TV2Nettavisen

Årets bragd

Av Thomas Enger - 06.nov.2006 @ 12:19:37
Det bør ikke herske mye tvil om hva som var årets prestasjon i årets Tippeliga.

Var det en avis eller en ekspert i dette landet som IKKE tippet Sandefjord på nedrykksplass før sesongen? Det er mulig noen av lokalavisene eller andre som følger Sandefjord tett, var hakket mer optimistiske enn resten av oss, men refrenget var i hvert fall entydig. Sandefjord skulle havne på 14. plass. Det var ingen som helst tvil om den saken, og folk som mente noe annet, var enten inhabile eller smågale.

Sandefjords trener Tor Thodesen sa til Nettavisen før seriestart at han skulle klippe ut alle tabelltipsene som omtalte Sandefjord som dumpekandidat nummer én. Han skulle printe ut vårt. Og nå er det han som sitter og humrer over kaffekoppen mens han nyter vissheten om at ekspertene tok feil, og at det blir Tippeliga-spill også neste år.

Jeg har fått mye tyn fra min sandefjordske svoger i løpet av Tippeliga-året 2006, siden Nettavisen var blant mange aviser som dømte Sandefjord nord og ned. Jeg tror faktisk samtlige i sportsredaksjonen hadde Sandefjord på 14. plass. Vi var åtte stykker som delte den oppfatningen.

Det var flere grunner til det. Laget virket ikke, på papiret, nevneverdig forsterket. Thodesen & co hadde vært aktive på overgangsmarkedet, men det var enten spillere ingen hadde hørt om, eller spillere som kanskje hadde sett sine beste dager i andre klubber. Manglende offensiv slagkraft var kanskje den viktigste årsaken til at vi trodde Sandefjord ville få det tøft.

Det var før Andreas Tegström tok Tippeligaen med storm, og det var før Tommy Knarvik våknet til live igjen. Med poengene vokste selvtilliten og troen på at dette kunne gå. Og nå er til og med en fornyet kontrakt i Tippeligaen kronet med en cupfinale.

Det er det bare å ta av seg hatten for. Gratulerer Tor Thodesen og Sandefjord. Intet mindre enn imponerende.

Jeg har tidligere i dette forumet uttrykt min forbauselse over hvor bastante enkelte kan være, og ikke minst er, når det gjelder tipping av resultater og tabellplasseringer. Det ligger jo i selve ordet å tippe. Man vet jo ingen ting. Men mange mener likevel å vite at de vet. For hvor dumme var vi ikke da vi tippet at Tromsø skulle slå Brann på Alfheim tidligere i høst? Og hvorfor i alle dager skulle Stabæk bli noe bedre enn nummer 12? Og man var vel rett og slett dum i hodet hvis man trodde at Sandefjord kunne hamle opp med Rosenborg i cupens semifinale? Eller at HamKam kunne slå samme lag på Lerkendal tidligere i sesongen?

Hvalfangst-laget vant 5-2, mens nedrykksklare Kamma scoret tre ganger uten at Høgmos menn fant nettmaskene.

Fotballen er med andre ord så rund den kan få blitt. Og det er det mange som glemmer av og til.

Så til både svoger og hele Sandefjord: Ja, vi tok feil. Men vi hadde rett plassering både på Rosenborg, Vålerenga, Start, Tromsø og HamKam. I en verden der et selvmål, en dommeravgjørelse eller en feiltreff fra eller til kan være forskjellen på et lags eksistens på det øverste nivået eller ikke, er kanskje ikke 5 av 14 så aller verst allikevel...

Det er uansett bare å glede seg til april. Da tipper vi Sandefjord på nedrykk igjen. Kanskje.

:-)

Kommentarer:
Postet av: Helge

Er bare å ta av seg hatten for Sandefjord.

06.nov.2006 @ 13:04:37
Postet av: Ole Fantomet

Til de som mener at Brann skuffet i år, så kan jo man bare se på hvilken plassering Brann var spådd i forkant.

06.nov.2006 @ 14:13:53
Postet av: The Art of Vandelay

Neida, dere tipper ikke sandefjord ned i april - da tipper dere Aalesund, Strømsgodset og Bryne/Odd. Dere har vel den samme bruksanvisningen som i alle andre sportsredaksjoner; 1) La to av nykommerne rykke rett ned igjen, 2) ta forrige års tabell (evt de 14 siste hvis rosenborg ikke vant) og bytt litt om på rekkefølgen 3) Lag gjerne en overraskelse, som f.eks Strømsgodset på fjerde (husk hva som skjedde med Start!).

Sportens tabell-tips er omtrent like spennende som tyske værprofeter som tipper hvordan være blir neste sommer.

06.nov.2006 @ 14:39:58
Postet av: Loga

Årets bragd er det vel Brann som står for?!? Hvor mye leda de med på RBK...og havna til slutt 7 poeng bak... Hurra!!!!

06.nov.2006 @ 16:01:48
Postet av: Zorac

Tor Thodesen er definitivt årets trener i Tippelligaen. Han tok et stort sett stjerneløst lag, som nesten var i første divisjon før sesongen begynte, og dro dem helhjerta gjennom tidenes bunn-triller.

Hatten av fra en RBKer!

06.nov.2006 @ 18:20:32
Postet av: HAllo!!

Jeg syntes at en 5. plass er bedre en 12.plass!!

Ta av hatten for stabæk!!

06.nov.2006 @ 19:30:24
Postet av: Tore - totalt inhabil Sandefjord-supporter

Stabæk har faktisk blitt litt glemt oppi det hele - de er jo også "nye", og deres 5. plass er veldig imponerende. Men Stabæk er tradisjonelt et etablert Tippeliga-lag, og har helt andre økonomiske forutsetninger enn f.eks. Sandefjord. Derfor er SFs 9. plass i serien pluss cupfinaleplass enda mer imponerende synes jeg.

06.nov.2006 @ 19:59:53
Postet av: Isberget medlem

Du må jo være idiot.

Alle skjønner vel at årets bragd er at Steinar Nilsen klarte å holde TIL i tippeligaen.

Gå hjem og vogg.

07.nov.2006 @ 01:19:45
Postet av: Daniel

Årets bragd er sandefjord,stabæk og rbk under tørum. Jeg bøyer meg i støvet og tar av meg hatten

07.nov.2006 @ 16:38:58
Postet av: Fra Sandefjord

Det er uansett bare å glede seg til april. Da tipper vi Sandefjord på nedrykk igjen. Kanskje.

Er det ikke snart på tide at dere hengehuer og såkalte selv oppnevnte eksperter snart se litt lenger en RBK , Brann og Vif!

Hvor mange av dere hadde vært og sett Sandefjord før sesongstart. Jeg er ikke overrasket at Sandefjord kom på 9.plass.

08.nov.2006 @ 05:03:04
Postet av: Hans O, Tromsø

Sesongen sett under ett: Enig. Dette var årets prestasjon sammen med Stabæks positive sesong.

Så kan man heller snakke om enkeltkamper/perioder. Til Isberget medlem: Ikke kall andre idioter fordi de ikke mener det samme som deg.

08.nov.2006 @ 12:18:32
Postet av: Stabækfan

Jeg er helt enig i at Sandefjords prestasjon er utrolig bra og ikke minst gledelig for fotballen, der størrelsen på pengepungen som regel avgjør tabellplassering. Men hvorfor er det ingen av ekspertene som skryter av Stabæk? De havnet tross alt på 5. plass, fikk de to mestscorende spillerene i ligaen, var det mestscorende laget i ligaen, hadde den spilleren med flest assist i ligaen og ble av mange ansett som det laget med mest attraktiv spillestil når det stemte. Alt dette som et nyopprykket lag med lavt budsjett. La gå at vi hadde vært i tippeliagen før, og at vi sånn set hadde erfaring, men mange av de spillerene vi spilte med i år har aldri spilt tippeliga før!
All honnør til Sandefjord altså, det var kjempegøy at dere klarte dere. Men nå må sportsjournalistene bli ferdig med denne flokkmentaliteten som har gjennomsyret deres journalistikk i flere år, og snart komme med varierte og egne meninger!

09.nov.2006 @ 14:45:27

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2608281
hitsimg