TV2Nettavisen

Trist som faen

Av Thomas Enger - 09.jul.2006 @ 23:43:11
Å se Zinedine Zidane - i sin siste fotballkamp - skalle ned Marco Materazzi og få direkte rødt kort, er en av de største nedturene jeg har opplevd på lenge.

Det er med en følelse av oppgitthet, tristhet, sinne og frustrasjon disse ordene hamres ned på tastaturet. VM-finalen, en ellers utsøkt tv-opplevelse, ble isteden en nedtur av gigantiske proporsjoner. Ikke fordi Italia vant VM-gull, for det var de vel unt, men fordi Zinedine Zidane fikk direkte rødt kort for en hodeløs nedskalling av Marco Materazzi i 2. ekstraomgang.

Zinedine Zidane, en av de høyest respekterte og anerkjente fotballspillerne verden har sett - ikke bare for sin eleganse og for sine magiske føtter - men også for den hedersmannen han alltid har vært. Så går han hen å gjør dette. I sin siste fotballkamp. I VM-finalen.

Det er bare ikke til å tro. Og det gjør meg trist som faen.

Zinedine Zidane åpnet VM-finalen på et vis som var ment for historiebøkene. Han chippet inn det franske ledermålet fra 11-metersmerket på iskaldt vis, via tverrliggeren og ned bak Gianluigi Buffons målstrek. Det var så vanvittig kjølig å gjøre i en VM-finale, og i det som også var hans siste kamp. Det var akkurat som om det var forhåndsbestemt at Zinedine Zidane skulle få den avskjeden alle unte en av tidenes beste fotballspillere.

Han hadde også en heading i ekstraomgangene som Buffon måtte strekke seg i hele sin lengde for å holde unna nettmaskene. Men i motsetning til VM-finalen i 1998, da han scoret to mål med hodet og vant finalen nærmest på egen hånd, var det hodet som skulle bli hans bane denne gangen.

I et anfall av sinnssykdom, for det kan ikke ha vært noe annet, skallet han til Materazzi. Den italienske bråkmakeren, notorisk kjent for sin hang til å være ufin, kastet seg ned. Men dommer Hector Elizondo gjorde det eneste rette i en situasjon som vil bli spilt om og om igjen på tv-skjermene i tiden som kommer. Zidane selv vil se bildene av seg selv og riste på hodet over sin egen tankesløshet.

Jeg husker jeg skrev innledningsvis i dette mesterskapet, i et forsøk på å skape litt debatt rundt karantenene i VM, at Zinedine Zidane kunne få så mange gule kort han bare ville, fordi han aldri er ufin likevel.

Det er nærmest med sorg i hjertet jeg nå skriver at jeg tok feil. Vi fikk det motsatte bevist i beste sendetid søndag kveld.

En fantastisk karriere er over. Det er bare så forferdelig synd at den skulle ende i skam.

Kommentarer:
Postet av: Kristiansand

Zidane er og blir en fair-play spiller. Ikke vet jeg hva som har skjedd, men han MÅ ha blitt kraftig provosert over lengre tid av idioten Materazzi.

Zidane er, i mine øyne, fremdeles verdens beste fotballspiller, og karrieren endte så visst ikke i skam!

10.jul.2006 @ 08:33:09
Postet av: Ståle

Zidane har hatt lignende situasjoner før, som han har sluppet unna med.
Han er ikke alltid mors beste barn.
Og han er deffinitivt ikke den mest fair-playende spilleren.
På tide han ble straffet.
Fransk arroganse å skylde på italieneren

10.jul.2006 @ 08:49:29
Postet av: Leif Ståle Kjønnås

Merkelig at ingen stusser over forvandlingen til Zidane under fotball VM. I La Liga har han gradvis over tid vist tegn til at karrieren er på hell. Arbeidskapasiteten, tempoet og styrken har ikke vært som i hans storhets tid.Men så helt plutselig fremstår han i VM med hurtighet og en løpskapasitet bare lik den han hadde da han var verdens beste. Ikke ulikt Maradonna sin opptreden i 94-VM. Og de fleste husker vel årsaken til hans glimrende opptreden. At Zidane så viser et ustabilt lynne ved å skalle ned en motspiller, bekrefter bare bivirkningen ved bruk av forbudte stoffer. Synd for fotballen at navnet er for stort til at noen tør å peke på den virkelige årsaken til at en 34-åring plutselig fremstår som en supertrimmet tyveåring.

10.jul.2006 @ 08:54:52
Postet av: Oslo

Det er trist å se folk miste besinnelsen og ty til vold, men det er nok ikke første gang dette skjer med Zidane. Men det er en tendens til å glemme og tilgi slike ting når en (journalistene) har bestemt seg for at dette er en "gentleman". Handlingen i går var faktisk av en slik karakter at en må lure på om han var ved sine fulle fem.

10.jul.2006 @ 09:24:13
Postet av: K

"hedersmannen han alltid har vært". Her er vi i full gang med å gjøre karen til helgen, ser jeg. Ikke glem at Zidane har fått noe sånt som 14 røde kort i sin karriere. Det inkluderer såvidt jeg husker en skalle i en kamp mot Hamburg i 2000. Klart det var synd, det som skjedde i går. Men Zidane er ingen helgen.

10.jul.2006 @ 09:29:18
Postet av: Ole

Zidanes handling var utilgivelig klønete for en spiller på hans nivå, men ikke et utslag av sinnsykdom. Det interessante spørsmålet er jo: Hva sa Materazzi til Zidane rett før nedskallingen? Zidane var jo på vei bort, da han plutselig bråsnudde. Det tyder på at M ikke spurte om hva klokka var eller om Z hadde lyst på en burger etter kampen.

10.jul.2006 @ 09:46:23
Postet av: Eva

Zidanes karriere har absolutt ikke endt i skam! Spilleren mistet hodet et lite øyeblikk-totalt uakseptabelt, men sånt skjer faktisk. Materazzi hadde garantert godt av det som skjedde

10.jul.2006 @ 09:52:12
Postet av: Snorre

Jeg vil tro at tålmodigheten er litt redusert på tampen av en lang fotballkamp. Materazzi, som bare er en fotballpøbel med spillerlisens, utnytter dette og får Zidane utvist. Klyping og ukvemsord fungerte fint for Italia denne gangen. Gratulerer så mye med seieren som bør gi en flau smak i munnen de neste fire årene.

10.jul.2006 @ 09:54:11
Postet av: cameron

Registrerer at du langt på vei antyder at reaksjonen til Materazzi var teatralsk. Har vi sett den samme hendelsen? Vold kaller jeg det,noe av det styggeste jeg har sett på en fotballbane.
Gjør du noe sånt på åpen gate så havner du i fengsel.Materazzi framprovoserte situasjonen,men Zidane skal uansett ikke aggere på den måten han gjorde.

10.jul.2006 @ 10:02:01
Postet av: forza Fugla

synes ikke det er spesielt trist osv å se det som skjedde i går. Det viser bare at et sted går grensen for hva man kan slenge med leppa om på banen, og sånn er det i all slags sport. Zidane hadde helt sikkert en veldig god grunn til å gjøre det han gjorde, og den som bør skamme seg er vel materazzi?
zidane vil bli husket som en stor spiller, akkurat som roy keane, selv om keane brakk beinet på en motspiller med vilje, noe som er langt værre enn en liten nikk mot brystet.

10.jul.2006 @ 10:41:21
Postet av: Blaa

Til Kristiansand:

Les dette, og deretter uttaler du deg om hvor fair Zidane er. 20 røde kort i karrieren er altfor mange for en offensiv midtbanespiller. Ta en spiller som Kaká, han kommer nok neppe til å runde en håndfull røde. Det er fair spiller det.

Forza Italia!

Postet av: Arne

Dette er antakelig helt usaklig, men jeg kunne ikke la være: Tenk om man klarte å hente fram like mye engasjement i striden mellom okkupanten Israel og palestinerne. Der vil det være helt på sin plass å dele ut et par røde kort og kanskje noen kampers utestengelse. Jeg kan skjønne at noen lar seg hisse opp over at deres helter mister besinnelsen et øysblikk, men er ikke det menneskelig å feile innimellom? Men slik Israel turer fram og helt glatt overser spillets regler, burde engasjere både fotballelskere og andre.
Så er det sagt...

10.jul.2006 @ 15:15:27
Postet av: Zidane

Grunnen til at jeg gjorde det skyldes at denne Italienske dyret av en fascist slang med leppa.
Jeg ba han å gjenta &%¤#"¤" og det gjorde udyret Marco Materazzi. Da valgte jeg kontant svar på tiltale et hardt nick mitt i brystet.

Takk for meg, det har vært et fint fotballliv og det å nikket ned denne degenerte Italienske føkket, var meg en sann glede.

~Z~

10.jul.2006 @ 15:25:46
Postet av: Ole

Her link
sjekk selv hva denne psykopaten Marco Materazzi bedriver. Det er en faens skandale at han i det hele tattt har spillelisens.

http://www.youtube.com/watch?v=7HblsV-urHg

10.jul.2006 @ 15:50:40
Postet av: Kjartan

Arne tar vel kanskje prisen for den dummeste kommentaren her, slettes ikke verst.

Ellers må jeg bare få si til de som mener Materazzi "kastet seg"; hvis dere ser hvor langt inn skallen til ZiZou går, så kan dere jo tenke på hva som ligger rett bak brystbenet. Noen som har hørt om vitale organer som hjerter/lunger, anyone? For min del ble jeg imponert over at mannen kom seg opp igjen.

10.jul.2006 @ 22:35:41
Postet av: Meg

Hvorfor er alle så dømmende overfor Zidane? Faktum er at ingen vet hva som skjedde i forkant av episoden... Ingen unnskyldning for hva han gjorde kanskje, men antagelig en god forklaring. Vent med den kollektive dømmingen til vi faktisk vet hva som har skjedd... Zidane forlater ikke fotballkarrieren i skam - kun en idiot kan hevde noe slikt...

11.jul.2006 @ 12:45:23
Postet av: Pravda

Zidane er utrolig god. Men hvordan han har fått rykte som fair og fintspillende det aner jeg ikke.
I vm 98 steplet han en liggende Saudi-Araber(?) og fikk direkte rødt og flere kampers karantene. Nå blir han en av svært få spillere som har fått direkte rødt i to forskjellige VM.

I tillegg har han flust av røde ellers i karrieren.
Kjempegod - Ja
Gentleman på banen - Aldri

Det er faktisk mulig å kombinere de to

11.jul.2006 @ 19:07:33
Postet av:

Jeg synes journalisten Thomas Enger kan påfallende lite om Zidane når han skriver "Zinedine Zidane kunne få så mange gule kort han bare ville, fordi han aldri er ufin likevel." Du oppdaget tydligvis Zidane under dette verdensmesterskapet? Zidane har en lang karriere bak seg med flere stygge episoder som har resultert i direkte rødt kort! Faktisk i dette århundret også.

12.jul.2006 @ 03:21:40
Postet av:

Jeg skjønner at du ikke har spilt fotball selv, eller har du...det kan da koke i toppen når så mye står på spill. Han er ikke den første som oppfører seg dårlig på en fotball bane. Dette skjer titt og ofte på treninger på høyt nivå. Dette er store konkuranse mennesker som er sinnsykt engasjert...det som kanskje er værst er at en spiller som Totti, som har spyttet på og sparket ned spillere uttaler at dette er en skam... Han burde kanskje gått i seg selv og skjønt at det går an å få rullgardin. "Ikke kaste stein i glasshus" Zidane gjorde en feil, men det gjør vi alle. Uansett har han gledet oss i flere år med kattemyke bevegelser og silke fotball. Det er fotballspillere som han som får oss til å elske denne sporten!

12.jul.2006 @ 10:48:12
Postet av: kevin

Når jeg trodde jeg hadde sett det tristeste av Zidane,så presterer han å "gjøre en virkelig Titanic",å senke seg sjølv..uten flagget til topps. Han klarte ikke en gang å angre skikkelig i intervjuet i dag,hadde han gjort det hadde han fått respekt. Neida,han beklaget kun at barn har sett episoden! Er det mulig? En person som vanæret fotballen på samme måte som Cantona gjorde det i sin tid. En som mest sannsynlig tapte gullet for sitt land i finalen? Han kunne beklaget og angret,kunne bedt alle og sine lagkamerater om unnskyldning. Nei,Zisou....du er ikke gullballen verdig!

ja materazzi burde holdt kjeft,han bør få straff for provokasjon,men hvis spillere skal gå løs på hverandre hver gang noe stygt blir sagt? da kan man legge ned hele sporten. Tenk deg dommere som løper etter spillere og skaller de ned hver gang de blir kallt stygge og dumme ting.

Ja det kan koke i kampens hete,men man kan ALDRI ty til vold! Og zidane har ikke akkurat plettfritt "rulleblad" fra før...

12.jul.2006 @ 23:06:59
Postet av: David

en følelse av oppgitthet, tristhet, sinne og frustrasjon?
Hvem faen er du og hvilken posisjon er du i for aa foele noe som helst? Du burde holde kjeft og vaere trist over at Norge ikke engang kom seg til VM... Du kan ikke engang forestille deg hvordan Frankrike har det... alt vi foeler er hat mot Italia og ingen verdens ting mot Zidane.

14.jul.2006 @ 01:53:33

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1601324
hitsimg