nå må Hareide våge å benke noen av de etablerte og få inn mer entusiasme i laget...
Ellers får han ta sin hatt og gå.........

03.jun.2007 @ 00:54
Postet av: paul_temp

Har spilte Gamsten en god kamp på landslaget ?
Er kanskje en stjerne i Blackburn, men på landslaget misser han på frispark og hjørnespark. Åge Hareide er en dårlig coach som tar ut laget ut fra om en spiller er proff i utlandet og likevel totalt ute av form. Nei hadde Åge ikke tatt ut en form spiller som "lille" riise er jeg redd det hadde blitt "sembert" igjen. Norge skriker etter en spiller type i rollen som Rekdal hadde som defensivt anker på midtbanen og som er i form.

03.jun.2007 @ 01:12
Postet av: Bergen

Jeg mener Martin Andresen spilte en god kamp idag jeg.... Han styrte spillet fra sin dype midtbanerolle, og er balansespilleren i midtbaneleddet som gjør slik at Riise og Hæstad kan involvere seg i bakrom og i mellomrom på stusser fra Carew og Iversen. Mener også at Andresen var god mot Tyrkia i forrige landskamp.
Når det gjelder Gamst, ser jeg ikke noen andre spillere med norsk pass som er bedre i den posisjonen og selv om han ikke har prestert spesielt bra i de seneste landskampene så har han ett maksnivå som ikke står tilbake for noen kantspillere i Premier League (hvis en ser bort fra Ronaldo).....

03.jun.2007 @ 01:17
Postet av: Jan

Det dumme er at hver gang en journalist eller en velkjent blogger prøver å skjenke landslaget med innspill som trolig ville vært positive, gjør Åge Hareide det totalt motsatte bare på grunn av at "han ikke trenger hjelp utenfra" eller at "det er en helhetlig vurdering" som han selv pleier å si. Det virker som han ikke takler kritikk i det hele tatt.
Det gir en signaleffekt å stille med de samme spillerene hver gang, selv om de ikke leverer varene. Formspillere som f.eks Tarik Elyounussi bør bli innkalt til troppen som møter Ungarn neste gang. Vi trenger mer kreativitet og bevegelse fremover om vi skal klare å putte mot andre lag enn Malta.

03.jun.2007 @ 01:36
Postet av: EM

Få inn noen flere av de unge nye, i tillegg til Riise jr.

03.jun.2007 @ 02:21
Postet av: Åge

Når skal norges landslagstrenere slutte å bruke den udugelige spilleren:
John Carew?
I alle år så dro de Tore Andre Flo opp av hatten, og som sørget for at norge forble en B-nasjon i fotball. Nå har Carew gjort det samme i mange år.
FJERN CAREW FRA LANDSLAGET !!!

03.jun.2007 @ 05:51
Postet av: Nikolai

Enig i at Gamst må vrakes, og at det er prinsipielt riktig å skifte på denne måten. Synes også at Andresen er "over the top" og athan gjerne kan erstattes allerede nå av fremtidens menn som Aleksander Tettey eller Grindheim.

03.jun.2007 @ 10:35
Postet av: kurtroar

Er utrolig enig med nikolai om at tettey burde spille

03.jun.2007 @ 11:57
Postet av: giorgio

Gamsten hører hjemme som reklameikon for hårgele slik han fremstår nå. Flytt opp Riise heller til neste kamp, dermed får vi mer tyngde og skuddstyrke fremover. Gamsten har godt av å bli vraket, og få et signal om at han ikke leverer varene.

03.jun.2007 @ 12:13
Postet av: O.L

Gamsten bør absolutt benkes i neste kamp ja. To spillere som kan spille venstrekant, og BØR taes ut i neste tropp, er Tarik Elyounussi og Espen Hoff. De markerer seg begge for klubber som absolutt ikke dominerer i tippeligaen, og kan definitivt få sjansen snart.

03.jun.2007 @ 18:01
Postet av: Boston

Å slå Malta. som består av spillere som har heltidsjobb ved siden av fotballen, bør ikke resultere til hallelujastemning. Dette er en nasjon som er rangert som nr. 114 på FIFA-rankingen og har kvaliteter på Adecco-nivå. Det blir en annen dans mot Ungarn.

04.jun.2007 @ 00:07
Postet av: Einar

Det er interessant aa see at naar man snakker om idolkultur, saa regner man likevel den stoerste idolguden som selvskreven paa landslaget.
Naar Carew med de utenomsportslige engasjementer og sedvanlige under pari innsats i kamp, fremdeles kan oppnaa slik tillit fra sportsjournalister, da er det andre enn landslagsledelsen som maa gaa i tenkeboksen.
Man kan ikke bruke spillere paa landslager bare fordi at de har talent og dermed kan vaere gode i en kamp eller to. Man maa stole paa at de gjoer sitt ytterste baade foer og under kampen.
Mannequiner og playboyer er ikke loesningen for landslagssuksess, de virker derimot demoraliserende.
Men som sagt, alle parter maa slakte sine hellige kyr, dersom man skal komme videre. At han selger bra, er heller ikke god nok grunn til at journalistene skal "frede" han.

04.jun.2007 @ 05:48
Postet av: Martin

"...selv om han ikke har prestert spesielt bra i de seneste landskampene så har han ett maksnivå som ikke står tilbake for noen kantspillere i Premier League (hvis en ser bort fra Ronaldo)....."
Du mener Gamst på sitt beste er den nest beste kantspilleren i Premier League? Er du helt sinnsyk? Giggs, f.eks. er veldig mye bedre enn Gamst på sitt beste. Flere andre eksempler også.

04.jun.2007 @ 11:45
Postet av: ehhh????

Han har levert HVER JÆVLA GANG Thomas så ikke uttal deg om noe du ikke har greie på!SKIFT JOBB!Han har lov til å spille en dårlig kamp av og til han og!Alle andre gjør jo det!

05.jun.2007 @ 12:34
Postet av: ?

Så bare HOLD KJEFT sant?

05.jun.2007 @ 12:35
Postet av: TOMBA

Leser i dag at Gamsten spiller mot Ungarn, men at han er vraket på dødball. LATTERLIG. Det er jo Gamstens dødballstyrke som har vært Åges viktigste argument for å ta han med. Jeg er drittlei av selvmotsigelsene i Åges argumentasjon. Hvis det er blitt en kjepphest for Åge å overprøve kritikerne og seriøse kommentatorer så bør det brenne et blått lys for han nå...........

05.jun.2007 @ 16:36

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5454339
hits