TV2Nettavisen

Ikke heng med hodet, Hareide

Av Thomas Enger - 08.okt.2006 @ 00:26:46

EM-flyet har forlatt rullebanen, men vi sitter fortsatt i cockpiten.

Vi kan ergre oss grønne over den feilaktige offside-avblåsningen mot slutten av kampen, der Daniel Braaten ble spilt igjennom alene med den greske keeperen, men det har lite for seg. Vi fikk ikke med oss noen poeng hjem fra vannkrigen i Athen, men vi har i et litt større perspektiv egentlig ingen grunn til å henge med hodet.

For Hellas-kampen lørdag kveld var nok et eksempel på at Norge har tatt gode, viktige og ikke minst riktige skritt på veien mot å bli et bedre fotball-lag i løpet av høsten. Vi har slått Ungarn borte og vunnet oppskriftsmessig hjemme mot Moldova, og vi har vist de regjerende europamestrene at vi kan slå dem.

For det bør ingen være i tvil om etter lørdagens kamp. Norge spilte godt, og vi var bare marginer unna å score både ett, to og tre mål. Vi hadde fullstendig kontroll på Hellas etter pause, og mens grekerne hev etter pusten og ba til sine guder om hjelp mot slutten, kjørte vi på videre.

Det er mye godt i det norske laget for tiden. Innsatsen. Vinnerviljen. De enkeltvise prestasjonene så vel som de kollektive. At vi ikke fikk med oss poeng hjem lørdag kveld, får så være. Vi hadde bra med flyt mot Ungarn, og hadde et litt større element av uflaks denne gangen. Vi fikk heller ingen gavepakker av det solide greske forsvaret.

Flaks, flyt og uflaks pleier som regel å jevne seg ut i løpet av en sesong eller kvalifisering.

Men Norge famler uansett ikke i mørket på jakt etter løsninger lenger. Det ser ut til at vi har funnet en retning og en stil, og det virker som om begge deler passer oss.

For første gang på flere år kan jeg skrive dette og faktisk føle at jeg har en viss dekning for det:

Norge er blitt ganske gode.

Og det er ingen tvil om at vi vil få gode resultater om vi fortsetter å prestere på samme nivå.


Kommentarer:
Postet av: Daniel

Norge spilte godt,ingen tvil om det. I dag viste de at de kan lage problemer for gode lag og hellas var veldig heldige og ikke minst effektive som tok alle 3 poengene hjem(de dommerne er et av de verste jeg noen gang har sett). Jeg har ennå ikke mista håpet om at norge kan komme til EM.men bare vent på ullevål,da skal norge ta revansj

08.okt.2006 @ 01:22:16
Postet av:

LINJEPIKK!!!

08.okt.2006 @ 06:26:37
Postet av: Elias

Norge HAR virkelig kommet seg. Husker godt i begynnelsen da Hareide sa vi skulle forandre spillestil. Ingenting forandret seg, men etter Tsjekkia-kampene har virkelig nivået hevet seg med privatkamoer mot gode lag, og prestasjonsmessig på lørdag viste at Norge har meget god sjangs til å komme til siutt første sluttspill siden EM 2000.

08.okt.2006 @ 17:34:22

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2271831
hitsimg