TV2Nettavisen

Ikke mobb kameraten min

Av Thomas Enger - 06.sep.2006 @ 22:58:05

Så lenge John Carew gjør det han kan best, er det ingen grunn til å mase om måltørken hans.

Journalister er fæle folk av og til. Har ikke en spiss scoret mål på en stund, så kommer statistikken fram, og man blir konfrontert - gang på gang på gang - med at man ikke treffer nettmaskene. Helt til man gjør det, og da kommer "hvor lettet er du nå?" og "har det løsnet for deg nå?"-spørsmålene.

Det vil journalister fortsette med også, og jeg sier ikke at det er galt å gjøre det. Men for en spiss er det destruktivt. Jo mer man blir minnet på at man ikke scorer, jo større blir presset hver gang man kommer i scoringsposisjon. Da binder man seg. Da scorer man ikke.

John Carew er ikke helt som alle andre spisser. Han kommer neppe noen gang til å bli en garantist for 20 ligamål hver eneste sesong, enten han spiller i Frankrike, Spania, Italia eller Norge. Til det er "jeg går rett på samma hva jeg støter på"-teknikken hans for uraffinert. Og innimellom ser han direkte klønete ut når han kommer i posisjon til å score.

Men det er ikke et forsvar i verden som synes det er gøy å spille mot John Carew. Kombinerer man de to største fortrinnene hans - styrken og hurtigheten - så får man en kruttpakke som binder opp midtstoppere, som gir dem juling i 90 minutter, og som skaper farligheter på egen hånd - og som også av og til bidrar med scoringer.

Det er antakelig derfor han fortsatt er en spiss Gerard Houllier stoler på i Lyon. Det er antakelig derfor han er blant de første Åge Hareide plukker ut når han skal komponere sin førsteellever. Fordi han bidrar med så mye annet enn mål. Det faktum at han er utpå der, er nok til å binde opp to-tre mann, hvilket kan gi rom for andre medspillere. Så kan de score.

John Carew kommer aldri til å bli noen Ole Gunnar Solskjær foran mål, men han er et angrep alene for det. Og så lenge du fortsetter å bidra for Norge som du gjør, John, med dine muskler og din oppofrende spillestil, så klarer vi å leve med at du ikke scorer så mange mål.

Du er pokker så god for det.


Kommentarer:
Postet av: Marius

Som vi sa i the old school days: WORD ! Thomas ;)

06.sep.2006 @ 23:33:49
Postet av: Frank Pedersen

"Det vil journalister fortsette med også, og jeg sier ikke at det er galt å gjøre det."

Om du ikke sier at det er neo galt med det er du like tafatte som resten av sportsjournalistene her til lands, for de stiller de samme spørsmålene om og om igjen, for ikke å snakke om blant tidenes DUMMESTE spørsmål om og om igjen.

Personlig synes jeg alt slikt er det ytterste lavmål av sportsjournalistikk, du gjør ikke. Vi er altså uenig, men selv du må innrømme at å stille det samme spørsmålet til forskjellige spillere kamp etter kamp, år etter år bare blir for dumt. Dere kan like gjerne finne dere 3 spørsmål som dere kan stille alle etter hver kamp

forslag:
1) Hvordan føltes det med tap/seier/uavgjort i dag?
2) HVa synes du om din egen innsats?
3) Hvordan var det å spille utpå der i dag?

åh faen, vent litt... dette ER jo spørsmål dere allerede bruker på sirkulasjon i kamp etter kamp.

Innovasjon er noe som bør gjelde hos journalister også!

07.sep.2006 @ 01:15:09
Postet av: KT

Lokalavisen greier som vanlig ikke å skrive noe om landskampen, de presenterer kun en liten sak fra NTB. Og NTB er like stereotyp som de alltid har vært. I stedet for å nevne at Carew var formidabel og banens beste, fokuseres det på "Carews triste statistikk"; at det har gått så og så lang tid uten scoring etc. Provoserende.

07.sep.2006 @ 09:15:57
Postet av: OK

Enig.

07.sep.2006 @ 09:18:59
Postet av: Brynepatrioten

En spiss ska ikkje bare skåre mål,men og backe opp sine lagkamerater+lage nogen assits(eller ver med i spele).Sånn som Carew jord i går t Strømstad, d e og en viktig jobb for spissen

07.sep.2006 @ 15:04:58
Postet av: geddi

en spiss skal score mål.. Det er derfor carew alldri har hatt fast plass på klubblaget sitt de senere år.. ikke skryt mannen opp i himmelen..

07.sep.2006 @ 21:52:25
Postet av: Fugla

En spiss klarte gjennom 90 minutter med enveiskjøring og mye ballkontakt å skaffe en målgivende pasning på hjemmebane mot Moldova (samt en serie svake avslutninger og feilpasninger). Det er åpenbart nok til å bli genierklært i norsk presse. Lurer på hva Carews scoringsfrekvens (mål pr minutt) egentlig er? Han har spilt i fire klubber siden RBK, og har ikke greid å etablere seg som førstevalg over tid på noen av dem, og det er det en grunn til. Carew er etter min mening voldsomt hypet - men da jeg ser jeg er i klart mindretall skal jeg nøye meg med å si min mening, og deretter holde kjeft og la måltørken stå for pratingen.

08.sep.2006 @ 09:29:32
Postet av: Brynepatrioten

Når utlånsavtalen t Carew gjekk ut i Roma ville de ha han vidare,men dei hadde ikkje nok penger t å betale Valencia+han fekk en del speletid nere i Italia

09.sep.2006 @ 09:49:30
Postet av: Per

Hva skal man si om Carew som ikke allerede har blitt sagt? Noen genierklærer han, mens andre sier han er hypet opp. Dette er stort sett meninger...

Hvis man ser på de tørre fakta så kommer et bilde som dessverre ikke er så veldig hyggelig for han.

- Han har elendig teknink, både dribleteknikk og mottak. Dette er et ubestridt faktum

- Han har et elendig skudd

- Han er høy og sterk, men har en elendig teknikk på hodestøtet. Sjelden eller aldri går ballen en fornuftig vei.

- Han er ikke spesielt god til å plassere seg. Hvor ofte ser vi f.eks han komme stormende igjennom alene med keeper? Hvor ofte er han først på returer? Sjelden og aldri.

- Han har stor fart. "stor", men ikke enorm. Det er flere norske spillere som har minst like stor fart. Ta f.eks Daniel Braathen. Han er minst like rask og har også en myyye bedre teknikk i alle faser.

- Han er sterk. Joda, mannen er jo nesten 2 meter og rundt 90 kg muskler. Men dette er nesten egenskaper som blir bedre utnyttet hvis man er midtstopper.

Så hva har Carew...? Jo, en dyktig agent, et eksotisk utseende og noen fine øyeblikk (mot arsenal) som gjør at han ennå såvidt henger med i søkelyset til større klubber. Nå virker det jo som at han nok en gang har blitt henvist til benken i sin nye klubb, og veien ut døra er nok ikke altor kort.

Jeg tipper Carew ender opp i en klubb som tottenham, fulham, charlton eller lignende.

Der kommer han nok heller ikke til å bli noen suksess da han rett og slett ikke er en god nok fortballspiller til dette nivået.

Sånn er det bare, og man skal lete svært lenge for å finne fakta som beviser noe annet...

22.sep.2006 @ 12:11:03
URL: http://www.cardplayernorge.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1983352
hitsimg