TV2Nettavisen

Tidenes comeback?

Av Thomas Enger - 06.jul.2006 @ 00:41:53
Frankrike fullførte et av fotballhistoriens heftigste comeback onsdag - uansett utfall av søndagens finale.

I 2002 skulle de forsvare VM-gullet fra 1998. Det endte med en pinlig exit allerede fra gruppespillet - uten at de klarte å score et eneste mål. Og årets mesterskap begynte ikke stort bedre. Det ble 0-0 mot Sveits, 1-1 mot Sør-Korea, og det så lenge stygt ut også mot Togo.

Helt til Patrick Vieira scoret det første målet og Thierry Henry det andre i løpet av seks minutter. I løpet av den korte tidsperioden snudde alt for Frankrike. De var videre til åttedelsfinalen, om ikke med et nødskrik, så i hvert fall med et høylydt stønn.

Seieren og avansementet må ha sprøytet uante mengder selvtillit inn i laget, for franskmennene har ikke vært til å kjenne igjen siden. I åttedelsfinalen gikk de videre med 3-1 over Spania, en av favorittene etter lagets blendende forestillinger innledningsvis i VM. Frankrike, et lag delvis bestående av en gjeng aldrende menn som i utgangspunktet skulle synge på siste vers, har isteden sunget som korgutter i tidlig pubertet.

Zinedine Zidane, som spiller sin siste kamp i karrieren på søndag, har nå en alle tiders mulighet til å forlate idretten med flagget til topps. Zidane, spilleren mange hadde avskrevet før VM, men som totalt sett har vært en av de aller beste. Mot Brasil satte han til og med Ronaldinho i skyggen. Og det skal litt til.

Lilian Thuram kom tilbake til landslaget før VM, og han har levert et fantastisk mesterskap. Fabien Barthez, keeperen mange regnet som avlegs allerede før han kom til Manchester United, har bare sluppet inn to mål så langt. Og på midtbanen har Patrick Vieira vært en gigant sammen med Zidane.

Frankrike har utvilsomt våknet fra et fire år langt mareritt. Nå er det bare ett hinder igjen før comebacket er komplett. Det blir i så fall en bragd det skal godt gjøre å kopiere.

Kommentarer:
Postet av: Lars

En ting som er verdt å merke seg er den franske holdningen til mesterskapet. For eksempel harL'equipe vært kritiske og pessimistiske på les bleus vegne. Naturlig i starten, men selv nå aner man en viss distansert skepsis til taktikk og muligheter. Denne kjølige og kalkulerte holdningen kan på mange måter også beskrive årets utgave av "les bleus".

Det franske folk har heller ikke tatt av, men i går var det allez les bleus og stor entusiasme. Vi får håpe de våkner før mesterskapet er ferdig (det er jo så mange andre viktige ting, som Rolland Garros i juni og Tour de France nå).

Allez les bleus!

06.jul.2006 @ 20:03:59
URL: http://www.fotballblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1581602
hitsimg