TV2Nettavisen

Fotballen er rund, den

Av Thomas Enger - 08.mai.2006 @ 13:47:34
Som alltid før en Tippeliga-sesong er det store diskusjoner. Hvem vinner, hvem rykker ned, hvem blir den store overraskelsen og hvilke spillere vil slå igjennom og bli våre nye yndlinger. Det pågår over hele landet, i lunsjpauser, rundt middagsbord, på cafeen eller på sengekanten, og det har en naturlig tendens til å tilta i dagene før sesongstart.

I en avisredaksjon, sånn som vår, begynner man gjerne lenge før. Man skal jo, som kjent, tippe en tabell og presentere lagene, støvsuge dem for svakheter og styrker, intervjue spillere og trenere, og komme opp med en noenlunde edruelig begrunnelse for hvorfor vi tror det skal gå både sånn og slik.

Sesongen 2006 var intet unntak. Internt var de fleste skjønt enige om at kampen om ligagullet ville stå mellom Rosenborg og Lillestrøm, med Vålerenga på plassen bak. Brann, Start og Viking var vi mer usikre på, mens det ikke var noen som helst tvil om hvem som skulle rykke ned.

Sandefjord, det nyopprykkede laget fra hvalfangerbyen, hadde ikke nubbetjangs, var refrenget som gikk igjen. Laget hadde hentet mye rusk og rask fra fotball-Norge og -Sverige, men stort sett spillere som enten var på vei ned eller som ingen knapt nok hadde hørt om før.

Vi hadde også en lang disputt om hvorfor vi skulle plassere Molde over Stabæk på tabellen. (eller var det omvendt?) Og hvorfor i alle dager skulle Lyn på død og liv være med og kjempe om gullet? Brann var også virkelig ute på viddene i ukene før seriestarten, så hvorfor skulle man ha med dem i gullkampen?

Har man en forkjærlighet for en spiller eller et lag, vil man jo nødig gi seg i slike diskusjoner. Jeg bare nevner kort at det finnes opptil flere bergensere i redaksjonen.

Etter seks serierunder er det derfor med en viss undring og ektefølt begeistring jeg konstaterer at vi har bommet relativt kraftig på de fleste lagene, med unntak av Lillestrøm. At Vålerenga skulle ligge på en 11. plass etter seks kamper, ville antakelig ha påkalt opptil flere hoderist og "herregud, dere har ikke peiling"-mailer. Sandefjord er hyggelig plassert midt på tabellen, mens Odd er helt oppe på en 3. plass. Vi diskuterte en stund om Skienslaget ville havne på kvalifiseringsplass eller bare havne så vidt over streken.

Så hvorfor gjør vi dette da? Hvorfor må vi som forvalter denne fantastiske idretten for dere lesere, på død og liv komme med disse fordømte tabelltipsene våre når vi kun en sjelden klarer å treffe på mer enn et par plasser?

Fordi det er gøy. Fordi det er gøy å tippe, det er gøy å diskutere spillere og lag opp mot hverandre, og fordi det skaper debatt og interesse. Fordi det er med på å bygge opp en forventning om sesongen som skal komme, og alle de herlige opplevelsene og skuffelsene som venter oss.

Og det er jo fortsatt 20 serierunder igjen. Sandefjord kan fort havne der alle tippet dem, og Rosenborg kan fort ta noen skritt til lenger opp på tabellen.

Ta for øvrig en titt på tabelltipset vårt før fjorårets Premier League-sesong og sjekk det opp mot fasiten.

http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/pl/article433240.ece

Jeg bare nevner det.

Og hvis du lurer på hva vi tippet før årets Tippeliga-sesong:

http://pub.tv2.no/nettavisen/fxt/article593281.ece

Og hvem var det igjen som sa at fotballen er rund...

Kommentarer:
Postet av: Ole

Jeg er helt enig i at det er gøy å tippe, og jeg gleder meg stort over at laget "mitt" leder serien allerede og forhåpentligvis blir der resten av sesongen.

Det morsomme med fotballen er jo at det nesten alltid dukker opp noen lag som får en merkelig flyt over en tid, og havner langt høyere enn hva selv de mest optimistiske suporterne kunne tippe på forhånd, slik som Start i fjor. Når den norske ligaen bare har 26 runder, vil slike "flytperioder" gjøre utslag på tabellen. I England og Spania spilles mange flere runder, og over tid vil selvsagt de største klubbene sanke flest poeng så fotballen er nok rundere i Norge enn i England. Hvis man hadde avsluttet den engelske og spanske serien etter 26 runder ville lag som Wigan og Getaffe vært klare for europacupen, og det hadde vært mer overraskende enn Sandefjord midt på tabellen...

09.mai.2006 @ 12:52:19
Postet av: klø

nei fotballen er firkanta!!!!

09.mai.2006 @ 14:59:23
URL: http://united.no
Postet av: Jpnas

Dere var flinke til å tippe Wigan.

15.mai.2006 @ 09:06:51

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1243944
hitsimg