TV2Nettavisen

Åges beste menn

Av Thomas Enger - 02.sep.2006 @ 22:39:12

Norge spilte sin hittil beste landskamp under Åge Hareide. Tidspunktet å gjøre det på kunne knapt ha vært bedre.


4-1 over en hvilken som helst motstander i en EM-kvalik - borte - er et resultat som flere enn våre øvrige motstandere i EM-puljen legger merke til. 4-1 er sterkt. 4-1 er imponerende. Og ikke minst:

4-1 gir Norge enorm selvtillit og trygghet inn mot onsdagens Moldova-kamp. Det må vi ta vare på og videreutvikle utover høstens og vinterens kvalifisering. For nå har vi fått den starten de færreste hadde våget å drømme om på forhånd.

Det mest gledelige av alt, var den defensive kontrollen vi hadde. Ungarn skapte svært lite på sin egen hjemmebane, og aggressiviteten, løpsviljen og presset de norske spillerne la ned for dagen, var formidabelt. Det var uten tvil den beste landskampen under Åge Hareides ledelse, og for å være helt ærlig - over all forventning og gledelig overraskende. På forhånd var det flere enn meg som hadde vært fornøyd med uavgjort.

Isteden ble det full pott og en festforestilling nesten fra start til mål.

Utfordringen nå blir ikke å gå i samme fella som etter Slovenia borte i VM-kvaliken. Da var vi høyt oppe etter 3-2, og vi kom raskt ned på jorda igjen mot Skottland på Ullevaal Stadion bare noen dager senere. Vi hadde ikke landet skikkelig før nye 90 minutter med fotball skulle spilles, og floskelen "å nullstille seg" har sjelden vært mer aktuell enn nå.

De norske spillerne bør kose seg med resultatet i kveld, men legge det bak seg allerede på neste trening. Da må fokuset være på Moldova, som bare var 12 minutter unna å holde Hellas til uavgjort lørdag.

Men det som er viktig å ta med seg fra Budapest, er den fandenivolske innstillingen Norge la til grunn lørdag. Taktikken blir helt sikkert noe annerledes på onsdag, siden vi har hjemmebane og Moldova ventelig vil legge seg i forsvar, og det er en situasjon Norge ikke er spesielt komfortable med.

Historikken på Ullevaal er Hareide også klar over, men han har garantert lært av det som skjedde etter Slovenia. Derfor bør vi få se et Norge som kjører over Moldova også, en motstander som vi selvsagt skal være mer enn gode nok til å slå.

Men Ungarn-kampen ga mersmak. Det norske publikummet er klare for mer festfotball. Og denne gangen vil vi se det på norsk jord også.


Kommentarer:
Postet av: Niko

Imponerende breakdown-fotball, mest fordi vi ikke hadde forventet noe fra Hareide lenger. Men den store testen blir å føre en kamp på hjemmebane. På en måte lettere å kjempe på utebane enn å føre og skape noe på egen hånd hjemme. La oss vente litt med å hylle landslaget...

03.sep.2006 @ 00:00:24
Postet av: Brynepatrioten

Jaja.Veldi godt spelt dettan her. Spele di sånn som di jore mot ungrn så e eg ganske sikker på at di kjeme t EM(Hellas vant jo "bare" 1-0 mod Moldova så d e en stor fordel).D som e viktigt nå e at Norge he beina planta i jordå å ikkje undevurdere Moldova+ at di ikkje går i Slovenia/Skottland fellen(altså di vant en go kamp,men tapte for "svak" modstand rett etterpå).4-1 hadde eg aldri trudd.Litt surt med et så ufortjent baklengsmål

03.sep.2006 @ 01:12:46
Postet av: Pål

Dette var en veldig god og positiv start. Imponerende lagmoral og her var det laget og ikke spillerne som vant.

03.sep.2006 @ 16:44:06

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1949611
hitsimg