TV2Nettavisen

Her er et forslag, Hareide

Av Thomas Enger - 27.mar.2007 @ 12:39
Landslagsledelsen svarer på kritikken med å be om konstruktive forslag. Her er ett.


Norge dummet seg ut mot Bosnia lørdag kveld og tapte 1-2. Kritikken lot ikke vente på seg. De fleste kommentatorer slaktet det norske landslaget, og selv skrev jeg at Norge ikke har noe i EM å gjøre. Det begrunnet jeg med kvaliteten på dagens norske spillerstall, den norske spillestilen, og hva vi har å rutte med av spillere for øvrig.

Tro kan som kjent flytte fjell, men det er ikke nok å TRO at Norge er gode nok, at vi har noe i et EM å gjøre. Vi må ha realistiske forventninger til vårt eget prestasjonsnivå også, gitt de forutsetninger som finnes.

Ola By Rise mente det var lite konstruktivt å slakte landslaget. Han etterlyste konstruktive innspill isteden, at de såkalte ekspertene måtte komme opp med forslag til hvordan det norske landslaget skal kunne bli bedre istedenfor å ruinere trosgrunnlaget.

Jeg anser ikke meg selv for å være noen superekspert på norsk fotball. Jeg har spilt fotball selv på et anstendig nivå, følger nøye med, skriver om norske spillere daglig, og føler sånn sett at jeg kan komme med noen kvalifiserte betraktninger og forslag fra min posisjon i sofakroken. Jeg vil kanskje til og med kalle det konstruktivt. Om ikke noe annet, så kan i hvert fall du som leser komme med dine innspill. Så får vi alle håpe at By Rise & co leser dette og er like lydhøre for innspill utenfra som de liker å gi inntrykk av.

For det første synes jeg selve spillestilen til Norge er moden for en overhaling, særlig med tanke på hvordan vi opptrer på hjemmebane. Jeg tror ikke det er lurt å endre spillestil i Tyskland, når vi spiller på bortebane og i utgangspunktet skal forsvare oss mot en bedre motstander. Det er noe annet når VI skal styre kampene. Da er det ikke nok med John Carew og en hengende spiss på topp. Da er det ikke nok å belage vår offensive strategi på at vi skal vinne luftkrigen og fortsette krigen på bakken innenfor 16-meteren.

Vi mangler en midtbane som kan være med og true motstandernes 16-meter - eller bakrommet, som det heter på fotballspråket. Det gjør verken Kristofer Hæstad eller Martin Andresen. Begge er defensive av legning, og er bare sporadisk med på å støtte oppunder våre tanksentere. Det har vært en uttalt sannhet i norsk fotball lenge - at det er i luften og på faste situasjoner vi skal vinne kampene. Den tiden er forbi og vel så det, selv om det er et godt våpen i et tynt offensivt arsenal, men vi bør sette oss selv i en posisjon der vi har flere typer granater å kaste inn i "boksen".

Norge trenger mer fart. Vi må flytte flere spillere fram i angrep, ikke minst backene. Og vi må slippe til talentene tidligere. Vi må tørre å falle ytterligere noen hakk på Fifa-rankingen fordi resultatene uteblir i første omgang på grunn av et slikt fokus- og strategiskifte.  Vi må med andre ord tørre å tenke langsiktig. Tørre å satse på midtbanespillere som er gode både defensivt OG offensivt, og ikke minst: satse på spillere som har en annen tilnærming til fotballen enn man tradisjonelt sett dyrker fram i Norge - teknikerne.

Vi trenger en ny Leo - en Leo MED teknikk. Vi kan vinne enkelte fotballkamper på duellstyrke og kriging i luften, men vi vinner dem ikke alle. Og vi kan fint finne på å tape kamper mot lag som Bosnia fordi vi kun har den enkle, offensive dødballsstrategien.

Jeg mener Norge - på hjemmebane og i kamper vi skal styre - bør spille med TO spisser, og samtidig ha én midtbanespiller som kan være med og true bakrommet. En adskillig mer offensiv oppstilling, altså. Hvorfor kan ikke Norge bruke både Iversen og Carew på topp? Alternativt Carew og tekniske Daniel Fredheim Holm? Med Simen Brenne som hissig offensiv motor bak? Eventuelt Christian Grindheim, selv om han heller ikke er blant de mest målfarlige? Han er i det minste offensivt smart. Han kan finne de små åpningene, og med to spisser foran seg som både er duellsterke og raske, kan det skape et mer slagkraftig Norge. Og jeg skjønner fortsatt ikke helt hvorfor en spiller som Petter Vaagan Moen ikke fikk være med denne gangen. Han er i det minste en fremtidens mann.

Jeg mener at spillere som Erik Hagen, Frode Johnsen og Martin Andresen bør holde seg til klubbfotball heretter. Jeg synes også det er helt feil hvis en spiller som Thorstein Helstad - som på langt nær har prestert over tid de siste sesongene - nå får tillit mot Tyrkia. Erik Nevland har heller ikke det internasjonale snittet som skal til for å heve Norge.

Nei - vi må rendyrke spillere med ekstraordinære kvaliteter. Hva skjedde med Alex Valencia, for eksempel? Hvorfor får ikke Tarik Elyounoussi sjansen snart? Fredrik Strømstad er en herlig spiller, men han er ingen høyrekant. Og når får Norge en back som, i tillegg til å sørge for et solid defensivt fundament, også har evnen til å bidra på løp framover, komme til innlegg og så videre?

Jeg mener også at spillere som Per Ciljan Skjelbreid og Tarik Elyounoussi, i tillegg til Vaagan Moen, bør være med på enhver landslagssamling i den perioden de er i nå, slik at de får smake på miljøet, får kjenne på kroppen hva som kreves, og kan ta med seg inspirasjon og motivasjon tilbake til klubblagene.

Det er også mitt håp at de mange talentene som finnes ute i de norske klubbene, så fort de er modne til det, også får sjansen til å vise seg fram på det øverste norske nivået. Norsk fotball er bedre tjent med det enn å hente inn utlendinger som tar opp plassene. Noen er greit, men nå er det gått for langt. Fem utlendinger bør være maks.

Men altså, for å rekapitulere angående landslaget: fortsett med dagens spillestil når vi møter motstandere som i utgangspunktet er bedre enn oss, og når vi gjør det på bortebane. Hjemme - uansett - mener jeg Norge bør spille 4-4-2, hvor da den ene sentrale midtbanespilleren er av en utpreget offensiv legning. Sats på spillere med fart og teknikk. La gjerne Simen Brenne få forsøke seg noen kamper. Jeg vil i tillegg ha friskt blod på midtstopperplass ved siden av Hangeland, en ny type høyreback, en rendyrket høyrekant og en ren spiss ved siden av John Carew.

Hva mener du?


Kommentarer:
Postet av: jens persrud

Er ikke uenig i mye av det du skriver, men må få legge inn en kraftig protest mtp Erik Nevland. Han putter jevnt og trutt i æresdivisjonen i Nederland- og nivået der kan vel neppe sies å være vesentlig dårligere enn Norge????? Solskjær bør være førstevalg på siden av Carew, men spiller ikke han,bør en liknende spillertype (nemlig Nevland) være 1.erstatter. Vi har ingen andre scorende spisser i Norge som ikke er utlendinger!!!

27.mar.2007 @ 13:02
Postet av: jens persrud

Er ikke uenig i mye av det du skriver, men må få legge inn en kraftig protest mtp Erik Nevland. Han putter jevnt og trutt i æresdivisjonen i Nederland- og nivået der kan vel neppe sies å være vesentlig dårligere enn Norge????? Solskjær bør være førstevalg på siden av Carew, men spiller ikke han,bør en liknende spillertype (nemlig Nevland) være 1.erstatter. Vi har ingen andre scorende spisser i Norge som ikke er utlendinger!!!

27.mar.2007 @ 13:02
Postet av: colamaen

Er veldig enig i det du skriver. hvorfor bruker norge 2 defansive midtbane spillere og 1 spiss og 1 hengende, å så klager Hareide på at vi ikke får til mer offansivt? Trenger ikke være utdanna topptrener for å fatte at det ikke fungerer. særlig mot antatt dårligere lag på hjemme bane!
Egentlig er laget ganskje ok, men få ut Andresen og inn med brenne eller Grindheim når han er i form. Få inn en høyre ving som faktisk er høyre ving og spill med 2 rene spisser. Det er ikke kjernefysikk dette.

27.mar.2007 @ 13:31
Postet av: Spinner

Jeg er også enig i mye av det du skriver.
Jeg satt på Ullevål og så på et norsk lag som lempet den ene lange ballen opp mot Carew, etter den andre.
Jeg trodde ikke det var dette "stake" handlet om, og jeg trodde ikke "nye Norge" skulle fortsette på denne måten.
For det første er jeg voldsomt skuffet over Carew, det må jeg si. At det går an å ikke putte
et mål på alle de sjansene han fikk, det er for dårlig.
Så er jeg skuffet over Gamsten, kanskje han mest av alle. Hvordan i all verden kan han svikte på cornere som han gjør, det var jo ikke 1 som traff der den skulle? De var lave og upresise alle sammen! Og her snakker vi om å sparke på en ball som ligger helt still, uten press eller forstyrrende motstandere! Gang etter gang fikk han ikke høyde på ballen, og de 2 gangene han fikk høyde var den altfor lang!
Og hva drev egentlig Rise med? Han var med på et veldig godt angrep på sin side, når det ble spillt i trekant med to andre (husker ikke hvem det var jeg), men ellers var han jo klumsete, upresis og , som vanlig, skjøt ballen ca 400 meter over mål. Ok, ikke 400 da, men allikevel.
Vi så jo tydelig mangelen på spisser i denne kampen, for det var jo ikke snakk om at noen andre ville skyte med unntak av Carew. Jeg tror Rise prøvde seg en gang, Grindheim prøvde seg en gang, og muligens var det Ivers som prøvde på et skudd, det var litt vanskelig å se der borte i hjørnet. Så hadde vel Carew kanskje 8 avlustninger eller noe slikt, med sine lange ben på kryss og tvers hver gang.
Jeg tror du er inne på noe med langsiktig tankegang nå, det er på tide. Inn med de unge, ta et par dårlige år resultatmessig, og fokuser på spillertypene.
Grindheim er fortsatt spennende, Andresen er jo bare et klenodium som sinker hele spillet. Strømstad ser ihvertfall ut som han vil noe, og Doffen også, selv om jeg er enig i at Doffen trenger litt mer "offensiv" vinkling.
Når spilte Rise sist en god landskamp? Neimen om jeg vet! Hvorfor er han der da? Fordi han er så god på Liverpool at "før eller senere må det virke"? Sant nok, hvis vi hadde spillt litt mer langs bakken og ikke lempe til Carew hele tiden, hadde Rise kommet mer til sin rett. Verdt et forsøk. Spesielt hvis han får spille som kant, og ikke som back!
Valencia er absolutt spennende på kanten. Synd han ikke får sjansen.
Carew er for meg ikke noe selvsagt førstevalg som spiss for Norge. Med så dårlige avslutninger ser jeg ingen grunn til at han skal være det. Hvor mange mål har han scoret for Norge med beina? Ja han er stor, ja han er sterk, men fotball handler om å score flere mål enn motstanderen, ikke vinne i håndbak!
Mer langs bakken, mindre lange baller, offensive backer som tør å komme opp, og ikke vær redd for å prøve Mathisen, Vaagan Moen, Fredheim Holm, Ciljan eller Valencia. Og se opp for den unge midtstopperen Jørgen Horn som jeg regner med kan bli en profil etterhvert!
Stå på, så kommer jeg på Ullevål neste gang også, forhåpentligvis uten Bosniske demonstranter!

27.mar.2007 @ 13:33
URL: http://www.managerleague.com
Postet av: Chris

Det er mye rett i det du skriver. Men jeg mener den største utfordringen til landslaget er tempo, og ikke minst balltempo. Det kan virke som om våre største stjerner ikke fungerer, rett og slett fordi tempoet er for lavt.

Og det er høyresiden som er den store utfordringen. Den beste offensive backen i norge er Bjørn Dahl, og han har også meget god fart. Kombinert med en god høyrekant er han meget giftig fremover. Kanskje valencia er rett mann.

Om man går videre med branns representanter på landslaget, så er det feil folk som er der. Martin Andresen er en meget god spiller på nasjonalt niv, men han er for temposvak i internasjonal sammenheng. Både når det gjelder pasningsspillet og når det gjelder hurtighet. Petter vaagan moen er en komplett spiller, som er kanonsterk defensivt, i tilleg til gode offensive kvaliteter.

Thorstein Helstad har bra fart, og det er kanskje derfor han er den eneste av dagens aktuelle som har en brukbar målstatistikk.

Men kanskje det hadde vært en ide å bruke gamst sentralt. PVM ville gitt rise mye mer offensiv frihet. Dermed kunne tempoet i spillet skrus betraktelig opp, og med gode angrep langs kantene kommer carew til sin rett. Hæstad i orm er bra nok til å balansere laget, og kanskje Olsen bør erstatte erik hagen nå?

Ciljan skjelbreid er også en kanidat til høyrekanten.

Men det verste av alt er at Myhre brukes. Mannen har ikke spillt kamper sammenhengende på 5 år, og alle klubber han har vært i henter en erstatter etter kort tid. DET ER IKKE TILFELDIG. Oppdal har bevist mer en nok i tippeligaen til å få en sjanse, mens jarstein er der oppdal var for 2 år siden,. Alt for mange tabber.

27.mar.2007 @ 13:35
Postet av: Helge

Enig i mye av det du skriver. Tror dessverre bare at det ikke finnes så mange alternativer i norsk fotball for øyeblikket. Frode Johnsen, Steffen Iversen og til dels Solskjær er spillere som må erstattes med en gang. Tar med Solskjær da vi ikke kan bygge et landslag med en spiller på 30+ som har vært mer eller mindre skadet de siste 3 årene. La Daniel F. H. få prøve seg i et 4-4-2 system, la oss slippe å se 4-5-1! Ciljan er og en spiller som bør få slippe til, muligens også Tarik (vil først se om han klarer å følge opp den gode sesongen i fjor). Hvor ble Daniel Braaten av? Vaagan Moen bør i det minste kjempe med Gamst om en plass på kanten. Ser at du ønsker å fjerne Hagen, men er usikker på om vi har en god erstatter per i dag. Savner en Agger-type på samme alder. Håper noen av unggutta i vår hjemlige serie løfter seg opp på landslagsnivå i løpet av sesongen. EM toget kan ha passert, og i så fall bør laget bygges for fremtiden i de kommende kamper.

27.mar.2007 @ 13:50
Postet av: andreas

Jeg mener denne debatten må ses under et større perspektiv. F.eks. EM-kvalikken frem til dags dato. Kampene mot Ungarn og Moldova, hvor vi vant henholdsvis 4-1 og 2-0, var solide. I Hellas ble det tap, 1-0. Noe som etter mine øyne var ufortjent. Og så da Bosnia på Ullevaal tilslutt.
Norge er storfavoritter, men taper 2-1. Sjansestatistikken tilsier at Norge burde vunnet greit. Men udyktighet foran mål gjør at Norge kun får inn det ene på et straffespark. Spillet var lite å skryte av, og begge de innslupne målene var relativt billige. Og da skjer det som ofte skjer når Norge går på huet, journalister svartmaler situasjonen så til de grader.
Som et knippe aviser påpekte før kampen mot Bosnia, Norge og mars måned går sjelden overens. Norge har også færre proffer i ligaer som er aktive på denne tiden enn hva tilfellet har vært tidligere. Summa summarum, landskamper i mars er uheldig for landslaget.
Jeg prøver på ingen måte å forsvare tapet på lørdag. Kampen var elendig fra Norges side, men betrakter du historiske fakta og ser på dagens stall er det ikke overraskende. Samtidig har Norge spilt tre gode kamper før møtet med Bosnia, og da blir det latterlig å lese at vi må revolusjonere spillerstall og tankegang, og begynne på nytt. Dette kan man evt. diskutere når kvalikken er over, og heller satse som vi gjorde med delvis hell de tre første matchene: Direkte, gjennombruddshissig fotball med høyt tempo, og stram defensiv organisering. Dette like godt hjemme som borte.

27.mar.2007 @ 14:02
Postet av: basil

Hvem var det som skrev:
"det kan jo være at det norske landslaget faktisk ikke er bedre enn resultatene tilsier...."

Er ikke status 9 eller 10 hjemmekamper med en stakkars seier over Moldova?

I følge Hareides kontrakt er hans overordnede mål å få Norge kvalifisert til EM/VM - han feiler jo gang på gang, ergo gjør han ikke jobben sin - på tide med et skifte.....?

27.mar.2007 @ 14:08
Postet av: ...

Er mildt sagt usikker på om løsningen med rein 4-4-2 med Brenne som "offensiv motor" er den beste. Vil nok fungere mot mye dårligere lag, men er grenser for hvor mye det lønner seg å endre spillemønster fra kamp til kamp. Problemet til Hareide er at han fra han tok over har snakket om "Nye Norge" som skal spille teknisk god fotball og dominere kamper. Det er helt enkelt urealistisk, noe som de siste kampene viser med all mulig tydelighet.

Er det noen som har tenkt på hva Hareide kunne stilt med i en offensiv 4-5-1 formasjon? Rise-Hangeland-Olsen/Hagen-Storbæk/Dahl bak, Andresen (etter hvert Hæstad) bakerst på midten, Gamst (alternativt etter hvert Moen) på venstre kant, Grindheim og Strømstad (kanskje etter hvert Gashi?) som indreløpere, Carew på topp og Skjelbreid, Valencia eller i verste fall Helstad på høyrekant.

Ingen plass til Iversen eller Frode Johnsen her, men kan ikke se hvordan de skal bli savnet per i dag... I verste fall vil dette fungere mye på samme måte som i dag, men med mer fandenivoldskhet rundt midtsirkelen og Carew vil få mer støtte enn i dag.

27.mar.2007 @ 14:09
Postet av: Øyvind

Mye enig i det der. Men! Gutten min. Erik Nevland putter mål i nesten hver serierunde i Nederland. Og du sier at han ikke har internasjonalt snitt? Han har mye mer internasjonalt snitt over seg enn for eks Fre. Holm og Ciljan som knapt nok har spilt en kamp i utlandet.

27.mar.2007 @ 14:32
Postet av: ........

Du skriver mye bra her. Syns Daniel Braaten og Vagan Moen skulle fått sjangsen.
Få inn marius Johnsen venstrebekk og la Riise/V Moen få kjempe om v midtbane.

Ellers. Få inn noen andre en John bommer på ballen Carew. Han eier ikke skudd ferdigheter. Han er dritt god på hode og sterk i kroppen men eier ikke skudd ferdigheter.
Braaten/d f Holm som spiss par kanskje.

Ellers. Få ballen ned på bakken. Norge skyter ballen 15m høyt og 50m langt så fort de får tak i ballen. De norske spillerne holder ballen maks 2-3 sekunder hver før de pælmer den fremover.
Da kan han likegodt kjøre 5 0 5.

27.mar.2007 @ 14:37
Postet av: Ert

To spisser er tingen. Carew+Nevland på topp med en offensiv midtbane bak seg kunne satt det trykket Norge trenger for å dominere på hjemmebane. Skjønner ikke at du bare avskriver Nevland. I tillegg til en enorm løps og arbeidskapasitet er han meget god til å avslutte på mål og går ofte rett på mål fremfor å sulle rundt som enkelte andre Norske spisser. Carew binder opp mange forsvarere med sin fysikk og dette ville gitt Nevland masse plass i boks og bakrom. Dette forutsetter at det spilles med to rene spisser og ikke den hengende varianten. Tenk offensivt! Hvem man skal velge på midtbanen er verre, men enig i at det her er mange lovende yngre muligheter med fart og teknikk som nå burde få sjansen.

27.mar.2007 @ 14:45
Postet av: Kneipen på loffen

P V Moen er skadet, skuffende av en sportsjournalist å ikke sjekke litt før man gjør jobben sin.

Men nettavisen er vel nettavisen.

27.mar.2007 @ 14:50
Postet av: Sindre S.

Kampen mot Bosnia var tragisk. Vi fikk se et Norsk lag uten evne til å la ballen gå langs bakken, og det var bare hestespark opp til nærmeste langbein, som sluttførte "angrepene" med sleivspark... "Proffene" som norge har satt sin lit til, (riise og gamst), klarer ikke å prestere på vårt landslag. Kanskje de får for mye penger? (som de igjen bruker til å kjøpe seg klippekort
på landslaget, og en pølse etter kamp.)
Nei det må drastiske forandringer til. Først og fremst må Norge spille fotball langs bakken, de må klare å etablere spill på motstanderens halvdel. Måkefotball ble man ferdig med i 14års alderen.
Utskjiftninger er ordet. Og da tar vi først for oss keeperplassen: Her bør Opdahl stå, han er ung og en mann for fremtiden. Jarstein gjør for mange tabber, og Myhre er for gammel og det er ingen grunn til at han blir 2.keeper i hver klubb han kommer til.
forsvarsrekken: Vi har ingen knallgod høyreback, men DAhl/Storbæk er faktisk bedre enn rambekk. Og etter min mening bør Dahl spille høyreback. Han spillte en knallsesong i fjor og var jo omtrent med i hvert angrep på høyresiden, med en god innleggsfot.
Så er det midtstopperne. Ingenting å si på Hangeland, han er en solid stopper. Men PANZER? Det eneste han kan er å meie ned motstanderen og måke ballen langt vekk uten mål og mening. Odd Inge Olsen bør prøves!
Så var det venstreback, der kan riise forsåvidt fortsette, han er ihvertfall mye bedre enn Marius Johnsen. Men det kreves at spillet endres til pasninger langs bakken, det er der Riise har sin styrke, OG FÅ MANNEN FRAM PÅ SKUDD!
Midtbanen: På høyresiden har Strømstad grei kontroll, og gjør virkelig en mannsjobb. Men han kommer ofte til kort. Her bør man hente inn Valencia, og gi ham sjansen, og får han sjansen så tror jeg han slår til etterhvert! (og hente Solli om han kommer i form).
De sentrale plassene burde være klare, SIMEN BRENNE og HÆSTAD. Andresen bør ta seg en plomme og klippe i stykker medlemskortet sitt på midtbanen, han er for treig, og han ser ikke ut til å engasjere seg på norges Midtbane. Hæstad er god, men han må skjerpe pasningene sine, men innsatsen er det ingenting å si på. En Simen Brenne er interessant, han jobber godt, og er et farlig våpen offensivt.
På venstrekanten bør gamst få være, men riktignok på venstre tribune, på det røde setet. OG gi fra seg plassen til Petter Vaagan moen, som er en komplett, ung, hardtarbeidende og entusiastisk spiller, gamst burde for all del ikke være noen selvfølge på landslaget, fordi han presterer rett og slett ikke. Så PVM må inn på venstrekanten. Men nå er PVM syk, så han kan jo ikke brukes, enn så lenge..
I angrep er alltid Carew et førstevalg, det må revurderes. Hans avslutninger er alt for dårlige, men han er da et bedre valg enn de andre plassene på laget. Den andre plassen bør gå til Daniel Fredheim holm, som er teknisk og villig til å prøve seg. Slipp ham til!!
Så mitt lag blir som følger, med taktikk 442, og med en offensiv midtbane og spill langs bakken:
Opdahl
Dahl - Olsen - Hangeland - Riise
Valencia/strømstad - Brenne - Hæstad - PVM
Fredheim holm - Carew

27.mar.2007 @ 14:56
Postet av: Shhhhhhhhhhh

Hjemme mot antatt svakere lag er vi ikke gode. Borte har vi fortsatt godkjent resultater.

Hjemme bør vi spille slik Enger sier 4-4-2, med en diamant på midtbanen.

På venstreback kommer vi ikke utenom Riise (dessverre, for han er så god på L'pool og såååå dårlig for Norge).
På høyreback må vi også ha fart og en innleggsfot --> Storbæk, Dahl eller Ruud. Storbæk gjorde seg ikke bort mot Bosnia og bør få fornyet tillit, helt til forhåpentligvis Ruud skyver ham ut om et år eller to.
Midtstoppere: Ser at flere vil ha ut Panzer, men han var grei mot Bosnia og har vært konge i lang tid før det. Hangeland er nok det beste alternativet helt til en unggutt fra Enga (eller Tromsø) tar steget opp om et år eller to.

Venstre flanke er fortsatt Gamstens, men forhåpentligvis vil Vaagan Moen ta plassen hans/presse han til å spille godt også på landsens.

Defensiv midtbane bør tilhøre Grindheim. han kan spille godt også offensivt, men ingen av alternativene er god nok. Andresen er en superb klubbspiller men mangler internasjonalt tempo, Hæstad kan lite eller ingenting offensivt og Strømstad blir litt puslete.

Offensiv midtbane tilhører forhåpentligvis snart Ciljan og om 4-5 år Fellah. Brenne eller Grindheim er alternativ, evt en sentral Gamst.

Høyre midtbane er et stort problem, men kanskje gamle Solskjær kan gjøre det godt i kamper vi skal styre. Evt. dos Santos, Berre, Helstad, Valencia eller backen Ruud.

Spisser blir Carew og Nevland/Fredheim Holm/noen som slår til nå om våren.

Hjemme mot Malta og Ungarn i juni spiller vi altså:

Myhre
Storbæk-Panzer-Hangeland-Riise
Solskjær-Grindheim-Ciljan-Gamst
Carew-Fredheim Holm

På benken:
12. Oppdal - dessverre nest beste norske keeper
13. Wæhler - i klasse med Panzer 1 mot 1
14. Ruud - dekke for Storbæk (og Storbæk er igjen dekke for Riise) og Solskjær
15. Svindal Larsen - dekker def og off mb
16. Vaagan Moen - så kan Gamst evt spille sentralt
17. Nevland
18. Iversen

27.mar.2007 @ 14:57
Postet av: Martin

Det har kommet en del greie innspill i denne tråden og innlegget i seg selv var bra. Men, som andre har påpekt burde Nevland være et førstevalg på topp. Han har den internasjonale erfaringen (bare se hvilke lag han scorer mot i Nederland) som skal til og han er faktisk den eneste utenlandsspissen vi har som er stabil. Bjørn Dahl ble nevnt her og jeg er enig i at han har gode offensive kvaliteter. Men, han gjør dessverre for ofte store feil i forsvar. Kanskje passer han bedre litt lengre frem på laget???? Så, bortsett fra at Hareide velger feil spillere og spillestil fjernar han også all motivasjon og innsatsvilje fra landslaget da han gir spillere klippekort (vi trenger vel ikke å nevne navn på disse giddalause spillerene her inne?). Så, vi trenger nye og "blodtørstige" spillere, vi trenger ny ledelse av laget (og ny spillestil) og til sist må de av spillerene som spiller på laget nå må begynne å brukes i de posisjoner de gjør det bra i på sitt eget lag (feks tilfellet med Riise)

27.mar.2007 @ 15:00
Postet av: Christer

Hvis vi skal se noen fremgang i det norske landslaget må Hareide begynne å plukke inn spillere som passer i rollene de blir satt til. Spiller vi 4-4-2 bør vi da ha to klare definerte kantspillere, en sentral defensiv midtbanespiller og en offensiv midtbanespiller. Alle bør ha samme rolle i sine klubblag, hvor de er kjent med oppgavene og spiller der uke etter uke.
Spiss-
Carew er selvskreven på topp. Skaper mye uro hos motstanders bakre firer. Han har også en utrolig styrke og hurtighet. Men desverre ingen notorisk målgjører. Derfor bør spiss nr. 2 være en god avslutter og her har vi ikke mange og ta av i Norge. Jeg mener Solskjær (smart innenfor 16-meteren), Sæternes (sinnsykt skuddbein), Braaten (utrolig rask, sterk og gjør det uventede). Mener vi bør satse på tospannet Carew og Bråten. Begge er gjennombruddshissige. De utfyller hverandre. Carew skaper rom ved å jobbe fra side til side, best utenfor boksen. Bråten ligger mer i ro og kan jobbe på små flater. Han har bra teknikk og kan forsere en forsvarsspiller ganske lett. Lur spiller som kan putte mye hvis han blir brukt riktig.
Midtbane-
Vi bør ha rene kantspillere som har fart og teknikk.
Gamst'en er selvskreven på venstre kant. Spiller der til vanlig i Blackburn. God innleggsfot og kan utfordre. Nærmeste vi kommer Giggs type.
Valencia bør ta høyre plassen. Han er også rask og god teknikk. Husk hvordan han terroriserer mang en backer i norsk tippeliga.
Defensiv midtbane bør bli Doffen. Utrolig aggresiv og en fantastisk spiller når han har får tillitt.
Offensiv midtbane er værre. Bør ha en med godt balltempo og overblikk. Ingen solskrevne kandidater her. Jeg mener denne plassen er vanskeligst å bekle. Men det bør være en etablert spiller som har vært med litt. Dette er en ansvarsfull oppgave, da denne vil styre mye av Norges spill. Enig at Martin Andresen er for svak her. Han har en for treg spillestil og ikke nok gjennombruddshissig. Jeg tror mye av nøkkelen til at Norge gjør det så dårlig er at vi mangler et soleklart førstevalg her. Jeg kan faktisk ikke komme på en verdig kandidat. Kan være jeg ville valgt Ciljan, men han er for urutinert ennå. Han er en god reserve som bør bygge seg opp. Men på sikt er nok han den klareste kandidaten.
Forsvar -
Jeg mener forsvarsrekka vår er god nok som den er. Ville ikke endret noe på den.
Keeper -
Jeg vil fortsatt satset på Myhre. Han er god nok, men trenger førstelagsspill.

27.mar.2007 @ 15:04
Postet av: Håvar Hiff

Norge må rendyrke en 4-4-2 på hjemmebane, med offensiv kraft.

Man må da ha offensive backer, og da er pr. i dag Storbæk og Riise de beste. I midtforsvaret er Hangeland og Hagen foreløpige enere, men Wæhler og Soma kan kanskje banke på døra med jevne prestasjoner, og skadefrie perioder som strekker seg lengre enn noen måneder.

Midtbanen blir vanskelig, all den tid norsk fotball ser blottet ut for høyrekanter, men vi har et par som kan rendyrkes. Alternativene slik jeg ser det er Bjørn Helge Riise og Daniel Braaten. Valencia nevnes ikke, da jeg mener han er for veik i spillestilen. Har er for avhengig av flyten.
Venstrekanten er klar, Gamst Pedersen, men han MÅ begynne å prestere på landslaget snart.

Sentralt må vi ha en defensiv anlagt og en offensiv. Andresen/Hæstad defensivt, Grindheim/Brenne offensivt.

Spissplass 1: Carew - soleklar
Spissplass 2: Solskjær/Fredheim Holm.

Carew/Solskjær har fungert godt samme tidligere, og Fredheim Holm har teknikk til å holde ballen til laget flytter etter, og kan utvikle seg med en stjerne ved siden av seg. En fremtidens mann.

Dermed blir laget slik:

Thomas Myhre
Jarl A. Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John A. Riise
Bjørn H. Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen
John Carew, Ole G. Solskjær.

Benk: Håkon Opdal, Kjetil Wæhler, Bjørn Dahl, Kristofer Hæstad, Simen Brenne, Daniel F. Holm og Daniel Braaten.

PS: Om Steffen Iversen viser fjorårets høstform, må han inn i troppen.

Banker på: Jarstein, Soma, Iversen, Helstad, Nevland, Ruud, M. Johnsen, Ciljan.

27.mar.2007 @ 15:47
Postet av: Kristian

Enig med mye av det du skriver her. Men, jeg mener Panzer Hagen er selvskreven på laget. Landets beste midtstopper, gir alltid 100% og litt til. Garantert ubehagelig for motstanderns spisser å spille mot Hagen. Mer usikker på Hangeland da egentlig. Vi trenger en Ronny Johnsen/Bratseth type som makker til Hagen. Dsv kan jeg ikke se noen åpenbare kandidater for øyeblikket.

Vi har heller ingen høyrebacker som er gode nok internasjonalt for tida, og dermed blir Norges gamle styrke, forsvaret, lagets akilleshæl for tiden.

Midtbanen må endres etter min mening. Martin Andresen har nå bevisst at han ikke er av internasjonel kaliber. Har vel egentlig ingen nøkkelegenskaper som holder i landslags-sammenheng, en jevnt god nasjonal spiller.

Først og fremst må en av de sentrale på midten true motstanders boks mye oftere. Vi hadde Leo/Bohinen m.fl. under Drillo. Mitt førstevalg er Simen Brenne, en stor offensiv kraft, og meget løpssterk. Alternativer kan være Ciljan, Grindheim, Strømstad.

Vi må ha en skikkelig høyrekant. En Braathen i form er mitt klare førstevalg. Tarik eller Valencia som alternativer.

Mitt lag:

Myhre
Storbæk, Hagen, Hangeland, Riise
Braathen, Brenne, Hæstad, Gamst
Solskjær, Carew

27.mar.2007 @ 16:05
Postet av: Jaja

Nå må vi snart stikke fingeren i jorda og innse hvilket nivå Norge er på.

Vi har ikke gode nok spillere til å styre kamper.

Norge var gode en gang i tida. Det var ene og alene fordi vi hadde en landslagstrener som skjønte hvilket nivå Norge var på.

Drillo forsto at Norge ikke var noen toppnasjon som kunne styre kamper. Derfor sverget han til et system hvor man skulle utnytte motstandernes feil, og hvor man skulle få ballen raskest mulig frem foran motstanderens mål. Det gjorde at Norge aldri hadde ballen mest, men vi har aldri hatt bedre resultater.

Nå tror vi at vi er i stand til å styre kamper mot Hellas og Tyrkia. Hello?????

Hvem har vi som er så god da? John Carew? John Arne Riise? Morten Gamst Pedersen?

Joda, de er Norges beste fotballspillere, men hva har Carew prestert på klubbnivå? Han har hatt gode kamper i både Valencia, Roma og Lyon, men han har aldri scoret mange mål. Han har aldri vært stabil på høyt nivå og han har aldri vært den beste spissen i klubben sin.

Riise er god i Liverpool, men der får han mer rom, for det er andre som får mest oppmerksomhet. I tillegg gjør han ting enkelt. Han prøver ikke på ting han ikke kan, slik han gjør på landslaget. Det virker som om han føler at han må prestere og dominere. Det går som oftest galt.

Gamst Pedersen gjør det godt i Blackburn, men også han nyter av at andre spillere får hoveddelen av motstandernes oppmerksomhet.

Norge må satse på en defensiv trygghet og få bort naiviteten og den overdrevne troen på egne ferdigheter. Vi har ikke en ellever som er gode nok til å "spille" seg til noe mesterskap. Men vi har krigere som kan kjempe seg til et. Men da må vi begynne å slåss.

PS! Alle som følger litt med vet at Petter Vaagan Moen er syk og måtte takke nei til å være med til Frankfurt.

27.mar.2007 @ 16:15
Postet av: Lars

Bra innlegg.. og tildels konstruktivt!

Er helt enig med deg angående ungutta, men gjerne du kunne trekt inn noen bakover på banen også?
Som f.eks Tore Reginiussen. Spennende midtstopper. I tillegg har vi også Børre Steenslid som endelig får spille tippeligafotball igjen.
Erik Hagen er en herlige spillertype, men altfor ofte ser vi svakhetene hans, som å lage unødvendige frispark pga mangel på fart. Hangeland skranter også til tider, men fremstår som mer stabil.
Hva med å prøve Ragnvald Soma? En mer spillende midtstopper finner du knapt i Norges land. En kombinasjon med Soma/Olsen kunne blitt meget bra.

Martin Andresens dager på landslaget bør nå være over. Det blir liksom litt Trond Andersen over det hele. God på klubblaget, svak på landslaget. I tillegg til at han og Doffen er like i spillestilen, så er jo Doffen mye bedre i den rollen. Skjelbred, Grindheim, Strømstad er spillere som er bedre offensivt, med goe basisferdigheter.
Høyrekanten mangler liksom alternativene. Men Valencia er jo absolutt en spiller som er spennende. I tillegg har vi da også Bjørn Helge Riise, som også kan spille sentralt i banen! Også Daniel Braathen kan bekle denne rollen, forbeholdt at vi da får en meget offansiv ving. per dags dato er nok disse de eneste som duger som høyrekanter.
Venstrekanten er jo verdenskjent allerede. Men Gamsten må, i likhet med Riise, begynne å gjøre det enklere. Selv om du er en stjernespiller, forventes det ikke glamour og finter utenom det vanlige hver eneste gang du har ballen. I Blackburn gjør Gamsten det enklest mulig i stort sett hver eneste situasjon, og resultatene er gode. Vaagan Moen er en spiller som så absolutt burde vært hentet inn for å gi litt kamp om plassen. Også en spillertype som Storflor burde i høyeste grad vært i troppen!

På topp er desverre alternativene få. Carew er jo i en klasse for seg selv, og Solskjær trenger jo ingen nærmere presentasjon, men begynner å dra godt på årene. At Hareide har rangert Frode Johnsen, Sigurd Rushfeldt, Steffen Iversen og Ole Martin Årst som bedre alternativer enn Nevland er uforståelig!!!
Frode Johnsen er altfor stillestående, uansett hvor dyktig han er på hodet. Det samme gjelder for Iversen, men i tillegg sliter han også med å prestere for landslaget, noe som gjelder alle de nevnte. Er det da ikke på tide med litt nytt blod? Nevland som har puttet mål i bøtter og spann både for Viking og Groningen bør nå få sjangsen. At du mener at han ikke ville hevt landslaget er greit, men at noen av de andre gjør det, er så langt fra sannheten som man kan komme. De har scora mål for sine klubber, men ikke levert på landslaget. Da er det duket for noen nye. Nevland er også en hardtarbeidende spiss, noe som ville gitt mer rom for Carew. Dagens beste spisser som Henry, Kuyt, Bellamy, Rooney osv legger ned et stort stykke arbeid for laget sitt. Nettopp en sånn type er Nevland.
En viktig sak til er å få Helstad i form.

Åge Hareide kan vel også få sin del av kaka med kritikk. En trener som velger å vrake Grindheim til fordel for Andresen, og med begrunnelse "det ble for offansivt" er da lite velsmakende i norske munner. Det er en hjemmekamp, mot et antatt svakere lag, i tillegg til at kampen må vinnes. Hvordan vinner vi fotballkamper?? - jo, vi må score mål. mer enn motstanderen!
Attpåtil så har Hareide, som lovet en ny innføring av spillestil og struktur, gått tilbake til det vante 4-5-1 eller 4-4-1-1 om du vil. En trener som ikke tror på spillerne, seg selv, eller sitt eget system. Er vi virkelig tjent med dette? Nei, jeg skal ikke rope på Hareides avgang, for jeg ser ikke en bedre NORSK trener til å ta over ansvar per dags dato. Eneste jeg ber om er at vi prøver å angripe, og at Hareide har troen på seg selv.

27.mar.2007 @ 16:27
Postet av: howdiman

nå skal jeg innrømme at jeg har ikke lest alle innlegg, så kanskje jeg repeterer andre...men:
problemet er innlysende. spissen vår scorer ikke mål. jeg telte ikke alle målsjansene vi hadde lørdag, men det var nok til at det burde vært scoret minst 3-4 mål. carew er god, sterk å er nok ett mareritt for enhvert forsvar. men det hjelper fint lite når han ikke kan avslutte.
lompene han avleverte lørdag er rett og slett elendig.
når det er sagt skal selvfølgelig ikke carew ta all skyld alene. hverken gamsten eller riise har levert på landslaget på veldig lenge. jeg vil gå så langt som å si at de er meget oppskryt.
vi trenger en ny mykland på midten. en ny solskjær som bare klinker til ballen, og ofte i mål.
men når alt dette er sagt, vi kan gå på ski og sparke fotball. men å spille fotball, det kan vi ikke

27.mar.2007 @ 16:29
Postet av: Mathias

Ut med Martin Andresen. Inn med Ciljan. Ut med disse lange innkastene gang på gang, har aldri, aldri sett dem resultert i noe i næheten av noe målfarlig. Har trua på Carew Og Holm sammen mot Tyrkia. Viktigste er vel å få ut Martin Andresen. Strømstad for Captain.

27.mar.2007 @ 16:32
Postet av: Lars

Glemte forøvrig å trekke inn Daniel Fredheim Holm. Beklager det, for alle som hadde ett ivrig behov for å kritisere det!

Og en liten detalj til.

Under Hareides ledelse på Ullevåll, har vi aldri vært svakere (i nyere tid). Vi har et landslag som såvidt scorer 1 mål per kamp på hjemmebane i snitt. Hvis vi da ser på hvilke motstandere vi har hatt og hvem som har spilt for Norge, kan vi vel ganske enkelt konkludere med at Norge blir for feige på hjemmebane, og at de fremste spillerne ikke leverer.
Mange påstår at Norge ikke er gode nok til å styre kamper, men det klare vi ikke med 5 mann over midtstreken, og langpasninger.
Dette kan vi da klare med å flytte frem flere spillere, og flere bevegelser samtidig!
Det er et lagspill. Løper en spiller, følger en motspiller osv osv...

27.mar.2007 @ 16:36
Postet av: Guttorm G

Tragisk kommentar. Innspillet ditt er vel egentlig at du vil ha spillere som pr. i dag ikke finnes med norsk pass? Det er jo faen ikke Hareide sin skyld at vi ikke har gode nok spillere?

Også lurer jeg på hvor du vil med landslaget. Om vi skal bruke spillere med "internasjonalt snitt", så vil vi aldri vinne noe. Vi kan tro hva vi vil om teknikken til Valencia og Tarik E., men om du drar til f.eks. Bosnia kryr det av spillere med de talentene du etterlyser.

Det Drillo gjorde, og som gjorde at vi kom til VM to ganger, var å spille på det vi er best til. Vi kan være best fysisik, vi kan være best på system og vi kan være smartest. Men vi blir aldri best til å drible. Sånn er det bare når vi er 4,7 millioner innbyggere. Gjør vi som alle andre taper vi, la oss flytte spillet til det vi er gode på!

27.mar.2007 @ 17:32
Postet av: Eirik The King

der er noko rett i de han sei her.
koffår må norge absolutt spele 4-4-1-1?
når vi ikkje har spelere som passar til den hengande spissrollen med på landslaget?
kva er e grunnen gale med thorstein helstad i forhold til iversen?
einaste gongen ivers har bemerket sei på landslaget var i em når han headet inn målet mot spania. ellers har han berre vore en rappkjefta halvtjukk trønder som ikkje har vist stort.
kva gjer han på landslaget i tillegg no når han har vore skada og ute av form i lange tider? då fåretrekker eg ein spiss som har vore målfarlig dei få gongene han har fått kjangsen og i tillegg er i form no.
ein annen ting er kor blir de av spesialtreninga carew so absolutt burde ha, såg dokke kampen mot serbia og dei kjangsene han kom til men brente? gi han spesialtrening på avslutninger sopass han treffer.
er forsåvidt enig i at tarik burde få kjansen no, han har vore utrulig god og det burde vorte tatt hensyn til i stadenfor å hente inn ciljan som eg er helt enig i er eit kjempe talent..
men han har ikkje fått tilbake drive han hadde før skaden og hareide burde vente med han til han begynner å vise det igjen.

27.mar.2007 @ 17:33
Postet av: Trond Aalberg

Har faktisk ett enkelt spørsmål, samt ett par fakta. Ble så lei av lange oppspill, og lite skapende spill, at jeg skiftet kanal for å se på Spania-Danmark. Og det er jo helt annen fotball, og hvordan er det mulig at Norge og Danmark spiller så ekstremt forskjellig? Det må jo være mulig å lære av Danmark, og noen spillere på samme nivå må vi vel ha?? Fakta når det gjelder vår offensive kraft, er vel heller dyster. En god del skryter enkelte av våre spisser opp i skyene, kanskje blant europas beste?! Det er jo faktisk ikke mulig å komme med en sånn påstand, og dokumentere den. Enkelte av våre spiller hadde flere sjanser, men greier faktisk ikke å treffe ballen reint. Så kommer en forholdsvis ukjent spiss fra Bosnia, har en sjanse, og scorer fra skrått hold. Da har du goalgetter tendenser. Se på Makaay, Henry, Etoo, Klose, Kurayni, Toni, Rooney, Bellamy, Morientes, Villa og mange flere. Disse kan kalles blent Europas beste, og scorer jevnt og trutt uansett arena. Og trenger minimalt med sjanser. Norge må våkne opp og lære av våre nordiske naboer.

27.mar.2007 @ 17:46
Postet av: Michaeldinho

Jeg er og veldig enig i mye av det du sier. Personlig håper jeg at vi taper og helst blir rundspillt av Tyrkia. Med tapet mot Bosnia kommer vi uansett til å være på etterskudd hele kvalikken og mest sannsynlig tape like før målstreken.
Jeg er også en av dem som mener at Hareide bør gå. Ikke fordi han har gjort det SÅ dårlig resultatmessig, men fordi han har gjort altfor mange dårlige valg i form av uttak, og det jeg reagerer spesielt på er valget hans av assistent. Både Stig Inge og Ola By er gode trenere, men de er av helt feil type i forhold til det Hareide trenger. Hareides varemerke er at han er en motivator med stor M, så da burde han ha valgt en assistent som spesialiserer seg i taktikk, analyse og statistikk. Med andre ord kunne han trengt en Drillotype ved sin side. For grunnen til at Norge nå spiller som en saueflokk er ikke kun at spillerne mangler ferdighet, men at den offensive planen for spillet ikke er tydelig og utredet godt nok. Hareide virker heller ikke lenger tøff nok til å satse ungt og vågalt. Ting har endret seg for han. Når han tok over hadde han alt å vinne, store ord ga oss høye forhåpninger. I likhet med politikerne sliter han med å innfri, og har gått over til å velge så safet som mulig, for nå står hans gode navn og rykte på spill.
Nå trenger vi en taktikker, en lagbygger, en som kan lage gull av gråstein. Vi trenger en som kan utredte mirakler. Vi trenger Kjetil Rekdal. Han gjorde Vålerenga til mestere, og har gitt håp til Lierse. Med han får vi kanskje ikke det spillet vi trenger, men vi får en som vet hvordan man skal håndtere svakere lag. Og i internasjonal sammenheng blir Norge regnet som et svakere lag.
Med et tap mot Tyrkia kan vi heller konsentrere oss om neste kvalikk, prøve ut nye taktikker og gi unge talenter verdifull internasjonal erfaring. Jeg mener at vi har en haug av talenter her i Norge, men de må bli satset på, både i klubb- og landslag.
Har lenge sagt at vi trenger en annen stopper ved siden av Hangeland, og at vi ikke har noe som helst av kvalitet på høyresiden er heller ikke hemmelig. Jeg er også enig i at vi trenger en offensiv midtbane type, men jeg er litt uenig i hvilke kvaliteter den spilleren bør ha. Jeg vil helst foretrekke om vi får en kreativ playmaker type der, istedet for en gjennombruddsterk en alà Lampard. Jeg tror vi trenger en spiller som i likhet med Carew kan klare å gjøre noe alene. Problemet er at en slik type er det vanskelig å finne i Norge, men Per Ciljan har potensiale til å utvikle seg til en, men det avhenger av at han kommer seg til en utendlansk liga.
Jeg tror ikke det er lenge til at de spillerne vi har som er under 25 kan ta over de fleste plassene på landslaget. Tarik kan fort ta Høyrekanten for Norge, og Espen Ruud er ikke langt ifra å matche Storbæk. I neste kvalifisering får vi kanskje et lag som ser slik ut.
--------- Carew ---- F. Holm / Braathen -------
-- Gamst --- Hæstad --- Skjelbreid --- Tarik --
-- Riise --- Brede ---- Reginiussen -- Ruud ---
------------------- Jarstein ------------------

27.mar.2007 @ 18:21
Postet av: BJ

Det her har jeg sagt mitt om før :)

..o.o..
^..o..^
o.....o
^..o..^
o.o.o.o
...o...

Flat firer med backer som trekker opp under offensivt spill. Utpreget defensiv midtbaneposisjon (såkalt "førsteforsvarer") skaper mye trygghet i den defensive delen av spillet og er god å ha under oppbyggingen av det offensive. To utpregede kantspillere med god innleggsfot, kjappe bein og godt blikk for den offensive delen av spillet. En utpreget offensiv midtbane som ligger som støtte bak de TO spissene som nå vil legge press på motstanderens forsvar. Så lenge DM trekker opp over midtbanen under angrep, og AM trekker litt ned i det defensive, vil det ikke bli for mye strekk i laget - og presset på motstanderens halvdel vil øke betraktelig.

En del spillere som bør tas inn i landslagsvarmen (for godt?):

Per Ciljan Skjelbreid
Håkon Opdal
Espen Ruud
Simen Brenne
Daniel F. Holm
Tarik Elyanoussi
Erik Nevland (scorer man, så scorer man)

27.mar.2007 @ 21:05
Postet av: konsen

halla!
enig med spinner men er ikke så gla i vif da

27.mar.2007 @ 21:15
URL: http://managerleague.com
Postet av: Jalla

Jævla fjott! Du har like lite forståelse for fotball som en middels intelligent kvinne!

28.mar.2007 @ 12:41
Postet av: egon

Jeg bare lurer på en ting angående det noen skriver her: Når og hvor har dere sett Jarstein gjøre alle disse tabbene dere prater om? Jeg følger litt med på ODD, og kan ikke huske noen voldsomme tabber altså. Vil heller si at de er det Opdal som står for. Jarstein er dessuten mye sterkere i feltarbeidet og plasseringssterke enn opdal og forhindrer derved flere farlige situasjoner. Men det er bare min mening.......Vet at dette er litt O.T..

28.mar.2007 @ 12:44
Postet av: ?

SPARK HAREIDE

02.apr.2007 @ 12:57
Postet av: Runar N

Man kan si mye og mangt om landslaget og landslagsledelsen, men peiling på fotball har de ikke. Det er helt klart at en del spillere har ingen verdens ting på det laget å gjøre - noe Hareide ikke skjønner. Martin Andresen er en middels god fotballsparker (og overdrevent godt kjefter) og bør holde seg i Bergen slik at han ikke sprer for mye av sine negative holdninger i resten av Norge. Vi mangler fullstendig en høyreback pr. i dag, vi mangelr gode kantspillere, vi mangler arbeidssomme midtbanespillere som skaper noe, folk til å slå dødballer og vi mangler angripere som scorer mål... og så mangler vi en god keeper bakerst som skal hindre mål.... Myhre bør vi slippe å se på landslaget igjen - han har vel egentlig aldri vært god. Hagen og Hangeland fortjener fortsatt tillitt i midtforsvaret, men vi sliter på backene. Siden jeg vil ha John Arne Riise på vesntre kant, så mangler vi en venstre back også. På midten kriger Hestad og Strømstad godt - men hva skaper de da? Hestad skaper bare frispark... På midten trenger vi Per Ciljan Skjelbred og Aleksander Tettey. På topp bør vi ha Carew og Ivers. Men vi mangelr altså en keeper, 2 backer og en høyre kant..... Hvor skal vi finne dem??? Det finnes ingen gode kantspillere i Norge med norsk pass - og for all del - hold Solskjær langt unna landslaget.....

17.apr.2007 @ 20:38
Postet av: ola s

Erik Hagen bør ikke fortsette på landslaget?? Ikke Andresen heller??
Du skriver så jævli mye rart. Virker jo som en lettvekter du.
Men riktig at vi trenger en Leo med teknikk. B Riise har hvertfall gjort sitt beste, selv om det ikke holdt helt inn.
Generelt vil jeg si at man må ha mer kunnskap om hva som skjer i klubbene og med de enkelte spillera, særlig med tanke på vintertreninga og form- skadesituasjon, før man begynner å synse så mye. Jfr Helstad, som kom i form, gjorde en god innsats borte mot Tyrkia, og holdt hele sesongen. Samme med M Andresen.
Bare så synd at Hareide valgte feil ved to anledninger, nemlig Myhre og Tettey nå sist.

18.nov.2007 @ 12:18

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5064964
hits